Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11

Dažniausia klaida, dėl kurios labiausiai gadinate savo indus

Puikiai žinote, kad geri indai, puodai bei keptuvės yra nepigus malonumas. O jeigu mėgstate gaminti, tikrai renkatės kokybiškus indus. Kaip juos kuo ilgiau išlaikyti geros būklės, nesugadinti ir nesulankstyti?
Keptuvė
Keptuvė / 123RF.com nuotr.

Jeigu netinkamai prižiūrėsite savo virtuvės techniką, ilgainiui puodai ir keptuvės gali deformuotis, netolygiai įkaisti, tad pravartu atsižvelgti į kelis patarimus.

Kokią didžiausią klaidą galite padaryti? Nuo viryklės nuimti karštus puodus ar keptuves ir iškart juos užpilti bėgančiu (dažniausiai vėsiu ar vos šiltu) vandeniu, rašoma realsimple.com.

Daugelis šią klaidą daro dėl paprasčiausios priežasties – maisto likučiai nespėja prikibti ir sudžiūti, todėl juos išplauti paprasčiau ir greičiau nei vargti šveičiant.

Tačiau staigus temperatūrų skirtumai indus veikia neigiamai ir jų dugnas gali deformuotis. Tai atsiliepia ir jūsų gaminimo kokybei bei maisto skoniui, kadangi ruošiami produktai gali paprasčiausiai netolygiai iškepti.

Patarimas paprastas – leiskite indams atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tuomet juos plaukite. Taip užkirsite kelią staigiems temperatūrų skirtumams ir išsaugosite indų kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais