Šis charizmatiškas 65-erių prancūzas yra tikras austrių atidarinėjimo virtuozas ir pripažintas jūros gėrybių augintojų ambasadorius. Linksmas, gyvybingas, mielai su publika bendraujantis vyras kone ištisus metus keliauja po visą pasaulį ir specialiuose renginiuose supažindina žmones su jūros gėrybėmis: jų maistine verte, sudėtimi, gurmaniškomis ypatybėmis.
Vilniuje jis dalyvavo keliose specializuoto žuvies ir jūros gėrybių restorano surengtose degustacijose, kur ne tik pademonstravo savo talentą, tačiau ir kiekvieną, to panorėjusį, pamokė, kaip taisyklingai atidaryti austrės geldelę ir, žinoma, patarė, kaip mėgautis jūra dvelkiančia gėrybe bei „pagauti“ subtilius jos skonio niuansus.
Paklausius svečio iš Prancūzijos Marselio Lessoille ir dar labiau – pamačius, kaip meistriškai jis dirba, nesunku patikėti, kad apie austres žino absoliučiai viską. O atidaryti šios jūros gėrybės kiautą jis gali kone su bet kuo – pradedant specialiais įrankiais, baigiant raktu, atsuktuvu ar kreditine kortele.
38 austres prancūzas atidarė per 1 minutę, 2064 austres – per 1 valandą, 12000 austrių atidarė per 30 valandų.
Prancūzo pasiekti rekordai žavi viso pasaulio austrių gerbėjus: 38 austres jis atidarė per 1 minutę, 2064 austres – per 1 valandą, 12000 austrių atidarė per 30 valandų. M. Lessoille užtruko vos 1 minutę atidarydamas 28 austres akluoju metodu, o tuo pačiu būdu per 15 minučių jis atvėrė 230 austrių.
Tiesa, Vilniuje pagerinti vieno iš rekordo jam nepavyko – M. Lessoille akluoju metodu per minutę atvėrė 24 austres, tačiau net ir toks skaičius sulaukė publikos aplodismentų. Juo labiau, kad daugeliui svečių per minutę pavyko atverti vos vieną ar dvi austres.