Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

Balandžio kryptys: kur išsiruošti su mokyklinukais, siūlo kelionių organizatoriai

Tėvams svarstant, kuria kryptimi pakuoti kuprines artėjant mokinių atostogoms, kelionių organizatoriai siūlo leistis velykinio nuotykio į Tenerifę, Turkiją, Madeirą ar Egiptą.
Vaikai pajūryje
Atostogos Egipte / 123RF.com nuotr.

Suaugusiems besigėrint kurortų panoramomis, paaugliai čia patirs ekstremalių pojūčių viešbučių pramogų zonose, išmėgins aktyvaus poilsio galimybes ir galės leistis į pažintines ekskursijas.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ neabejoja keliaujant su atžalomis sustiprinamas šeimos ryšys, praplečiamos pasaulio pažinimo ribos ir drauge patiriama nepamirštamų nuotykių.

Tebūnie šiemet Velykos šiltesnės!

Į Tenerifę: vandenyno ekskursijų, vietinių spurgų ir pramogų parkų!

123rf.com nuotr./Loro parkas, Tenerifė
123rf.com nuotr./Loro parkas, Tenerifė

O jei Velykų rytas brėkštų Kanarų saloje Tenerifėje, gamtai žydint ir vandenyno brizui gaivinant?

Ridenti margučius galima ir šalia salos pasididžiavimo Teidės ugnikalnio. Balandį čia oro temperatūra siekia 23, o vandens 20 laipsnių.

Tenerifė jau balandį siūlo tinkamiausią klimatą ir galimybes atostogoms.

Balandis yra paskutinė proga pasiekti Tenerifę tiesioginiais skrydžiais (paskutinis jų suplanuotas gegužės 2 dieną, o paskui jau tiesioginių skrydžių teks palūkėti iki rugsėjo pabaigos).

Tenerifė – ideali vieta keliauti su bet kokio amžiaus vaikais, joje gausu žalių, žydinčių ir kvapą gniaužiančių pažintinių takų, taip pat nepamirštamas poilsis viešbučiuose, įsikūrusiuose paplūdimio pakrantėse.

Saloje veikia vandens atrakcionų parkai (garsiausias jų „Siamo“, taip pat – papūgų parkas „Loro“) ir gamtos parkai, kurie pritaikyti šeimoms su vaikais papramogauti ir pakeliauti.

Ūgtelėjusių lankytojų dėmesį prikaustys delfinų ir kitų zoologijos sodo gyventojų unikalūs pasirodymai.

123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje
123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje

Nepamirštamą įspūdį paliks ir drugelių ferma, įsikūrusi The Mariposeria del Drago fermoje Ikod de las Vinose. Joje – gausybė laisvai skraidančių įspūdingų spalvų ir dydžių drugių, kurie gali nutūpti tiesiai ant rankos.

Tik knygose matytus, delno dydžio drugelius vaikai turės galimybę paliesti, su jais nusifotografuoti ir pasivaikščioti po dirbtinai jiems sukurtas džiungles. Įspūdingas skaičius drugelių paliks neišdildomų įspūdžių visai šeimai.

Taip pat abejingų nepaliks interaktyvus Mokslo ir kosmoso muziejus.

Jame šeimų laukia gausybė veiklos, kuri patiks ir vaikams, ir tėvams. Daugiau nei 70 eksponatų ir galimybė iš arti pamatyti kosmoso platybes sužavės net ir niekada iki tol akių į dangų nepakėlusius.

Kadangi Tenerifės gyventojai krikščionys, per Velykas jie mėgaujasi tradiciniu šventės patiekalu - spurgomis su anyžiais. Padegustuoti jų galėsite bet kuriame didesniame mieste, o ir įspūdžių bus grįžus namo.

Lietuviams ši sala priimtina ir dėl restoranų meniu: jie lengvai suprantami ir įprasti europiečių skoniui, tad itin praverčia atostogaujat ir keliaujant su vaikais

Mamų simpatijas ši atostogų vieta pelno ir dėl šviežių vaisių pasiūlos, tobulo ir gilaus mažųjų keliautojų miego, na, ir dėl žaidimų aikštelių, kuriose pasirūpinta pavėsiu. Net ir per kaitrą jose atžalos triūsia nesustodamos.

Į Madeirą – vandenyno stichijos ir delfinų

123RF.com nuotr./Pico do Arieiro
123RF.com nuotr./Pico do Arieiro

Velykinių atostogų ir išsvajoto poilsio į garsiojo futbolo žaidėjo Cristiano Ronaldo tėviškę? Atsispyrę nuo pasirinktos atostogų krypties, nepamirškite į kalnus tinkamų batelių įsimesti.

Augmenijos įspūdingumu ši sala prilyginama Naujajai Zelandijai ir tropinėms Karibų saloms. Todėl tai, ką verta čia atrasti ir patirti, yra gamtos grožis.

Planuojant atokvėpį su vaikais vienoje įspūdingiausių ir žaliausių Portugalijai priklausančių salų - Madeiros saloje - galima nusiteikti vaikštynėms po nuostabaus grožio levadas (šalia jų įrengti pažintiniai takai, apsupti žalumos ir natūralios gamtos, kalnuose auga lauramedžių miškai, atogrąžų augalai, oras prisodrintas egzotiškų paukščių giesmių), aktyvių pramogų gausa ir kasdiene saule.

123RF.com nuotr./Fanal Forest
123RF.com nuotr./Fanal Forest

Keliai Madeiroje gerai sutvarkyti, per kalnus nutiesti tuneliai, kuriais greitai galima pasiekti bet kurį miestą. Tačiau norintys pasimėgauti gamta, gali rinktis senuosius kelius, kurie veda palei vandenyną, kirsdami mažus žvejų kaimelius ir miestelius.

Amžino pavasario sala vadinamoje Madeiroje vos vienas smėlėtas paplūdimys (dirbtinai sukurtas iš šviesaus smėlio, atgabento iš Sacharos), bet keliautojai čia plūsta ne pasideginti, o kalnų grožiu pasigėrėti ir žygių pėsčiomis surengti.

Norint atrasti gražiausias salos vietas, teks daug keliauti pėsčiomis, todėl vykstantiems su mažais vaikais verta į kelionę įsidėti specialią kuprinę, skirtą mažiesiems keliautojams (neštis ant pečių), taip pat verta įsidėti šiltesnių, patogių rūbų, tinkamų žygiams drėgnomis kalnuotomis vietomis.

Į Egiptą – egzotiškų pramogų ir poilsio paplūdimyje

123rf.com nuotr./Hurgada, Egiptas
123rf.com nuotr./Hurgada, Egiptas

Pažinties su kupranugariais, piramidėmis (Cheopso, Chafro ir Mikerino), povandeniniu pasauliu ir Banginių slėniu nė vienas ten pabuvojęs nepamirš!

O kur dar šilta Raudonoji jūra, turtingas povandeninis pasaulis, atsiveriantys „kosmoso” vaizdai ir į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas Banginių slėnis.

Tai vos keli išskirtiniai Egipto perlai, bet kiekvienas atostogaujantis čia atvyksta su savu „must see” sąrašu.

Iš mokyklinių vadovėlių atgiję istoriniai objektai, senoji Egipto sostinė su karalių slėniu, Nuvaros kanjonas… šios kelionės joks mokyklinukas nepamirš, žinoma, jei neapsiribosite vien tik poilsiu įspūdinguose poilsio ir sporto kompleksuose.

Vieša paslaptis, kad keliautojus iš viso pasaulio į Egiptą būtent paplūdimio turizmas atveda, ne visose geografinėse platumose šiluma „ganosi”, tad norėti vien vadinamojo „Sand and Sea“ (smėlis ir jūra) poilsio, taip pat galima.

Juolab kai kurių viešbučių teritorija ir infrastruktūra čia primena kone ištisus kurortinius miestelius, kurių net ir po atostogų visos ištyrinėjęs nesi (vaikų žaidimų aikštelės, lauko bei vidaus restoranai, kavinės ir barai, parduotuvės, sporto salės, grožio salonai ir SPA centrai, baseinai ir t.t.).

Jau įsibėgėjusią vasarą garantuotai rasite Egipte. Dienos temperatūra balandį čia laikosi ties 25–28 laipsniais šilumos, vandens – ties 21–23, tad tinka ir maudytis, ir lepintis saulės voniomis.

123rf.com nuotr./El Gouna, Egiptas
123rf.com nuotr./El Gouna, Egiptas

Egipto kaip turistinės krypties stiprybė yra viešbučiai, kurie, skirtingai nei didžiuma Europos šalių, turi itin dideles teritorijas, tad sukuriama ištisa poilsiui pritaikyta infrastruktūra, siūlomas didelis paslaugų pasirinkimas.

Jei viešbutis įsikūręs pirmoje juostoje prie jūros, jis būtinai turės nuosavą prižiūrėtą, išpuoselėtą paplūdimį su gultais, skėčiais, gelbėtojais ir visomis kitomis paplūdimio paslaugomis bei pramogomis.

Turkijoje: krištolo skaidrumo jūra ir vietinis SPA leis atsikvėpti ir su atžalomis

123RF.com nuotr./Turkija
123RF.com nuotr./Turkija

Turkija atidaro vasaros atostogų sezoną!

Kovas, balandis ir gegužė vadinami palankiausiais mėnesiais mėgautis atostogomis Turkijoje. Tuo metu vyraujanti temperatūra bus apie 19–20 laipsnių, vanduo gal laipsniu vėsesnis, bet visada galima pasirinkti viešbutį su šildomais baseinais.

Keliauti į Turkiją dauguma lietuvių renkasi dėl nepriekaištingai išvystytos turizmo infrastruktūros (kurortų, viešbučio paslaugų) ir atostogoms palankaus klimato. Atskiro dėmesio verti Turkijos saldumynai, turgūs, kuriuose galima surasti įdomiausių skonių, kvapų ir spalvų.

Pavargusius nuo rutinos čia itin vilioja mažiau buitinių rūpesčių ir „viskas įskaičiuota“ programa su daugybe pramogų mažiesiems.

Vaikus tėvai čia gali patikėti profesionaliam personalui, o ūgtelėjusiais viešbučiuose gali pasirūpinti animatoriai, taip pat jiems organizuojamos įvairiausios edukacinės programos, kad suaugusieji tuo metu galėtų pasimėgauti saulės voniomis ar kita norima veikla.

123RF.com nuotr./ Turkija
123RF.com nuotr./ Turkija

Beveik visuose kurortų viešbučiuose, pritaikytuose šeimos atostogoms, yra didelės vandens pramogų zonos vaikams – mažieji poilsiautojai labai noriai jose čiuožinėja vandens kalneliais, mamos tuo metu mielai lanko turkiškas pirtis, degustuoja vietinę arbatą ir praranda laiko tėkmę.

Taip pat turkų turizmo sektorius niekada nepamiršta pasiruošti europietiškoms šventėms, tad pakilios nuotaikos ir šventinių staigmenų tikrai sulauksite ir per Velykas.

Tad renkantis kelionę į Turkijos kurortą svarbiausia išsigryninti tikruosius savo poreikius: linksmybių, gamtos ar kalnų su nepamirštamais peizažais, o gal tingaus poilsio prie viešbučio baseinų norisi pavasario atostogoms?

„Novaturas” primena, kad noras keliauti žmogui įgimtas, tereikia pažadinti po žiemos apsnūdusį atostogeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas