Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 06

7 idėjos Velykoms: elegantiškas ir dailus dekoras, kuriam nesugaišite daug laiko

Dabar puikus metas išbandyti šias išskirtines ir įdomias velykinių dirbinių idėjas – nuo nuostabių puošmenų iki spalvingų gėlių kompozicijų.
Velykų dekoras
Velykų dekoras / 123RF.com nuotr.

Šie projektai – nuo stalo dekoracijų iki įmantraus vainiko, kuris tarnaus ne tik per Velykas – yra labai paprasti. Juos nesunkiai įgyvendinsite besilaikydami tam tikrų žingsnių, tad nė vieno jų kūrimas neužims daug laiko. Be to, daugelį priemonių galite rasti savo namuose, homesandgardens.com. Pradedame?

Gėlės kiaušiniuose

Tai paprasta, bet nesunkiai įgyvendinama idėja. Jeigu ruošiate kiaušinių patiekalus, išsaugokite jų lukštus – geriausias jų dydis – du trečdaliai. Lukštus gerai išplaukite ir išdžiovinkite. Kai atlikote šį darbą, jau galite pagalvoti apie išorinį dekorą – nuspalvinti kiaušinių lukštus, ar papuošti blizgučiais, piešinėliais ir pan. Tada pripilkite vandens ir pamerkite pavasarinių gėlyčių – žibučių, krokų, snieguolių, tinka ir džiovintos – pavyzdžiui, įvairios smilgos ir pan.

123RF.com nuotr./Velykų dekoras
123RF.com nuotr./Velykų dekoras

Velykų krepšelis

Tiks tiek metalinis, tiek pintas krepšelis, į kurį galite pridėti įvairiausių gėrybių ir taip sukurti dailią interjero puošmeną. Pavyzdžiui, įsodinti gėlytes, sudėti putpelių kiaušinius (juos galite keisti ir šokoladiniais kiaušinukais), papuošti bendrą kompoziciją miško gėrybėmis. Krepšelis tiks ir ant stalo, ir prieškambaryje, ir virtuvėje.

123RF.com nuotr./Velykų dekoras
123RF.com nuotr./Velykų dekoras

Velykų medis

Ar gali būt gražiau? Papuošti pakabinamais kiaušiniais galite medžius ir krūmus lauke, taip pat parsinešti šakelių, kurios sužydės namuose ir jas nukabinti spalvingais kiaušinukais.

Pakabinamus kiaušinius galite pasigaminti patys arba įsigyti parduotuvėse, kur atrasite tikrai dailių spalvų ir formų. Jeigu kuriate patys, tuomet juos galite puošti lipdukais, plunksnomis, blizgučiais ir kitomis dekoravimo priemonėmis.

123RF.com nuotr./Velykų dekoras
123RF.com nuotr./Velykų dekoras

Velykų sodelis

Jeigu jūsų kieme auga samanos, bunda vejos augmenija, pasitelkite ją velykiniam sodeliui sukurti. Paimkite didelę lėkštę, krepšį ar bet kokią talpą, kurioje galite leisti atsiskleisti savo fantazijai. Didelėje lėkštėje išdėliokite augmeniją, sudėkite kiaušinius, papuoškite viską pirmaisiais pavasario žiedais.

123RF.com nuotr./Velykų dekoras
123RF.com nuotr./Velykų dekoras

Spalvingi margučiai

Jeigu neturite laiko kiaušinių dažymui ir dekorui, išmėginkite šią idėją – įvyniokite juos į dailų audinį ar servetėlę ir užriškite kaspinėliu. Šis būdas tiks tiek pirktiniams šokoladiniams kiaušiniams, tiek nedažytiems. Pasirinkdami norimas spalvas ir raštus galėsite sukurti dailią interjero puošmeną, tinkančią bet kokiam stalui.

Fotolia nuotr./Velykų stalo dekoras
Fotolia nuotr./Velykų stalo dekoras

Pavasarinis (velykinis) vainikas

Vainikas tik per Kalėdas? Jokiu būdu! Pamėginkite susikurti velykinį vainiką ir tam panaudoti bundančio pavasario ir miško gėrybes – vyteles, šakeles, gėlytes, įvairius lapelius, kankorėžius ir kt. Kabinti vainiką galite ant durų, virš stalo arba padėti ant stalo, taip sukurdami pavasarinę nuotaiką.

123RF.com nuotr./Velykų dekoras
123RF.com nuotr./Velykų dekoras

Velykų zuikis ant stalo

Galite atrasti ne vieną vaizdo įrašą, kaip iš popierinės ar medžiaginės servetėlės išlankstyti velykinį zuikį. Tokia puošmena paprasta, bet suteikianti elegancijos stalui ir pagyvinanti įprastą stalo dekorą. Daug laiko ši idėja neužims, tačiau rezultatas patiks tiek jums, tiek svečiams.

123RF.com nuotr./Velykų stalo dekoras
123RF.com nuotr./Velykų stalo dekoras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas