Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11

„Deals on Wheels“: geriausiai parduodami automobiliai pasaulyje – kas jie?

Pasaulyje yra galybė nuostabių automobilių. Pradedant varomais dyzeliu universalais ir baigiant etanoliu varomais sportiniais kupė. Tačiau visi turime savo mėgstamiausią. Šiandien į apibūdinimą „mėgstamiausias“ pažvelgsim globaliau. Šiame straipsnyje kiek detaliau pasigilinsime, kokie modeliai istorijoje buvo patys perkamiausi įvairiose šalyse, bei pas atskirus gamintojus.
VW GOLF, BMW 3
golf / 15min nuotr.

Pradėkime nuo įdomaus fakto: ar žinojote, kad klasikinė „Lada“ yra vienas geriausiai parduodamų automobilių pasaulyje? Per visą istoriją jų buvo parduota daugiau nei 17 milijonų vienetų. Tik čia labai stipriai kyla klausimas: dėl to, kad tai buvo mėgstamas automobilis ar dėl to, kad automobilių importo Rusijoje tiesiog nebuvo?

Grįžtant į šiuos laikus ir arčiau namų – perkamiausias automobilis Vokietijoje, tik nenustebkit, „VW Golf“. Jų šiuo metu parduota per 25 milijonų vienetų. Žinoma, vokiečiai puikiai supranta, kad jų inžinieriai išmano savo darbą, todėl ir renkasi techniką, pagamintą namuose.

Netolimi jų kaimynai ispanai, žinoma, turi savo „Golf“ modelio analogą, kurį ir renkasi. Iki šiol Ispanijoje labiausiai parduodamas automobilis yra „Seat Ibiza“. Jų rinkos viduje buvo parduota beveik 4 milijonai jau iki 2008 metų.

Gamintojo nuotr./Seat Ibiza
Gamintojo nuotr./Seat Ibiza

Prancūzai taip pat turi savo miesto hečbeką, kurį gamina jų tautiečiai, – „Renault Clio“. Šių automobilių šalyje jau 2013 metais buvo nupirkta daugiau nei 12 milijonų vienetų. Džiugu, kad palaikomas vietinis verslas.

Gamintojo nuotr./Nuo „Renault Clio“ pristatymo praėjo 30 metų
Gamintojo nuotr./Nuo „Renault Clio“ pristatymo praėjo 30 metų

Kalbant apie rytų valstybes, japonų pasirinkimas sutampa su viso pasaulio nuomone. Populiariausias automobilis ten – „Toyota Corolla“. Na, o šis, geriausiai pasaulyje parduodamas automobilis jau peržengė ir 43 milijonų parduotų automobilių pasauliniu mastu ribą. Tai taip pat ir vienas populiariausių automobilių Lietuvos keliuose.

Indonezijoje karaliauja mums nepažįstamas modelis. „Toyota Avanza“ pavadinimą turintis automobilis pasiekė 1 800 000 pardavimų kiekį. Keistokai atrodantis, tačiau, tikėtina, tiems kraštams tinkamas modelis.

Keliaujant toliau aplink pasaulį susitinkame su „Ford F-Series“ modeliu. Šių, Amerika iš tolo dvelkiančių automobilių, gaminamų nuo 1948 metų, JAV jau parduota daugiau nei 30 milijonų. Tačiau tai šalis, mėgstanti pompastiką ir turinti galybę gyventojų su Napoleono sindromu, tad tai nėra nuostabu.

Ford F-150 (2021)
Ford F-150 (2021)

Ir dar apie porą kaimynų: Lenkijoje vis dar daugiausiai pardavimų turintis modelis išlieka „126p“, parduotas daugiau nei 3 milijonus kartus. Pagarba.

Na, o mūsų broliai ukrainiečiai beveik 3,5 milijono kartų rinkosi ZAZ „Zaporozhets“ modelį. Ir šį pardavimų skaičių automobilis pasiekė iki 1994 metų. Savo ruožtu „126p“ modelis pardavimus skaičiavo net iki 2000 metų.

***

Dabar nuo šalių persikelkime prie gamintojų ir apžvelkime, kurie modeliai buvo geriausiai parduodami kiekvieno prekės ženklo atskirai.

Visų taip mėgstamas BMW turėtų didžiuotis savo 3 serijos modelio pardavimais. Nuo modelio pradžios iki 2015 metų jų parduota jau buvo daugiau nei 14 milijonų vienetų. Iki dabar – tai dažniausiai gatvėje pastebimas BMW modelis.

Gamintojo nuotr./BMW 3 series Touring
Gamintojo nuotr./BMW 3 series Touring

Geidžiamiausias elektromobilis pasaulyje šiuo metu yra TESLA. O geriausiai parduodamas modelis – „Model 3“. Nuo 2017 metų iki 2020 metų kovo mėnesio jų parduota buvo jau daugiau nei pusė milijono. Turiu prisipažinti, ir pats apie jį galvoju.

Vienu iš saugiausiu pasaulio automobilių tituluojamas „Volvo“ gali pasidžiaugti 1974–1993 metais gamintos „200“ serijos pasiekimais. Šių modelių (skaičiuojant sedanus, universalus bei kupė) per gamybos periodą buvo parduota beveik 3 milijonai modelių.

Turbūt nebus nuostabu, kad „Škoda“ pardavimus labiausiai pakėlęs modelis yra „Octavia“, kurios, turiu pripažinti, ir mano garaže šiuo metu stovi net dvi. Tai puikus automobilis, kuris jau iki 2016 metų buvo parduotas daugiau nei 6 milijonus kartų.

Škoda Octavia
Škoda Octavia

Prancūzas, kurio dar nepaminėjau, „Peugeot“, daugiausiai pardavimų pasiekė su „206“ pavadintu modeliu. 10 milijonų parduotų automobilių riba buvo pasiekta jau 2018 metais. Žinoma, mūsų gatvėse nauji 206 modeliai jau nebevažinėja, tačiau kai kuriose šalyse jie vis dar yra parduodami.

Vienas saldžiausių – pabaigai. Mūsų jau nuo vaikystės pažįstamai „Ferrari“ gamintojai sėkmingiausiu savo modeliu galėtų laikyti „360“ modelį. Per 5 gamybos metus nuo 1999 iki 2004 buvo parduota 17 tūkstančių vienetų.

Vieno iš pagrindinių „Ferrari“ konkurento „McLaren“ geriausiai parduodamas modelis tapo „12C“. 2012 metų birželį buvo parduotas 1000-asis „Mclaren 12C“.

(Newspress.co.uk nuotr.)/„Koenigsegg CCX“
(Newspress.co.uk nuotr.)/„Koenigsegg CCX“

O savotišką antirekordą pasiekė „Koenigsegg“ automobilių gamintojai. Jų „bestselleris“ buvo 2006–2010 metais gamintas modelis CCX. Šio superautomobilio per jo gamybos periodą užsinorėjo vos 29 žmonės.

Tačiau visa tai – tik įdomi statistika. Kiekvienas automobilį renkamės sau, pagal skirtingą gyvenimo būdą, poreikį ir skonį. O jei sunku išsirinkti – skambinkit į DOW.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant