Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 28

Aviganis Mersas ir katinukas Tigras sugyvena kaip tikri broliai

15min.lt skaitytoja Jovita pasakoja apie savo augintinius – vokiečių aviganį Mersą ir katinuką Tigrą.
Šuo Mersas
Šuo Mersas / 15min.lt skaitytojos Jovitos nuotr.

Nuostabių augintinių mes turime netgi du. Vienas jų – metų ir keturių mėnesių vokiečių aviganių patinėlis vardu Mersas, o kitas – mūsų mažasis katinukas Tigras. Tigrui taip pat yra metai ir keturi mėnesiai. Mes juos vadiname broliukais, nes jie visą laiką kartu augo ir labai gražiai sugyveno. Net ir dabar, jau suaugę, mūsų mažyliai kartais valgo iš vieno indelio, kartu laka pienelį... nuostabus vaizdas...

15min.lt skaitytojos Jovitos nuotr./Katinas Tigras
15min.lt skaitytojos Jovitos nuotr./Katinas Tigras

Kačiukas į mūsų namus atkeliavo iš kartoninės dėžutės, paliktos prie konteinerio, su užpūliavusia akyte. Jį ten kažkas išmetė, tačiau mes negalėjome likti abejingi. Priglaudėme jį, išgydėme akytę, pavadinome Tigru, nes jis labai panašus į tikrą tigrą, ir suteikėme daug meilės, todėl dabar jis sotus ir laimingas saugoja mūsų namus. Taip taip, saugoja, nes augdamas kartu su mūsų vilkiuku, išmoko elgtis kaip šuniukas: kai tik išgirsta mašiną, iškart lekia į pirmą aukštą pastatęs uodegėlę ir nutaisęs kovinę pozą aiškintis, ar tai namiškiai sugrįžo.

O mūsų Mersas į šeimą atkeliavo kaip sužadėtinio dovana. Dabar labai keista žiūrėti į šitą didžiulį liūtą, atsiminus, koks jis mažiulis buvo. Iš pradžių buvo netgi vienodo ūgio ir svorio kaip katinukas, o dabar, stovėdamas ant galinių kojų, beveik siekia mano ūgį. Jis nuostabus tuo, kad nors ir gavo „malkų“ nuo katinėlio, kai buvo mažiukas, dabar jo neskriaudžia, bet laižo jam snukelį, visą apuostinėja, apžiūri, ar sveikas, ar švarus.

Mūsų mažyliai yra labai mylimi, todėl šiek tiek ir išlepinti. Katinėlis labai meilus, visada ateis, ant kelių užsilips, o seniau, kai buvo mažutis, miegodavo sužadėtiniui ant kaklo. O Mersiukas, kai buvo mažutis, buvo cypliukas, viskas jam netiko, bet viskas taip pat buvo labai įdomu. Visur lįsdavo, tačiau labiausiai jam patikdavo užlįsti už lovos ir ten šiltai miegoti. Ir taip jis lindo, lindo, kol vieną dieną lįsdamas pradėjo cypti. Ogi tada supratome, kad mūsų mažiukas užaugo, nes ne tik kad nebetelpa už lovos, bet ir užstrigo ten. Ir apskritai jau užima pusę mūsų lovos.

15min.lt skaitytojos Jovitos nuotr./Šuo Mersas
15min.lt skaitytojos Jovitos nuotr./Šuo Mersas

O katinukas ir dabar dar įsirango į mūsų šiltą lovą. Vidury nakties jis visada paslapčia atsiranda tarp mano ir mano mylimojo galvos.

Nuostabūs yra tiek mūsų, tiek visų žmonių augintiniai, tik reikia juos mylėti ir mokėti prižiūrėti. Tada namuose jūsų lauks nuostabūs kvaišiukai, kurie kiekvieną kartą pamatę puls jus bučiuoti ir šokinėti iš laimės.

Jeigu jūs taip pat turite neįprastą augintinį arba norėtumėte plačiau papasakoti apie savo augintinio neįprastus sugebėjimus arba nuotykius, siųskite savo istorijas adresu augintinis@15min.lt ir mes jas publikuosime naujajame 15min.lt skyrelyje „Augintiniai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas