Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 21

7 TAIP, kodėl verta rinktis elektronines knygas

Elektroninių knygų prenumerata Antanukas.lt Lietuvoje veikia vos pusmetį, tačiau per tą laiką didelio susidomėjimo sulaukęs skaitymo projektas jau spėjo pritraukti ir nuolatinių prenumeratorių, ir būrį smalsių žmonių, kasdien tyrinėjančių Antanukas.lt puslapyje sukauptos bibliotekos bei integruotos skaitymo sistemos privalumus.
7 TAIP, kodėl verta rinktis elektronines knygas
7 TAIP, kodėl verta rinktis elektronines knygas / Antanukas.lt nuotr.

Anot Antanukas.lt kūrėjų, elektroninių knygų prenumeratoriaus skiriamieji bruožai galėtų būti trys: drąsa, smalsumas ir laisvumo poreikis. Tai žmonės, kurie renkasi skaityti čia ir dabar, siekia tobulėti patys ir reikalauja to paties iš kitų. Elektroninių knygų prenumerata tokiai auditorijai yra tinkamiausias įrankis – įspūdis, patyrimas, žinios čia svarbesni už daiktus. „Elektronines knygas skaito išties šiuolaikiški žmonės – jie pratę būti nuolatiniame judesyje: savęs auginimo, naujų darbų, pareigų, aplinkos kisme, tai išsilavinę pasaulio piliečiai, gebantys sudėti lagaminą vos per ketvirtį valandos ir išvykti į kitą kontinentą. Tai plačios erdvės žmonės, žmonės iš ateities – taip mes vadiname savo prenumeratorius“, – sako elektroninių knygų prenumeratos Antanukas.lt vadovė Agnė Žekonytė.

Antanukas.lt nuotr./7 TAIP, kodėl verta rinktis elektronines knygas
Antanukas.lt nuotr./7 TAIP, kodėl verta rinktis elektronines knygas

Panagrinėjęs savo šiuolaikiško, išprususio, drąsaus ir smalsaus skaitytojo įpročius, Antanukas.lt sudarė sąrašą, skirtą tikriems knygų graužikams, kodėl verta rinktis elektronines knygas:

  1. Elektroninė knyga – trumpiausias kelias į pasakojimą. Elektroninės knygos leidžia gyventi čia ir dabar, nerti į pasakojimą nors ir vidury nakties, vienu paspaudimu išsirinkti savo knygą ir iškart nusikelti į tolimiausias galaktikas ar nepažintas šalis. Nebereikia laukti, kol knyga atkeliaus iki tavęs. Šiuo metu tarp 1 300 Antanukas.lt knygų yra ir pačių populiariausių didžiųjų Lietuvos leidyklų leidžiamų, ir nišinių leidyklų knygų, kultinių lietuvių autorių kūrinių, dalies kurių elektroninės knygos formatu nėra niekur kitu. Todėl tokia internetinė platforma yra tikrasis atradimų poligonas visiems skaitantiems.
  2. Palikti erdvės mintims. Stengiesi sąmoningai atsitraukti nuo socialinių tinklų triukšmo? Saugai savo namų erdvę nuo daiktų perkrovos? Sieki savo sąmonės, mąstymo, pojūčių švaros? Tuomet elektroninės knygos yra tikra atsvara. Nereikia pirkti, krauti į lentynas, valyti dulkių. Skaitmeninių knygų prenumerata tokiam gyvenimo būdui ypač tinkama – vienas mokestis atveria tyrinėjimui naujausių knygų biblioteką.
  3. Jokio vidinio kritiko – atrask, ko dar niekada neskaitei! Ir neskaitytum, nes tokios knygos tai jau tikrai nepirktum! Prenumerata leidžia rinktis iš ko tik širdis geidžia – nuo meilės romano iki filosofinio traktato. Nepatiko? Atidėk kitai dienai. Ieškok savo teksto, savo autoriaus, savo kalbos ritmo.
  4. Skaityti ką nori ir kada nori. Nuobodus spektaklis? Neatėjo draugas? Teik laiko prastūmimui, tiek intelektualiam laisvalaikiui tinka elektroninių knygų prenumerata. Antanukas.lt skaityklė, integruota tiesiai į interneto puslapį, garantuoja, kad bet kuris jūsų turimas išmanusis įrenginys yra tinkamas atversti elektroninę knygą. Elektroninių knygų prenumerata – tai ateities būdas skaityti, naudojantis ne specialiais, o jau turimais išmaniaisiais įrenginiais. Tai legalus turinys už vieną mokestį, prieinamas bet kada, bet kur, neperkant jokių papildomų įrenginių.
  5. Atrasti save per knygą. Skaitmeninės knygos – tai modernus būdas rinktis knygą neskubant, įsigilinant į patį tekstą, ne tik į viršelį ar aprašą ant nugarėlės. Be to, savo sukurtais knygų žemėlapiais ir mėgstamiausių kūrinių sąrašais gali beregint pasidalinti su draugais ar sekėjais. Belieka mėgautis ir tyrinėti.
  6. Miksuok knygų formatus. Nenori atsisakyti popierinės? Ir nereikia! Kiekvienam momentui – sava knyga. Pradėjai skaityti spausdintą, pratęsk – elektroninę. Ypač, jei keliauji ir daug knygų su savimi nepasiimsi. Skaitant elektroninę knygą, raides, jų dydį ir tarpus tarp eilučių nusistatai pats. Patirk skaitymą vėl ir vėl – nesvarbu, kiek tau metų – ne tu prie knygos, bet knyga prie tavęs prisitaikys.
  7. Taip skaitys mūsų vaikai. Gal verta pabandyti ir mokytis iš ateities? Nekaupti, neprisirišti prie daiktų, būti pasirengusiam bet kada judėti tolyn – per pasaulį, septynmyliais žingsniais, visą savo turtą susikrovus į kišenę. Reikalauti čia pat ir tik specialiai man atrinktų autorių bei kūrinių, negaišti laiko, nešvaistyti pinigų, neapkrauti savo buities daiktais. Gyventi čia ir dabar.

Antanukas.lt apie elektronines knygas pasakos Vilniaus knygų mugėje. Čia pristatys ir pirmąsias Antanukas.lt įgarsintas audio knygas – F.Melchor „Uraganų sezonas“ ir V.Nabokov „Pninas“. Ateik atrasti ir susipažinti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas