Ingredientai:
- 140 g apelsinų marmelado;
- 175 g kambario temperatūros sviesto;
- 175 g muscovado arba rudojo (kuo smulkesnio) cukraus;
- 3 išplakti iki putų kiaušiniai;
- 225 g savaime kylantys (self-rising) miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kardamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laispnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (skirtą keksams kepti) išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
2. Į atskirą dubenėlį atsidėkite 2 valg. šaukšt. marmelado.
3. Dideliame dubenyje išsukite iki baltumo sviestą ir cukrų, kai pabals, supilkite kiaušinius, dėkite didžiąją dalį marmelado, supilkite prieskonius ir išmaišykite.
4. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių-sviesto-marmelado masę. Atsargiai išmaišykite gautą tešlą ir sukrėskite į paruoštą kepimo formą.
5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50–60 min. Iškepusį pyragą kelias minutes palaikykite kepimo formoje, tuomet išimkite, leiskite dar kiek pravėsti, o tuo metu pašildykite atidėtąją marmelado dalį. Aptepkite ja dar kiek šilto pyrago viršų ir leiskite kepiniui visiškai atvėsti.