Gaivūs, kvapūs, sveiki ir nekaloringi gėrimai – tikras išsigelbėjimas, kai norisi skaniai numalšinti troškulį ir išsaugoti figūrą arba sulieknėti. Taigi siūlome išbandyti. Darbo mažai, o skonis fantastiškas!
► Gėrimas su žaliosiomis citrinomis ir mėtomis
Žalioji citrina yra intensyvesnio skonio ir aromato nei mums įprasta geltonoji. Be to, teigiama, kad ji netgi sveikesnė, mat turi daug vitamino C, kalio, kalcio, fosforo, geležies, stiprina kraujotakos sistemą, apsaugo nuo ėduonies, pašalina toksinus, gerina ir greitina virškinimo procesą. O štai mėta suteikia gaivų burnos kvapą, ramina nervų sistemą, veikia kaip uždegimą malšinanti priemonė.
Ingredientai:
• 1 l vandens,
• 2–3 žaliosios citrinos,
• 15 g mėtų,
• ledukai.
Kaip gaminti:
Susmulkinkite mėtas arba suplėšykite lapeliais, supjaustykite citrinas griežinėliais ir užpilkite vandeniu. Palikite pastovėti šaldytuve. Tiekite su ledukais.
► Gėrimas su apelsinais ir imbieru
Saldūs apelsinai – puikus užkandis bet kuriuo paros metu. Šie sultingi ir gaivūs vaisiai išsiskiria tuo, kad turi vitaminų А, В1, В2, РР, C, magnio, geležies, natrio, kalio, kalcio. Apelsinai naudingi širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemoms, o jų sultys veikia kaip uždegimą malšinanti ir su mikrobais kovojanti priemonė. Imbieras – tikras riebalų degintojas. Jis suteikia pikantiško skonio, pliūpsnį energijos, gerina kraujotaką ir greitina medžiagų apykaitą.
Ingredientai:
• 1 l vandens,
• 2–3 prinokę apelsinai,
• 1 valg. š. šviežios trintos imbiero šaknies,
• ledukai.
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite apelsinus griežinėliais, sumaišykite su trinta imbiero šaknimi ir užpilkite vandeniu. Palikite per naktį šaldytuve.
2. Nukoškite, įmeskite į taurę dar kelis šviežius apelsino griežinėlius. Patiekite su ledukais.
► Gėrimas su braškėmis ir melisomis
Netrukus prasidės braškių sezonas. Ryškiai raudonos uogos – tikra vitaminų ir skonio bomba! Jose gausu vitamino C, folio rūgšties, taip pat uogos naikina blogą burnos kvapą, kovoja su virusais ir netgi reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. O melisos ne tik gardžiai kvepia. Jos yra mėtų giminaitės, todėl pasižymi labai panašiomis savybėmis, be to, gali būti naudojamos ir abatoms, ir sriuboms, ir troškiniams, ir salotoms… Žodžiu, niekada nenusivilsite melisomis.
Ingredientai:
• 1 l vandens,
• 100 g braškių,
• 15 g melisų lapelių,
• ledukai.
Kaip gaminti:
Supjaustykite braškes, susmulkinkite melisas. Užpilkite vandeniu. Palikite per naktį pastovėti šaldytuve ir patiekite su ledukais. Skanaus!