Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 14

Alicijos šeimos kiemas – ramybės oazė: „Čia mūsų Turkija ir Palanga“

„Visą šį grožį su vyru pradėjome kurti maždaug prieš 5–6 metus, kai iš kiemo buvo pašalinta elektros transformatorinė. Kiemas atrodė siaubingai, net nežinojome, nuo ko pradėti. Žinojome tik tai, kad reikia pradėti, jeigu norime turėti gražų, širdžiai mielą ir jaukų kiemą. Taigi iš pradžių išsideginome žolę, o tada išsilyginome reljefą. Po to prisodinome įvairiausių augalų ir apdėliojome akmenukais“, – apie savo kiemą pasakoja Alicija Brazaitienė iš Švenčionių rajono. Dabar jų kiemas – vieta, kur šeima praleidžia labai daug laiko.
 Alicijos Brazaitienės šeimos kiemas
Alicijos Brazaitienės šeimos kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kurdami savo kiemą, sutuoktiniai pasirūpino ne tik augalais. Alicijos vyras kieme pastatė pavėsinę, sumeistravo šašlykinę ir atliko nemažai kitų darbų. Kaip sako Alicija, vis norėdamas dar patobulinti šią erdvę.

„Taip mūsų kieme visko daugėjo, o dabar mums malonu, kad jis patinka ne tik mums, bet ir kitiems. Daug darbo įdėjome, bet viską darome sau. Esame čia labai laimingi“, – sakė Alicija.

Šeimai priklausantis sklypas yra 30 arų, todėl ir erdvės kurti kiemą buvo pakankamai. Tiesa, be elektros transformatorinės dar reikėjo pašalinti maždaug aštuonis šioje vietoje buvusius stulpus.

Beje, įdomu tai, kad tai – ne nuosavo namo kiemas: „Šiame name daug šeimų gyvena, ir šeimos turi savo kiemą. Atskirai yra įėjimai, atskirai kiemai.“

Nemažai kiemą papuošusių daiktų šeima atsivežė iš Alicijos senelių namų. Taip čia „apsigyveno“ senos rogės, statinė, vežimai ir kiti kadaise kaime naudoti buities daiktai.

Kiemą po truputį tvarkė visi šeima – Alicija su vyru ir vaikais: „Dabar esame susikūrę savo oazę, ilsimės čia, mažai kur keliaujame. Čia mūsų Turkija ir Palanga.“


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas