Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 29

Danutė apleistą daugiabučio kiemą pavertė žaliąja oaze, kuriai galios suteikia akmenys

Naujosios Vilnios daugiabutyje gyvenanti Danutė Jankūnienė prisimena, kad daugybę metų kiemas buvo labai apleista. Bežiūrėdama į tą nykų vaizdą moteris nusprendė imtis iniciatyvos ir sukurti jame tokią aplinką, kuri būtų miela jos ir kaimynų akims.
Danutės Jankūnienės kiemas
Danutės Jankūnienės kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš šio projekto ji dirbo nuo praėjusių metų gegužės, tačiau dabar pati džiaugiasi savo darbo vaisiais. Kai padarai darbą su meile, kitaip ir negali būti, įsitikinusi pašnekovė.

„Man labai patinka akmenys, todėl pirma mintis ir buvo sudėlioti taką bei padaryti porą vingių. Tuomet nupirkau suoliuką ir gerų žmonių pagalba jį pritvirtinau. Pasodinau medį ir daugiametes gėles, vėliau paįvairinau vienmetėmis. Su laiku sukaliau tiltelį, ant kurio mėgsta sėdėti katinai, padariau gėlėms atramas. Tamsiu paros metu šviečia maži žiburiai“, – pasakojo moteris.

Pasak jos, labiausiai širdį pamalonina praeivių stabtelėjimai ir žvilgsniai į mažą kiemo sodelį. O kai pamato ant suolo sėdinčius pensininkus, net saldu pasidaro.

„Visgi stipri galia yra akmenys – kartais juos vadinu mažaisiais meteorais. O kokie jie gražūs ir spalvoti būna šlapi“, – dalino Danutė.

______________________________________________________________________

Šių metų konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“. Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti „Makita“ akumuliatorinį Bluetooth radiją ir 18V akumuliatorių iš plačiausios pasaulyje akumuliatorinių įrankių sistemos LXT. Radijas veikia nuo akumuliatorių ir AC srovės ir taip pat įkrauna akumuliatorius.

Daugiau apie konkurso sąlygas – ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas