Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 31

Ar fejerverkai liks praeityje?

Daugelį metų sutinkant Naujuosius į padangę kildavo ir pokšėdavo šimtai fejerverkų. Šis reginys buvo ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų šalių įprasta tradicija. Vis dėlto pastaraisiais metais ji keičiasi ir tai lemia įvairios priežastys, tarp kurių – ir gamtosauga, ir net karas Ukrainoje.
Naujieji metai Tenerifėje
Naujieji metai Tenerifėje / 123rf.com nuotr.

„Mūsų statistika rodo, kad tokių traumų, patiriamų dėl pirotechnikos, beveik nepasitaiko – nuo 2023 m. sausio 1 d. iki gruodžio 27 d. buvo tik 5 atvejai. Žinoma, Naujieji dar laukia, tad gali visko būti. Bet palyginus su tuo, kas buvo prieš 10-15 metų, situacija yra ženkliai pasikeitusi į gerąją pusę. Žmonės, matyt, žmonės sąmoningėja“, – sakė Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės Dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Dalia Smagurauskaitė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė

Panaši situacija ir Šiaulių regione. Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovų teigimu, šiemet nukentėjusių nuo pirotechnikos nėra, o ankstesniais metais būdavo pavieniai atvejai. Pasak šios ligoninės skubiosios medicinos pagalbos gydytojų bei gydytojų traumatologų, dažniausi sužeidimai – įvairūs plaštakų sužalojimai, taip pat regos, klausos sutrikimai, kilę dėl nesaugiai leistų fejerverkų ir kitų pirotechnikos gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas