„Renginiai turi savo tendencijų. Pastebime, kad įmonės nori sukurti kitokią dieną – jei darbuotojai didžiąją laiko dalį praleidžia prie kompiuterių, dažniau renkasi aktyvesnes pramogas, o tie, kurių darbas reikalauja daugiau judėjimo, skubėjimo, fizinės jėgos, labiau linkę atsipalaiduoti, laiką praleisti ramiai. Nuolat klientams siūlome sąrašą įvairių galimybių, tačiau yra kelios pramogos, kurios išlieka populiarios jau daug metų. Tikėtina, kad šiemet, kai daugelis dirba namuose, vasaros susitikimai bus pramoginio pobūdžio – anksčiau pramogos dažnai buvo derinamos su mokymais, šiemet, greičiausiai, daugiau dėmesio bus skiriama linksmam laikui su kolegomis“, – tendencijas įvardija renginių organizatorius.
Orientacinės rungtys
Orientacinės varžybos – vis dar labai mėgstama įmonių renginių pramoga, tikina R. Girštautas. Anot jo, tokios užduotys labai padeda komandos formavimui, atskleidžia lyderius.
„Orientacinių rungčių yra įvairių, tačiau jų visų tikslas bendradarbiaujant komandoje greitai ir kūrybiškai spręsti užduotis. Be to, yra daug galimybių paįvairinti tokias varžybas: komandos gali užduotis atlikti ant vandens, keliaujant po barus (baratonas) ar fotografuojant (fotomedžioklė), – pasakoja R. Girštautas. – Tokios pramogos neretai padeda išsiaiškinti lyderius – buvęs ne vienas atvejis, kai biuro tylenis atskleidžia vadybos savybes, apie kurias nebuvo pagalvoję kolegos. Juokaujame, kad tai – galimybė iš naujo susipažinti.“
Orientacinės rungtys, kai užduotys atliekamos komandose, gali būti tinkamos ir dėl pandemijos ribojant dalyvių renginyje kiekį – atskirtos komandos vykdydamos užduotis numatytu maršrutu nukeliauja iki tikslo, o vėliau dalintis įspūdžiais ir aptarti visą dieną galima internetu, tikina R. Girštautas.
Pramogos su pripučiamais atributais
„Tokios pramogos kaip burbulų futbolas, vandens batutai itin mėgstamos sėslesnį darbą dirbančių komandų ar tų, kurie nori atsipūsti nuo nuolatinių strateginių sprendimų. Rungtyse su pripučiamais atributais ne tik smagu dalyvauti, bet ir linksma jas stebėti. Kaskart pasitvirtiname – tai geros nuotaikos ir juoko užtaisas“, – pasakoja R.Girštautas.
Burbulų futbolas, anot jo, mėgstamas net ir tų, kurie nelinkę sportuoti. Mat tai – kiek kitoks žaidimas. Dalyviai įlenda į kamuolį, laisvos lieka tik kojos. Komandų tikslas – įspirti kuo daugiau kamuolių į priešininkų vartus. Pasak renginių organizatoriaus, toks atsipalaidavimas leidžia atsipūsti nuo darbo ir pasilinksminti. Be to, tai naudinga ir darbo našumui, mat pailsėję darbuotojai geriau jaučiasi, lengviau susikaupia.
Militaristinės rungtys
Biurų, farmacijos bei kiti darbuotojų kolektyvai taip pat nevengia ir naujų iššūkių, pavyzdžiui, pusdieniui pasijusti kariu, pastebi renginių organizatorius: „Kariniai mokymai, šaudymas, kareiviška košė, muštras, žygiai per pelkes ir kitos ekstremalios trasos suteikia visai kitokią patirtį. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai sunku, reikalauja fizinių pastangų ir specialaus pasirengimo, taip tikrai nėra. Tai – pramoga, todėl pirmiausia turi būti linksma. Visos rungtys pritaikytos konkrečiam kolektyvui atsižvelgiant į amžių, poreikius, tad jos įveikiamos visiems.“
R.Girštautas pastebi, kad visai kitokia patirtis, neįprastos užduotys gali padėti sutelkti kolektyvą ir geriau pažinti vieniems kitus.
Pramogos virš žemės
Norintys sustiprinti komandą, partnerystę taip pat dažnai renkasi pramogas, įrengtas aukščiau nuo žemės: tarp medžių ar upės šlaitų. Stengiantis įveikti tokias pramogas, sėkmė priklauso nuo visų dalyvių įsitraukimo ir bendrystės.
„Norint pereiti lyną, kuris pakabintas tarp medžių, dažnai reikia kolegų pagalbos, mat antraip gali nukristi į vandenį. Tad pramoga taip pat tampa ir glaudesnio ryšio su bendradarbiais paieškomis. Be to, dalyviai gali įgauti ir drąsos – įveikti save, lavinti koordinaciją, suprasti pasitikėjimo kitu svarbą. Tokios pramogos labiau domina sėslesnį darbą dirbančius, tačiau jas mėgsta ir aktyvesni darbuotojai“, – pasakoja R.Girštautas.
Maisto gamyba
Maisto gamyba gamtoje – nors, atrodo, paprasta, tačiau itin mėgstama veikla renginių metu. Ypač, tikėtina, ji bus populiari pasibaigus karantinui, kai daugelis patys gaminosi namuose ir pasiilgo lauke šefo ruoštų griliaus gaminių, svarsto renginių organizatoriai.
„Maisto gamyba renginiuose – tarsi didesnis kiemo barbekiu vakarėlis, kai dalyviai daug bendrauja, niekur neskubant mėgaujasi maistu. Tokį susibūrimą dažnai organizuoja įmonės, kurių darbuotojų kasdienybė gana aktyvi – nuolatinis skubėjimas, siuntų išvežiojimas, gamybos darbai, – sako R.Girštautas. – Dažnai girdime, kad prisidėję prie kokybiško maisto gamybos prižiūrint virtuvės šefui, dalyviai tikina, kad bandys ir patys taip gaminti pasikvietę į iškylą draugus. Tad tai – ne tik atsipalaidavimas bei gomurio palepinimas, bet ir puiki pamoka.“