Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

4 interjero dizainerės sprendimai mažam vonios kambariui

Net 75 proc. lietuvių skalbimo mašiną laiko vonioje. Tai rodo neseniai „Samsung“ atliktos apklausos rezultatai. Interjero dizainerė Dalia Luzgauskaitė dalijasi 4 patarimais, į ką reikėtų atsižvelgti, kad skalbimo mašina nedideliame kambaryje netaptų jo akcentu, rašoma „Samsung“ pranešime žiniasklaidai.
Skalbimo mašina mažame vonios kambaryje
Skalbimo mašina mažame vonios kambaryje / Shutterstock nuotr.

Į spintą arba į nišą

Planuodama vonios kambarį, net jeigu jis yra nedidelis, D.Luzgauskaitė skalbimo mašinai rekomenduoja pasidaryti atskirą spintą arba ją įdėti į nišą. "Paslėpus" skalbimo mašiną už durelių, kambarys atrodo tvarkingesnis ir vizualiai erdvesnis. Be to, tai padės išlaikyti švarų ir minimalistinį interjero dizainą.

„Renkantis spintos dureles rekomenduočiau apsvarstyti variantą su ažūriniu raštu, mat pravėrus skalbimo, džiovinimo mašinų duris, įrenginiai per tokias dureles gali išsivėdinti. Kitas patogus variantas – stumdoma durų sistema. Tokio tipo durys puikiai tinka mažesniems vonios kambariams, nes nereikia papildomos vietos durims atidaryti. Žinoma, renkantis spintą ar dureles reikėtų atsižvelgti į bendrą interjero stilių ir jame vyraujančias medžiagas”, – pabrėžia dizainerė.

Shutterstock nuotr./Mažas vonios kambarys
Shutterstock nuotr./Mažas vonios kambarys

Montuoti po kriaukle

Dar vienas funkcionalus ir gana populiarus sprendimas, pasak dizainerės, skalbimo mašiną įmontuoti po kriaukle, kuri po savimi turi pakankamai vietos.

„Tai taupo erdvę ir atrodo estetiškai, nes kriauklė pridengia skalbimo mašiną. Tiesa, tam būtina pasirinkti kompaktišką kriauklę, pritaikytą tokiam išdėstymui”, – patikslina D.Luzgauskaitė.

Norint sukurti vizualiai estetišką vonios kambarį skalbimo mašiną įmontuoti galima ir po stalviršiu. Pasirinkus tokį variantą, galima išnaudoti erdvę ir virš jo.

„Stalviršis gali būti naudojamas daiktams laikyti ar dekoratyviems elementams, tokiems kaip augalai, rankšluosčiai ar vonios reikmenys, susidėti. Dizaino prasme stalviršį galite priderinti prie likusio vonios kambario interjero, kad jis atrodytų vientisas – rinktis panašias medžiagas, spalvas”, – sako interjerus kurianti dizainerė.

Verta rinktis modernų įrenginių stilių

Šiuolaikinės buitinės technikos įrenginiai dažnai tampa svarbia interjero dalimi, kuri gali derėti prie namų bendros išvaizdos ir papildyti bendrą estetikos pojūtį.

„Dauguma naujų įrenginių dizainų pasižymi kompaktiškumu ir ergonomišku, todėl galima rasti skalbimo mašinų, kurios optimaliai išnaudoja turimą vietą ir yra lengvai integruojamos į baldus ar siauresnius erdvės kampelius. Be to, šiuolaikinių įrenginių dizainai yra modernūs, galima rinktis iš klasikinių spalvų, todėl jie gali papuošti jūsų erdvę ir net įnešti prabangos pojūčio“, – teigia specialistė.

Ji taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuolaikinių skalbimo mašinų modeliai ne tik atrodo gerai, bet ir yra patvaresni.

„Jie yra gaminami naudojant aukštesnės kokybės medžiagas, kas lemia ilgesnį eksploatacijos laiką. Dėl to naujieji įrenginiai išlieka efektyvūs ir patikimi, užtikrindami ilgalaikę investiciją“, – sako D.Luzgauskaitė.

Shutterstock nuotr./Mažas vonios kambarys
Shutterstock nuotr./Mažas vonios kambarys

Pasitikslinkite paramaterus

Galvojant apie vonios kambario įrengimą svarbu atkreipti dėmesį ne tik į įrenginio dizainą, bet ir į skalbimo mašinos parametrus.

„Modernus dizainas dažnai eina kartu su pažangiomis technologijomis. Tai gali apimti tokius aspektus kaip efektyvesnis energijos ir vandens naudojimas, tylesnis veikimas, patobulintos programos, sensorinė valdymo sistema arba išmaniosios funkcijos, tokios kaip valdymas per mobilųjį įrenginį. O integruotos pažangios technologijos suteikia galimybę efektyviau skalbti mažoje temperatūroje, saugo audinius, leidžia pridėti drabužius skalbimo ciklo metu“, – atskleidžia interjero specialistė.

Be to, dažnam gyventojui aktualus ir keliamas skalbimo mašinos triukšmas, todėl renkantis ją, verta atsižvelgti į rodiklius, kurie nusako jo lygį. Vis tik, pasak jos, sumažinti skalbyklės keliamą triukšmą ir vibraciją mažame vonios kambaryje galima ir pasitelkus keletą praktinių sprendimų.

„Dėl ribotos erdvės, triukšmas ir vibracijos gali būti labiau pastebimi, todėl būtina atsižvelgti į kelis aspektus: tinkamai paruošti grindis, nustatyti skalbimo mašinos lygį ir ją atskirti nuo sienų ir baldų – kad vibruojant skalbimo mašina į juos nesidaužytų“, – apibendrina ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas