Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 09

11 dalykų, kuriuos daro nesėkmingi žmonės per savaitgalius

Ką gi veikia nesėkmingi žmonės? Kokių klaidų turėtumėme saugotis ir vengti?
Nesėkmė
Nesėkmė / Vida Press nuotr.

Galų gale, juk nenorime laisvo laiko paleisti vėjais. Turėdami tai galvoje, padiskutuokime, kokio elgesio reikia vengti. Štai 11 dalykų, kuriuos per ilgąjį Padėkos savaitgalį daro nesėkmingi žmonės:

Jie ignoruoja savo mylimuosius

„Trijų dienų savaitgalis leidžia susiplanuoti tokį svarbų laiką“, – sako Lynn Taylor, nacionalinės darbovietės ekspertė ir knygos „Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job“ autorė.

Todėl ilgąjį savaitgalį praleisti toli nuo visų nebūtinai yra blogas dalykas. Tačiau nesėkmingi žmonės vengia žmonių ne todėl, kad jie nori pailsėti, o dėl to, kad kažkas juos sulaiko nuo ryšio užmezgimo.

Jie stresuoja

Kartkartėmis mums visiems reikia pailsėti ir įkrauti savo baterijas. Nesėkmingiems žmonėms to padaryti nepavyksta net per ilguosius savaitgalius. Tai sukelia kančias tuo laikotarpiu, kuris turėtų būti kupinas atsipalaidavimo ir laimės.

Jie leidžia daugybę pinigų (be reikalo)

Tikrai nenorite „ištaškyti“ visus savo pinigus prieš pat šventes. Nesėkmingi žmonės nemoka savęs kontroliuoti ilgųjų savaitgalių metu, ir jie baigiasi tuščiomis piniginėmis. Į tokį trumpą laikotarpį sutalpinti per daug impulsyvių pirkinių nėra gera mintis.

Jei norite gerai pasilinksminti ir išleisti nedaug pinigų, pasvarstykite apie atostogas namuose arba labai atsargiai planuokite išlaidas linksmybėms kokioje nors saulėtoje vietoje.

Jie renkasi nesveikus dalykus

Nesėkmingi žmonės linkę naudoti bet kokį pasiteisinimą, kad tik nereikėtų sportuoti ir galėtų mėgautis nesveikais dalykais. Ilgasis savaitgalis suteikia puikią galimybę pradėti lavinti gerus įpročius.

Natūralu, kad kartais norisi kažko skanaus, ir viskas yra gerai – jei vartojama su saiku.

Jie visada dirba

Nesėkmingi žmonės švaisto laiką atsakinėdami į su darbu susijusius elektroninius laiškus ir bandydami pasivyti su darbais.

Jei jūs dirbate per ilgąjį savaitgalį, nes jums tiesiog nesiseka, tai yra viena. Visai kas kita, jei jūs pasirenkate dirbti iš namų per ilgąjį savaitgalį. Tai yra ženklas, kad greit perdegsite arba tiesiog esate priklausomi nuo darbo.

Jei jums tikrai reikia būti produktyviam, neleiskite darbui atsitiktinai pasiglemžti jūsų laisvalaikio. Suplanuokite laiką, per kurį susitvarkysite su darbais, ir juos atlikę pamirškite apie darbą.

Jie nuolat galvoja apie darbą

Šis punktas nėra toks blogas, kaip darbas per ilgąjį savaitgalį, tačiau jei nuolat galvojate apie darbą, tai irgi nėra gerai.

Jei tiek mylite darbą, kad negalite išmesti jo iš galvos, tai viena. Tačiau nesėkmingi žmonės yra taip susitelkę į ateinančią savaitę, kad jie negali mėgautis šventine akimirka.

Jie tingi

Žinoma, savaitgalį svarbu atsipalaiduoti. Tačiau nesėkmingi žmonės perlenkia lazdą. Ilgasis savaitgalis yra optimalus laikas įvykdyti asmeninius, su darbu nesusijusius projektus, kurių per savaitę niekaip nepavyksta įgyvendinti – sutvarkyti namus, nusipirkti naują grilį arba paskambinti močiutei. Tinkamai išnaudokite savo laiką. Jausitės kur kas geriau, kai kažką išbrauksite iš „reikia padaryti“ sąrašo.

Jie neatsijungia

Šventinis savaitgalis yra puiki galimybė pamiršti visus ekranus ir bent kartą išeiti į lauką. Nebūkite vienas iš tų žmonių, kurie kiekvieną akimirką praleidžia prilipę prie savo puslapių socialiniuose tinkluose. Jūs tiek daug praleisite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologė J.Bortkevičienė apie laimę šeimoje: „Vaikams reikia ne geriausių daiktų, o tėvų“

Jie nenori nuotykių

Ilgieji savaitgaliai yra puikus laikas leistis į tą kelionę, į kurią taip ilgai norėjote važiuoti, arba išbandyti naują restoraną, arba paskutinį kartą nukeliauti į paplūdimį.

Viskas gerai, jei norite tiesiog atsipalaiduoti, tačiau jei ieškote galimybės padaryti kažką kitokio, greičiausiai gailėsitės, jei visą laiką praleisite ant sofos.

„Tai puikus laikas pasimėgauti savo mėgstamu užsiėmimu ar pomėgiu – apsipirkimas, golfas, bendravimas, skaitymas, tapymas ar bet kas kitas“, – teigia L.Taylor.

Jie nieko neplanuoja

Kai kurie žmonės sugeba tiesiog sklęsti per gyvenimą niekada nieko neplanuojant. Ir jie tikri šaunuoliai.

Tačiau jei nesate toks, visai gera mintis turėti bent bendrą suvokimą apie tai, ko norėtumėte pasiekti per ilgąjį savaitgalį – ir ateinančią savaitę.

Žinoma, nebūtina planuoti kiekvienos sekundės, bet reikėtų turėti bent apytikslį sąrašą. Nesėkmingi žmonės dažniausiai patys sau pakiša koją darydami viską „ekspromtu“ – dėl to kyla neorganizuotumas ir nusivylimas.

Jie nesaugo savo laiko

Jūsų laikas yra neįkainojamas. Sėkmingi žmonės tai suvokia – būtent todėl jie stengiasi griežtai laikytis savo grafiko. Tai leidžia jiems daryti tai, ką jie nori daryti, net kai tenka žongliruoti įvairiais įsipareigojimais.

Nesėkmingi asmenys leidžia savo ilgiesiems savaitgaliams išnykti. Jie įsitraukia į planus, kurie jų visai nedomina, jie tinginiauja ir to gailisi ir jie bando įgyvendinti per daug planų, o dėl to nebeturi laiko tam, ką iš tiesų norėjo daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito