Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

4 veiksmingi būdai, kaip išlyginti drabužius nenaudojant lygintuvo

Tikriausiai visiems kada nors teko pakliūti į situaciją, kai reikia bėgti, skubėti, o štai palaidinė ar megztinis pasiglamžę. Jungti lygintuvą, laukti, kol įkais, – nėra tam laiko. O gal apskritai, esate išvykę į kelionę ir po ranka net neturite lygintuvo. Dalijamės keturiais būdais, kaip išsisukti, nesugaišti laiko ir panaikinti drabužių raukšles.
Moteris renkasi drabužius
Moteris renkasi drabužius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmas būdas: naudojant plaukų tiesinimo žnyples

Skamba keistokai, bet šios žnyplės gali būti naudingos ne tik norint ištiesinti plaukus. Svarbiausia, įsitikinkite, kad jūsų žnyplės yra švarios – nėra likę jokių plaukų ar plaukų priežiūros priemonių pėdsakų. Jei jūsų turimų žnyplių karštis gali būti reguliuojamas, vadinasi, jomis galite lyginti ir plonesnių, gležnesnių audinių drabužius.

Vida Press nuotr./Moteris laiko plaukų tiesinimo žnyples
Vida Press nuotr./Moteris laiko plaukų tiesinimo žnyples

Antras būdas: naudojant plaukų džiovintuvą

Dar viena plaukų priežiūros priemonė, kuri gali padėti jums, kai ypač skubate, o reikia ištiesinti tą vieną ryškią raukšlę, įsitaisiusią per patį palaidinės vidurį. Šį veiksmą galite atlikti dvejopai: arba patys vilkėdami drabužį, arba pakabinę jį ant pakabos.

Šis metodas geriausiai pasiteisina mėginant išlyginti medvilninio audinio drabužius. Iš pradžių galite „lyginti“ karšta srove, o užbaigti šalta, kad ta vieta tikrai nebesiglamžytų.

Tiesa, šis būdas gali būti veiksmingas ir mėginant išlyginti vilnonio audinio megztuką. Tai priklausys ir nuo likusios sudėties, bet visada verta pamėginti.

Trečias būdas: sušlapinkite ir pakabinkite

Šis būdas veiksmingas, tačiau jam reikės truputį daugiau laiko, nes drabužis turės išdžiūti. Viskas, ko reikia šiai „lyginimo“ technikai, purškiklio (gali būti ir tas, kurį naudojate gėlėms) ir pakabos. Įsitikinkite, kad buteliukas švarus, pripilkite į jį vandens, purkškite susiglamžiusias vietas. Tik darykite tai atsargiai, kad drabužis kiaurai nepermirktų. Tada pakabinkite drabužį ant pakabos ir leiskite jam išdžiūti.

Toks būdas tinkamas ir sunkiau lyginamoms medžiagoms ištiesinti – pavyzdžiui, linui. Tiesa, jei labai skubate ir neturi laiko laukti, kol drabužis išdžius natūraliai, galite pamėginti sušlapintas vietas išdžiovinti naudodami plaukų džiovintuvą.

Vida Press nuotr./Vandens purškiklis
Vida Press nuotr./Vandens purškiklis

Ketvirtas būdas: pasinaudokite garais

Šis būdas tikriausiai pats paprasčiausias. Ir jis, kaip rašo Laundry.reviewed.com, ypač tinkamas verslo kelionėms. Jei jūsų viešbučio kambaryje nėra lygintuvo, savo susiglamžiusius drabužius galite pakabinti vonios kambaryje, kol maudysitės duše.

Karšti garai, kurių prisipildys vonios kambarys, sudrėkins jūsų drabužius ir ištiesins raukšles. Jei po to drabužiai bus kiek drėgni, palikite juos keletui minučių išdžiūti, tik jau ne vonios kambaryje, o miegamajame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas