Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 07

Darbo vieta pagal fengšui

Apie trečdalį gyvenimo tikriausiai praleidžiame ne pataluose, o darbovietėje. Taigi nuo to, kaip įsirengiame darbo erdvę, priklauso ne tik nuotaika, bet ir darbo sėkmė. Čia mums gali padėti ir senasis kinų mokslas fengšui.
Moteris
Darbo vietoje / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Fengšui

Kai galvojate, kaip įsirengti darbo vietą, pirmiausia atkreipkite dėmesį į spalvas. Pagal fengšui kiekviena spalva atspindi tam tikros rūšies energiją. Spalva ne tik veikia mūsų nuotaikas, bet ir daro didelę įtaką sveikatai – apie tai byloja spalvų terapijos menas.

Fengšui mokymo požiūriu mūsų laikais madingos biurų spalvos balta, pilka ir juoda nesuteikia darbo vietai jokios energinės harmonijos, nes tai net nėra spalvos. Pilka spalva yra juodos atmaina, o ši apskritai nėra spalva. Mes matome juodą paviršių, kai jis neatspindi šviesos, tik ją sugeria. 

Balta, kaip žinoma, yra neutrali spalva, todėl joje nėra jokio energinio krūvio. Iš kitos pusės, organizmą neigiamai veikia ir pernelyg ryški, margaspalvė aplinka. Daugiaspalvė erdvė sužavi akį tik iš pirmo žvilgsnio, bet žmogus, ilgai būdamas tokioje aplinkoje, pavargsta.

Įsirengdami darbo vietą, vadovaukitės aukso vidurio principu tiesiogine šio žodžio prasme. Auksiniai atspalviai: šviesiai oranžiniai, geltoni, smėlio, balintos kavos, taip pat jaunos žalumos, šiltai rausvi, suteiks ramybės, jaukumo ir saugumo pojūtį. Taigi spalvas aptarėme, dabar reikia rasti palankią geografinę kryptį.

 

Kiekvienas žmogus turi sau palankias ir nepalankias kryptis. Jos nustatomos pagal gimimo datą. Vyrams kryptys nustatomos pagal tokią formulę: iš 100 atimkite paskutinius du savo gimimo metų skaičius ir skirtumą padalykite iš 9, o liekana parodys jūsų palankią kryptį. Pavyzdžiui: jei gimimo metai 1954, tai 100 – 54 = 46, 49 : 9 = 5, liekana bus 1.

Formulė moterims: iš dviejų paskutinių savo gimimo metų skaičiaus atimkite 4, skirtumą padalykite iš 9, liekana parodys jūsų kryptį. Jei gimimo metai 1960, tai: 60 – 4 = 56, 56 : 9 = 6, liekana bus 2.

Jeigu jūsų liekana 0, 1, 3, 4, 9 – priklausote Rytų grupei, todėl jums palankios kryptys yra pietryčiai, pietūs, šiaurė, rytai. Jei liekana 2, 5, 6, 7, 8 – priklausote Vakarų grupei, jūsų laimingos kryptys yra šiaurės rytai, šiaurės vakarai, vakarai ir pietvakariai.

Pagal fengšui filosofiją, jei darbo vietoje sėdite veidu į jums palankią kryptį, jūsų pastangos bus vainikuotos sėkme.

 

♦ Kad ir kur dirbtumėte – atskirame kabinete ar bendroje patalpoje – vienodai svarbu pirmiausia nustatyti, ar jūsų netrikdo neigiama energija iš išorės. Jeigu paaiškėja, kad į jūsų darbovietės langą nuo priešais esančio pastato stogo nukreiptos neigiamos energijos „strėlės“, pridenkite langą žaliuzėmis arba ant palangės padėkite kokį nors augalą. Negerai yra sėdėti po lubų balkiais, knygų lentynomis ar kondicionieriumi. Bet kokia kabanti konstrukcija gali tapti nesėkmės ir ligų šaltiniu.

♦ Iš matymo lauko derėtų pašalinti visus telefono laidus, kompiuterio kabelius. Pagal fengšui visi matomi laidai ir vamzdžiai reiškia pinigų nutekėjimą.

♦ Nepatartina darbovietėje įsitaisyti prieš duris, net jeigu tai būtų jums palanki kryptis. Ypač jei durys atsidaro į kitą patalpą. Tokiu atveju į jus plūsta didžiuliai išorinės energijos srautai, galintys pakenkti sveikatai. Taip pat negerai sėdėti nugara į duris – tokia pozicija pavojinga ir nepatogi. Ji net vadinama „peiliu į nugarą“. Manoma, kad sėdintįjį nugara į duris bendradarbiai  linkę išduoti, viršininkai – ignoruoti, neįvertinti ir pan. Jeigu vis dėlto neturite galimybės sėdėti kitaip, tik nugara į duris, ant stalo verta pasistatyti veidrodį, kad matytumėte visus įeinančiuosius.

♦ Nėra gerai sėdėti ir nugara į langą, nes tokiu būdu, fengšui žinovų manymu, neteksite įtakingų asmenų, bendradarbių paramos ir net genialiausi jūsų projektai gali nueiti šuniui ant uodegos. Geriausiai, kai už nugaros yra siena. Tačiau jei tokios galimybės nėra, langą bent jau uždenkite užuolaida, žaliuzėmis ar roletais. Sėdėti veidu į duris irgi ne pati palankiausia pozicija. Idealu, kai durys yra iš šono.

♦ Darbo stalas turi būti gerai matomas nuo durų, stalo neturėtų užstoti seifai, spintos, masyvūs krėslai.

♦ Manoma, jei esate nematomi nuo durų slenksčio, jus aplenks sėkmė, karjera.

♦ Darbo vietoje svarbu susikurti jaukią atmosferą. Tinkamai įrengta darbo vieta lemia gerą savijautą, emocinę ir energinę pusiausvyrą. Turite laisvai prieiti prie savo darbo stalo; prieš jį ir už jo reikia laisvos erdvės, kuri pagal fengšui simbolizuoja geras karjeros galimybes.

♦ Jeigu dirbate ankštoje kabinoje ar tiesiai jums prieš nosį stovi pertvara, pasikabinkite ežero ar didelio slėnio peizažą, kad prieš akis atsivertų vizuali erdvės perspektyva.

♦ Jei dirbate kabinete su daug žmonių, jei pas jus plūste plūsta lankytojai, greitai pajaučiate nuovargį. Jį išsklaidys ant stalo padėtas koks nors mėgstamas daiktas. Tai gali būti ryški stalinė lempa (nebūtinai biuro stiliaus), vaikų nuotraukos, mėgstamo automobilio modelis. Būtinai paieškokite būdų apsaugoti darbe savo asmeninę erdvę.

♦ Nepalankiausia darbo vieta – prie durų. Nesvarbu, kokias pareigas užimtų, kolegos jį gerbs mažiau nei kitus, plušančius kabineto gilumoje. Sėdintysis visada greičiau pavargs, nes pro jį ten ir šen vaikščios daugybė žmonių, nuolat klausinės. Jei nėra galimybės įsirengti darbo vietos atokiau nuo įėjimo, ant stalo padėkite kokį nors labai ryškų daiktą – taip jūsų darbo vieta atrodys solidesnė, krintanti į akis.

♦ Jeigu darbo stalas arti didelio lango, į pasąmonę gali įsibrauti pavojaus jausmas (ypač jei kabinetas įrengtas viršutiniuose aukštuose. Tokiomis sąlygomis irgi reikia save saugoti – pastatyti ant stalo priešais langą didelį daiktą – vazoną su augalu, knygų prikimštą lentyną. Mat didelis daiktas jus fiziškai ir emociškai saugos nuo pavojaus baimės.

♦ Jei dirbate lentynų, spintų su dokumentais prigrūstoje patalpoje, peržiūrėkite visus popierius ir pasenusius, nereikalingus išmeskite, o tuos, kurių gali prireikti tik išimtiniais atvejais, jei yra galimybė, perneškite į pagalbinę patalpą. Senais popieriais prigrūstos lentynos ir spintos trukdo tobulėti, kilti karjeros laiptais.

♦ Gerai, jeigu darbo stalą apšviečia stalinė lempa. Šviesos šaltinis turi būti tiesiai virš jūsų galvos arba šalia laisvos nuo darbo rankos. Mat jeigu šviesos šaltinis bus šalia dirbančios rankos, nuo jos ant stalo kris šešėlis. Jeigu dirbate kompiuteriu, šviesa turi kristi ant klaviatūros.

♦ Jeigu dirbate biure be langų, ant sienos būtinai pasikabinkite peizažą ar pastatykite kokį kitą su gamta susijusį daiktą – akvariumą, gėlių vazoną, augalą.

♦ Pagal fengšui geriausia įsikurti „už šefo nugaros“, bet jokiu būdu ne tiesiai veidu į jį. Ir visai nesvarbu, kad viršininko kabinetas bus kitoje patalpoje, kitame aukšte. Padėtis „už nugaros“ reiškia šefo paramą, veidu į jį – konfrontaciją.

♦ Jeigu tolimajame stalo kampe kairėje pusėje pastatysite stalinę lempą ar kokį nors metalinį daiktą, galite privilioti finansinę sėkmę.

♦ Dešinioji darbo stalo pusė „atsakinga“ už jūsų intymius, šeiminius santykius, tad jei nenorite turėti rūpesčių šioje srityje, dešiniajame stalo kampe pastatykite kokią nors porą vaizduojančią figūrėlę.

♦ Biuro teritorijoje ir arti jo neturėtų būti šiukšlynų, užgriozdintų vietų, nudžiūvusių medžių, apleistų gyvatvorių, apsilaupiusių sienų, užsikimšusių vamzdžių, netvarkingų laukiamųjų, koridorių. Geros fengšui energijos nebus patalpose, kuriose oras troškus, raitosi tabako dūmai, kabo purvinos, apiplyšusios užuolaidos, nešvarūs langai, netvarkingai laikomi darbiniai popieriai.

♦ Nevalia užgriozdinti, prišiukšlinti darbo stalo. Netvarkingoje aplinkoje negali tekėti teigiama či energija, o tai reiškia, kad nebus ir sveikatos, ir sėkmės. 

P. S. Žinoma, toli gražu ne kiekvienas galime, kaip panorėję išsirinkti darbo vieną ir jos padėtį Bet galime bent jau atidžiau ją įvertinti ir panaikinti įmanomus trukdžius.

 

Taip pat skaitykite:

Gerų santykių zonos pagal fengšui

Kaip sukurti harmoningą aplinką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas