Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 06

15min gidas: kokie barai tinka jaukiems pasisėdėjimams, kur galima šokti iki ryto

Tamsų vakarą suplanavę susitikimą su draugais, neretai pasirenkame pasisėdėjimą jaukiame bare, o savaitgaliais nusprendę pasilinksminti naktiniame klube šokame iki paryčių. Visgi natūralu, kad po kelių apsilankymų ten pat norisi naujovių, tad 15min gidas siūlo jums pasižvalgyti po siūlomus barus, naktinius klubus ir kitą susitikimą su draugais praleisti dar nebandytoje vietoje.
Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus
Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu: saugumas svarbiausia

  • Lietuvoje kasdien fiksuojant vis didesnius COVID-19 atvejų skaičius, todėl primename, kad svarbu laikytis saugumo reikalavimų, jog užtikrintumėte savo ir aplinkinių sveikatą.
  • Remiantis SAM, viešojo maitinimo įstaigose uždarose erdvėse aptarnaujami tik galimybių pasą turintys klientai. Aptarnauti klientus, turinčius galimybių pasą ir jo neturinčius, yra leidžiama tik atvirose erdvėse. Maistas turi būti valgomas tik sėdint prie stalų.
  • Į įstaigos uždaras erdves įleidžiami tik kaukes dėvintys lankytojai. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės jų dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei, ir esant prie stalo.
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paskutinis penktadienis prieš barų veiklos apribojimus

Baras „Pianoman“

Ši vieta turi nemažai nuolatinių lankytojų, tad nieko keisto, kad, artėjant savaitgaliui, laisvą staliuką bare rasti gana sudėtinga, o triukšmo bus vis daugiau. Daugelis „Pianoman“ giria dėl skanaus alaus, kokteilių, o kai kurie tikina, jog ir maistas ten yra puikus.

Baras „Alaus biblioteka“

„Mes, bibliotekininkai, atstovaujantys 60 skystosios literatūros stilių su 17 gyvai skaitomų kūrinių ir daugiau nei 300 skirtingų miežinių knygų lentynose. P. S. Vynuoginių knygų neturime ir neturėsime!“ – apie save rašo baras.

Kokteilių baras „Alchemikas“

Vien pirmas žodis praneša, kuo šis baras Vilniuje garsėja nuostabiais kokteiliais. Čia galima rasti klasikinių, vintažinių ir nišinių gėrimų, kuriuos sups siurrealistinė aplinka.

Baras „Love bar“

Šiuolaikiniame kokteilių bare daugiausia dėmesio skiriama natūraliems, sezoniniams ir vietiniams ingredientams. Baras garsėja kokteiliais, tačiau čia galima rasti ir vyno ar alaus. Nors pavadinimas kalba apie meilę, o bare spinduliuoja rožinė spalva, apsilankyti tikrai gali ne tik įsimylėjusios poros.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baras „Sanatorija“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baras „Sanatorija“

Baras „Sanatorija“

Baro pavadinimas girdėtas daugumai vilniečių, tačiau ar girdėjote, kad vieta garsėja džinu? Čia galima paragauti įmantrių ir neįprastų kokteilių su šiuo gėrimu.

Baras „Drops Bar“

Stilingą ir jaukų interjerą turintis baras užėjusiems siūlo didelį alaus, viskio ir kokteilių pasirinkimą. Kaip patys sako, čia suteikiama erdvė laisvei, žodžiui bei skoniui.

Baras-restoranas „King&Mouse“

Šioje vietoje galima rasti ne tik daugeliui mėgstamų kokteilių, bet ir 300 visko rūšių iš viso pasaulio – būtent dėl šio gėrimo baras žinomas labiausiai.

Baras „Peronas“

Jeigu bent kartą esate traukiniu atvykę į Vilnių, turbūt pastebėjote prie pat stoties įsikūrusį barą. Sėdint lauke, galima ne tik mėgautis gėrimais, maistu bei bendrauti, bet ir stebėti atvažiuojančius ar išvažiuojančius traukinius. Vien dėl šio potyrio verta bent kartą čia suorganizuoti susitikimą su draugais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Baras „Peronas“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Baras „Peronas“

Baras „Sky bar“

Norintiems įspūdingų vaizdų, į sąrašą derėtų įtraukti viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ 22-ame aukšte įsikūrusį barą. Matoma panorama privers jus pasijausti taip, lyg būtumėte niekada nemiegančiame Niujorke, o kartu galima išsirinkti skanų kokteilį, kurių čia siūloma 70 rūšių.

Meniu.lt archyvo nuotr. /Restoranas „Skybar“
Meniu.lt archyvo nuotr. /Restoranas „Skybar“

Vyninė „The Bubbles. Champagneria“

Jei jus labiau domina šampanas, vynas ir spiritiniai gėrimai – „The Bubbles. Champagneria“ yra tinkama vieta, kadangi komanda tikina, jog čia gėrimai yra aukščiausios kokybės.

Baras „Youngs' Club“

Baras užtikrina kitokią, kiek neįprastą, aplinką ir patirtį – apsilankyti kviečia Halės turguje. Pasibaigus prekybai, suskamba muzika, žmonės ateina mėgautis gėrimais ir šokti.

„Amžinai jauni, o gal kaip tik – tik kartą jauni? Tai Youngs muzika, sportas, geri kokteiliai“, – save pristato puslapyje.

Spektaklių ir renginių vieta „Loftas“

Naujamiestyje buvusioje gamykloje jau ne vienerius metus veikia menų fabrikas „Loftas“, kuris kviečia žmones į muzikos, kino, teatro, mados, šokių renginius.

„Oficialiai aktyviausia kultūros vieta Lietuvoje“, – apie save rašo „Loftas“.

Menų fabrikas „Loftas“
Menų fabrikas „Loftas“

Klubas „Opium club“

Jeigu norite šokti į ryto, tą pagal gerą muziką galite padaryti šiame klube. Čia dažniausiai skamba techno ir house muzika.

Baras „Bardakas“

Dar viena vieta, kurioje galite ne tik pasisėdėti su kokteiliu rankoje, bet ir šokti iki paryčių.

„Įprastai valstybės turi turtingą istoriją – Bardakas turi bardaką. Grupelė nepasotinamų sielų, be konkretaus amžiaus ir socialinio statuso susijungė vienai gyvenimo filosofijai. Pasirašydami skyrybų raštą su nuoboda bei nubrėždami aiškią ribą, atsiskyrė nuo kasdienybės ir įkūrė savilaisvės valstybę – Bardaką“, – prisistato baras.

Baras „Bardakas“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Baras „Bardakas“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Naktinis klubas „Kablys“

Neįprasta erdvė yra įsikūrusi autentiškame pastate ir siūlo įvairius netradicinius renginius. Žinoma, čia taip pat galima trepsėti muzikos ritmu bei rinkti tūkstančius žingsnių iki pat aušros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas