2023 12 22

„Žydiška“ silkė Kūčių stalui: taip ruoštos silkės tikriausiai dar nesate ragavę!

Kūčių stalo neįsivaizduojame be silkės patiekalų. Silkė „pataluose“, su daržovėmis, uogomis, bulvėmis, marinuota – variantų daugybė. Tačiau receptas, kurį pasiūlysime šįkart greičiausiai mažai kam žinomas.
Silkės patiekalai
Silkės patiekalai / Vida Press nuotr.

Kaip pasakojo Janina, šį silkės receptą ji išmoko iš savo močiutės. „O jai papasakojo kaimynė žydė. Tai pas mus šeimoje tas silkės patiekalas taip ir buvo vadinamas – „žydiška silkė“. Vėliau panašų radau vienoje receptų knygoje. Ten receptas buvo pavadinta „Troškinta silkė“, – pasakojo moteris, sutikusi savo šeimos receptu pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų