Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 02

3 dažniausi pomidorų negalavimai: kaip juos atpažinti ir išspręsti

Vasara vis labiau įsibėgėja, tad, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, daržininkai susiduria su vienokia ar kitokia pomidorų problema. Jų gali būti tikra galybė, bet kone dažniausios bėdos atsispindi pomidorų lapuose, kuriuos specialistai pataria kuo dažniau apžiūrėti. Tačiau susiduriama ir su kitokiais negalavimais – kokie jie?
Pomidorai
Pomidorai / 123RF.com nuotr.

Tinklaraštininkė Lina Liubertaitė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė sako, kad dažniausiai pomidorus užpuola grybinės kilmės ligos, o ir oras vasaros pradžioje šioms ligoms plisti buvo itin palankus.

Asmeninio archyvo nuotr./Lina Liubertaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lina Liubertaitė

Rudoji dėmėtligė

„Birželis buvo ypač drėgnas, o pomidorams drėgmė nepatinka – jie pirmenybę teikia sausam ir karštam orui bei vėdinimui, tad oro cirkuliaciją užtikrinti būtina. Grybinės ligos dažniausiai pasireiškia pomidorų sezonui einant į pabaigą – rugpjūtį ar vėliau, tad ne visada verta imtis kovos priemonių.

Visgi, jeigu tokios ligos užpuola sezono pradžioje – birželio ir liepos mėnesiais, pomidorus reikia gydyti, nes derlius dar tik prasideda“, – sako L.Liubertaitė ir priduria, kad turėtume labai atidžiai stebėti pomidorų lapus ir atkreipti dėmesį, jeigu atsiranda rudų, gelsvų, baltų ir kitų dėmių.

123RF.com nuotr./Pomidorų ligos
123RF.com nuotr./Pomidorų ligos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas