Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 21

7 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti prieš renkantis robotą vejapjovę

Daugiau kaip pusė visų šiandien nuperkamų vejapjovių yra robotai, rodo aukščiausios kokybės sodo technikos gamintojos „Husqvarna“ duomenys. Tai lėmė keletas veiksnių. Pirma, visuomenė įsitikino robotų vejapjovių nauda ir patogumu. Antra, per pastaruosius metus atsirado pigesnių robotų vejapjovių modelių, kurių darbas tapo dar efektyvesnis, o jie patys išmanesni. Šiemet robotų vejapjovių kreivė, prognozuoja „Husqvarna“, dar stipriau šoktelės į viršų – švedų gamintoja rinkai pristatė naują inovatyvų, kompaktišką ir nebrangų roboto vejapjovės modelį – „Automower® 305“, kuris idealiai tinka nedideliems ir sudėtingesniems vejos plotams prižiūrėti.
7 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti prieš renkantis robotą vejapjovę
7 dalykai, kuriuos reikėtų apsvarstyti prieš renkantis robotą vejapjovę / Partnerio nuotr.

„Dėl savo patikimumo, savybių, gebėjimų ir ekonomiškumo, 305 modelis vos tik atkeliavęs į Lietuvą sulaukė didžiulio susidomėjimo ir šį pavasarį be konkurencijos yra perkamiausias mūsų robotas vejapjovė. Jis yra optimalus pasirinkimas daugeliui sklypų mūsų šalyje, – sako UAB „Husqvarna Lietuva“ pardavimų atstovas Simas Bairašauskas ir pabrėžia, kad dabar labai geras laikas įsigyti robotą vejapjovę. – Šiuo metu būsimiems robotų vejapjovių šeimininkams turime gerų pasiūlymų.“

Nors dėl roboto vejapjovės modelio rekomenduojama pasikonsultuoti su specialistais, kiekvienas jau dabar gali savarankiškai išsirinkti bent kelis sklypui tinkančius „Automower®“ modelius. Pateikiame 7 punktus, kuriuos reikėtų įvertinti ir apsvarstyti prieš renkantis robotą vejapjovę.

VIDEO: HQ Automower 2020

1. Apžiūrėkite sklypą ir įvertinkite kebliausias jo vietas: šlaitus, siaurus pravažiavimus, robotui draudžiamas zonas (gėlynus, daržus, medžius ir pan.).

Šie „iššūkiai“ gali būti vienas pagrindinių veiksnių renkantis roboto vejapjovės modelį, tačiau neišsigąskite: šiuolaikiniam robotui vejapjovei beveik nėra neįveikiamo sklypo. Skirtingi robotų vejapjovių modeliai sėkmingai ir efektyviai dirba dideliuose ir mažuose, lygiuose ir nuolaidžiuose, vientisuose ir suskaidytuose sklypuose, o juose sumontuota GPS navigacija užtikrina, kad nepriekaištingai nupjauti būtų net ir atokiausi vejos kampeliai.

Partnerio nuotr./Apžiūrėkite sklypą ir įvertinkite kebliausias jo vietas
Partnerio nuotr./Apžiūrėkite sklypą ir įvertinkite kebliausias jo vietas

„Vis dar pasigirsta nuogąstavimų, kad robotai neįveikia stačių šlaitų, užstringa nelygioje vejoje, negali prižiūrėti siaurų pravažiavimų. Nei vienas šių „pareiškimų“ nėra priežastis, kodėl sklype negalėtų dirbti „Husqvarna Automower®“. Dar pernai pristatėme galingą keturiais ratais varomą robotą vejapjovę „435X AWD“, kuris įveikia net iki 70 proc. siekiančias įkalnes, o mūsų naujam ekonomiškam 305-ajam modeliui ne problema iki 40 proc. siekiantys šlaitai. Lietuva – lygumų ir kalvelių kraštas, čia nėra daug sklypų, kuriuose šlaitai būtų statesni. Mūsų robotukai kompaktiški, manevringi, kad galėtų dirbti, jiems nebūtina tobulai lygi veja – puikiai susidoroja su seniau pasodintos ir gamtos paveiktos vejos iššūkiais, taip pat gali prižiūrėti pravažiavimus, kurių plotis vos 60 cm“, – vardina S.Bairašauskas.

2. Rinkitės tylesnį modelį.

Nors robotų vejapjovių skleidžiamas garsas nė iš tolo neprilygsta ir neerzina taip kaip dirbančios benzininės vejapjovės, visgi renkantis robotą taip pat reikėtų patikrinti jo skleidžiamą triukšmą. Kadangi robotas vejapjovė sklype dirbs kur kas daugiau valandų nei įprasta benzininė vejapjovė, netruksite suprasti, kad tylus jo darbas labai svarbus. Ilgainiui gali pradėti erzinti net vos girdimas zvimbesys.

Partnerio nuotr./Rinkitės tylesnį modelį
Partnerio nuotr./Rinkitės tylesnį modelį

Šiuo metu rinkoje esantys robotų vejapjovių modeliai gana stipriai skiriasi skleidžiamu triukšmu. Atminkite, kad labai reikšmingi gali būti ir vos 3 papildomi decibelai. Taigi, jei norite, kad jūsų robotas vejapjovė dirbtų naktimis (taip, tai įmanoma!), rinkitės tylų modelį. Jau 25-erius metus robotus vejapjoves kuriančios ir gaminančios bendrovės „Husqvarna“ modeliai yra ne tik vieni pažangiausių, bet ir tyliausių rinkoje.

3. Rinkitės šiek tiek galingesnį modelį.

Neverskite roboto vejapjovės dirbti ant jo galimybių ribos, verčiau rinkitės šiek tiek galingesnį modelį, taip robotas vejapjovė ilgiau tarnaus, o jūs daugiau laiko vejoje turėsite tik sau: galėsite netrukdomi sportuoti, mėgautis saulės spinduliais ar užsiimti kita mėgstama veikla, o jūsų vaikai galės žaisti.

Partnerio nuotr./Rinkitės šiek tiek galingesnį modelį
Partnerio nuotr./Rinkitės šiek tiek galingesnį modelį

„Roboto vejapjovės darbinis plotas yra matuojamas robotui dirbant lygioje vejoje be kliūčių. Jeigu prižiūrimos vejos plotas yra 6 arai, sklypas sudėtingesnis, daugiau krūmų ir medžių ir jam prižiūrėti pasirinksite, pavyzdžiui, 105 modelį, kurio darbinis plotas yra iki 6 arų, tai robotas dirbs kokybiškai, bet ties savo galimybių riba. Tokiu atveju geriau rinktis šiek tiek galingesnį modelį“, – pataria specialistas.

4. Pasitelkite specialistus.

Norint išsirinkti optimaliausią roboto vejapjovės modelį, t. y. tokį, kuris dirbtų efektyviai, užtikrintų maksimalią vejos priežiūrą, geriausia kreiptis į profesionalus. Taip būsite tikri, kad įsigijote kokybišką pagalbininką ir nepermokėjote. „Patys ne visada galime įvertinti visus sklypo ir roboto vejapjovės niuansus. Jei X modelis puikiai tarnauja kaimyno sklype, nereiškia, kad jis geriausias pasirinkimas jūsų sklypui. Be to, tikrai ne visada būtina rinktis brangiausią modelį – gali būti, kad jo potencialo neišnaudosite. Yra atvejų, kai dideliame ir sudėtingame sklype optimaliau rinktis ne vieną itin galingą, o du pigesnius ir mažiau galingus modelius. Priimant sprendimus labai praverčia neįkainojama profesionalų patirtis ir žinios“, – tikina S.Bairašauskas.

Bendrovės „Husqvarna“ prekybos atstovai išsidėstę visoje Lietuvoje. Jie ne tik konsultuoja, bet prireikus ir nemokamai atvyksta apžiūrėti sklypo. Įsigytą „Automower®“ reikia instaliuoti sklype ir paruošti darbui. Nors tai padaryti gali ir pats sklypo savininkas (internete gausu instrukcijų), tačiau rekomenduojama pasitelkti specialistus, kurie specialia technika robotą vejapjovę sklype instaliuos vos per dieną ir vejoje nepaliks žymių. Be to, būsite garantuoti, kad roboto vejapjovės instaliacija atlikta tinkamai.

VIDEO: Husqvarna Automower AWD - instaliacija Gargžduose

5. Atsikratykite baimių.

„Apie pusė į mus dėl robotų vejapjovių besikreipiančių žmonių teiraujasi apie vagystes. Tai gana neįprasta, nes nei vienas kitas mūsų sklype esantis daiktas nėra apsaugotas. Tuo tarpu robotai vejapjovės, priklausomai nuo modelio, turi net kelias apsaugos nuo vagystės sistemas“, – ramina S.Bairašauskas.

Partnerio nuotr./Atsikratykite baimių
Partnerio nuotr./Atsikratykite baimių

Visi „Husqvarna“ robotai vejapjovės turi garsinę signalizaciją, kuri suveikia robotą vejapjovę pakėlus, taip pat apsaugą PIN kodu, kuris užtikrina, kad robotu vejapjove būtų neįmanoma pasinaudoti kodo nežinančiam asmeniui. Norintys papildomos apsaugos, gali rinktis įmontuoti GPS sekimo prietaisą, kuris užtikrins, kad išmaniajame telefone įdiegtoje mobiliojoje programėlėje „Automower Connect® visuomet bus matoma roboto vejapjovės buvimo vieta, o šeimininkas gaus žinutę vos tik robotas „išeis“ už darbo zonos ribų. Ši funkcija yra iškart integruota į visus X raide pažymėtus „Husqvarna“ robotų vejapjovių modelius.

6. Nuspręskite, ar norite valdyti telefonu bei integruoti į išmanių namų sistemą.

Pažangiuose robotų vejapjovių modeliuose gali būti įdiegta „Automower® Connect“ funkcija (mobilią programėlę galima rasti ir „App Store“, ir „Googel play“ parduotuvėse), kuri leis „Husqvarna Automower®“ robotą vejapjovę valdyti nuotoliniu būdu. Programėlės dėka iš mobiliojo telefono galima pasiųsti įrenginiui tokias komandas kaip „Start“ (Paleisti), „Stop“ (Sustabdyti) ir „Park“ (Pastatyti), gauti informaciją apie „Automower®“ būklę ir keisti roboto nustatymus, sekti jo buvimo vietą.

Partnerio nuotr./Nuspręskite, ar norite valdyti telefonu bei integruoti į išmanių namų sistemą
Partnerio nuotr./Nuspręskite, ar norite valdyti telefonu bei integruoti į išmanių namų sistemą

Be to, kai kuriuos „Husqvarna“ robotų vejapjovių modelius jau galima integruoti į išmaniųjų namų sistemas ir naudoti IFTTT programėlėse, valdyti balsu per „Amazon Alexa“ ar „Google Home“. Su pastarosiomis sistemomis yra suderinami „Husqvarna Automower® X-line“ serijos modeliai, taip pat modeliai, kuriuose yra įdiegta „Automower® Connect“ funkcija.

7. Pasinaudokite elektroniniu įrankiu.

Jei vis dar nežinote, kuris roboto vejapjovės modelis tinkamiausias, jį išsirinkti padės populiarus robotų vejapjovių gidas, kurį rasite čia. Nurodykite vejos dydį, apibūdinkite jos ypatybes ir netrukus gausite bent keletą robotų vejapjovių modelių, kurie atitinka jūsų nurodytas sąlygas. Visgi primename, kad galutinį sprendimą, kurį roboto vejapjovės modelį rinktis, reikėtų priimti pasitarus su specialistais.

Už senos vejapjovės nuotrauką nuolaida robotui

Švedų kompanija „Husqvarna“ prieš 25-erius metus pasauliui pirmoji pristatė robotą vejapjovę, kuris iš esmės pakeitė vejų priežiūros rinką. Šį pavasarį, minėdama revoliucinio gaminio jubiliejų, bendrovė rinkai pasiūlė ne tik daug žadantį palyginti nebrangų roboto vejapjovės modelį „Automower® 305“ nedideliems (iki 6 arų) ir sudėtingesniems (įveikia šlaitus iki 40 proc.) sklypams, bet ir nuosavų namų savininkams pateikė pavasarinių pasiūlymų paketą, leidžiantį robotus vejapjoves dabar įsigyti itin patraukliomis sąlygomis.

Partnerio nuotr./X-line serija
Partnerio nuotr./X-line serija

Be to, siekdama suteikti galimybę kuo daugiau Lietuvos gyventojų vejos priežiūrą padaryti modernesniu, aplinkai draugiškesniu ir beveik jokių pastangų nereikalaujančiu darbu, „Husqvarna“ siūlo savo senos bet kokio gamintojo vejapjovės nuotrauką iškeisti į 300 eurų nuolaidą bet kuriam „Automower® X-Line“ serijos robotui. Vėliau, šalyje pasibaigus karantino režimui, senąją vejapjovę bus galima pristatyti „Husqvarna“ prekybos atstovui, kuris pasirūpins saugiu technikos utilizavimu.

Daugiau informacijos apie „Husqvarna“ robotus vejapjoves bei šiuo metu jiems taikomas akcijas, rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas