Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 04

10 idėjų, kaip šiemet dažyti kiaušinius: daugelį ingredientų rasite savo virtuvėje

Kiaušinių dažymas per Velykas turbūt yra visų mėgstama tradicija. Nors visada galima naudoti maistinius dažus iš parduotuvės, pasitelkdami virtuvėje turimus natūralius ingredientus, sukursite visai kitokią jų išvaizdą.
Margučiai
Margučiai / 123RF.com nuotr.

Atlikę toliau nurodytus veiksmus, daržoves, vaisius ir prieskonius galėsite paversti ekologiškais dažais. Dažymo procesas yra paprastas: išvirkite kiaušinius, leiskite jiems atvėsti, o tada pamerkite į naminius dažus, rašoma „Good housekeeping“.

Norėdami išgauti trokštamą rezultatą, kiaušinius galite mirkyti ilgiau arba trumpiau, taip pat pridėdami įvairių medžiagų. Siekiate subtilios spalvos? Leiskite kiaušiniams būti dažuose ne ilgiau kaip 30 minučių. Svajojate apie ryškią spalvą? Tuomet palikite juos per naktį.

Belieka tik išsirinkti norimą spalvą ir kibti į darbą!

123RF.com nuotr./Natūraliomis priemonėmis marginti kiaušiniai
123RF.com nuotr./Natūraliomis priemonėmis marginti kiaušiniai

Kaip paruošti natūralius dažus:

  • Į vidutinio dydžio puodą įpilkite maždaug keturis puodelius vandens, du valgomuosius šaukštus baltojo acto ir išmaišykite.
  • Gautą skystį užvirinkite, įdėkite pasirinktus ingredientus, sumažinkite ugnį ir palikite virti 30 minučių.
  • Atvėsinkite ir pašalinkite likusias naudotų produktų daleles.
  • Sudėkite kiaušinius į gautus dažus ir palikite mirkti bent 30 minučių. Kai šie įgaus norimą spalvą, išimkite bei nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Raudoni / tamsiai rožiniai kiaušiniai

Įdėkite 4 puodelius supjaustytų burokėlių ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.

Oranžiniai kiaušiniai

Įdėkite 4 puodelius geltonųjų svogūnų lukštų ir vadovaukitės pirmiau pateiktais nurodymais. Jei norite ryškesnės oranžinės spalvos, palikite kiaušinius dažų vonelėje per naktį.

Šviesiai oranžiniai kiaušiniai

Užvirinkite 2 puodelius vandens. Įdėkite 4 valgomuosius šaukštus paprikos, baltojo acto ir išmaišykite. Supilkite mišinį į stiklainį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Įdėkite kiaušinius bei mirkykite, kol tenkins spalva. Išimkite šaukštu ir nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.

Geltoni kiaušiniai

Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus ciberžolės ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.

Šviesiai mėlyni kiaušiniai

Įdėkite 3 puodelius supjaustytų raudonųjų arba violetinių kopūstų ir vadovaukitės pateiktais nurodymais. Jei norite ryškesnės mėlynos spalvos, leiskite kiaušiniams pasilikti dažuose per naktį.

123RF.com nuotr./Kaip išgauti norimą spalvą kiaušiniui?
123RF.com nuotr./Kaip išgauti norimą spalvą kiaušiniui?

Tamsiai mėlyni kiaušiniai

Įdėkite 4 puodelius mėlynių ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.

Tamsiai raudoni kiaušiniai

Sudėkite 6 raudonųjų svogūnų odeles. Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens ir 3 valgomuosius šaukštus baltojo acto. Mišinį užvirinkite ir virkite 15 minučių. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros bei perkoškite skystį į stiklainius.

Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol tenkins spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.

Žali kiaušiniai

Sudėkite špinatų lapus į puodą, užpilkite 2 puodeliais šalto vandens ir 4 valgomaisiais šaukštais baltojo acto. Nukoškite į dubenį ir atlikite aukščiau nurodytus veiksmus.

Violetiniai kiaušiniai

Įpilkite maždaug puodelį raudonojo vyno. Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol būsite patenkinti spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.

Degintos oranžinės spalvos kiaušiniai

Užvirinkite vandenį virdulyje. Supilkite jį į stiklainį su 3 juodosios arbatos maišeliais ir palikite mirkti 30 minučių. Leiskite vandeniui atvėsti kambario temperatūroje. Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol būsite patenkinti spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas