Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 18

„Deals on Wheels“: patogiausias kelionių automobilis, kuriam negalėsite atsispirti

Kadangi šiuo metu Lietuvoje toks metas, kai keliauti negalime niekur, o sėdėdami namuose turim nemažai laiko ir galim pasvajoti – sujunkime šiuos du dalykus į vieną ir pasvajokim apie keliones. Kur keliauti, geriausiai išsirinks kiekvienas pats. O mes pasakojame, apie kokį daiktą reiktų svajoti tikriems keliautojams.
VW California
VW California / Volkswagen nuotr.

Šiandien – apie vieną patogiausių, tačiau tuo pačiu ir brangiausių kelionėms pritaikytų automobilių – „VW California T 6.1“. Šis modelis yra pats naujausias, o gamintojai į jį investavo labai daug laiko, kad jūsų kelionės taptų kaip įmanoma komfortiškesnės.

Kalbant apie išorę, pasikeitė keletas detalių. Atsirado „California“ užrašas prie priekinių lempų, o grotelės tapo chromuotos. Taip pat atsirado daugiau ratų bei spalvų pasirinkimų.

Yra keletas komplektacijos pasirinkimų, tačiau šiandien trumpai apžvelgiame vieną prabangiausių – „Ocean“. Šioje komplektacijoje rasite gausybę įvairiausių funkcijų, kurios puikiai pasitarnaus apsistojant gamtoje.

Žinoma, patys didžiausi šio automobilio privalumai slepiasi viduje. Vairuotojui VW siūlo naują, daugelyje modelių jau montuojamą skaitmeninį vairuotojo ekraną bei gana didelę ir puikiai veikiančią multimediją panelės viduryje. Į standartinę šio automobilio komplektaciją įeina ir „App Connect“ funkcija. Labai naudinga ilgose kelionėse.

Dar vienas malonus atnaujinimas – viduryje, ant lubų, įmontuotas valdymo ekranas, panašus į multimediją. Su juo galėsite valdyti visas stovyklavimui reikalingas automobilio funkcijas: patikrinti vandens ir baterijų likutį, kontroliuoti salono apšvietimą ar išskleisti ant stogo esančią palapinę, kurios dėka atsiranda antrasis aukštas.

Viena iš įdomiausių funkcijų, valdomų šiuo ekranu, yra automobilio lygio matavimas, kuris veikia panašiai kaip gulsčiukas. Galite visuomet matyti, kiek ir į kurią pusę pasviręs automobilis. Tai labai padeda ieškant tobulos vietos stovyklavimui.

Dvi baterijos, iš kurių gaunama elektros energija jūsų prietaisams, kraunasi, kol važiuojate. Pilnai įkrautos jos turėtų laikyti net 60 valandų.

Pakėlus viršuje esančią palapinę galite užlipti į antrąjį savo laikino būsto aukštą.

„VW California“ stebina ir tuo, kad į pakankamai kompaktišką ir vairuoti malonų autobusiuką sutalpina labai daug papildomų funkcijų. Salone rasite 42 litrų talpos šaldytuvą, dviejų vietų viryklę, kriauklę plauti indams ir nemažai stalčių bei dėtuvių jūsų daiktams.

Pakėlę viršuje esančią palapinę galite užlipti į antrąjį savo laikino būsto aukštą. Palyginti su senesniu modeliu, gamintojai atnaujino čiužinį, todėl miegoti dabar bus dar patogiau. Taip pat būdami viršuje galite atsisegti šoninius langus, pro kuriuos žiūrint (jei išsirinkote gerą vietą nakvynei) vaizdas taps dar geresnis.

Jei norite surengti keturių žmonių vakarėlį viduje, apačioje esančios sėdynės dieną gali būti pastumtos į priekį, o priekinės atsuktos į galą. Taip susikursite jaukią aplinką vakarojimui. Jei šviečia saulė arba lauke tamsu ir nenorite, kad jus matytų – visus langus galima lengvai uždengti.

Viena geriausių šio automobilio versijų kelionėms – 2 litrų dydžio dyzelinė širdis, kombinuota su septynių bėgių DSG greičių dėže. Jei papildomai užsisakysite ir 4 varomus ratus – nuošalias stovyklavietes pasiekti bus dar paprasčiau. Dyzelinis variklis leis sutaupyti pinigų važiuojant ilgus kilometrus.

„VW California“ jau daugybę metų visame pasaulyje linksniuojamas, kaip vienas iš geriausių automobilių kelionėms. Tačiau susipažinęs su naujausiu modeliu iš arčiau, turiu pripažinti, kad tai gali būti ir pats geriausias automobilis kelionėms, koks tik yra pagamintas šiandien.

Tokie automobiliai rinkoje gali kainuoti net 85 000 eurų.

Automobilis rafinuotas ir paklusnus. Jį vairuoti paprasta, kaip eilinį lengvąjį automobilį, o dėl naujų technologijų jis tapo prabangesnis bei funkcionalesnis, nei dauguma rinkoje esančių konkurentų.

Apskritai, apžiūrėjus automobilį atidžiau, darosi sunku juo nesusižavėti ir nepradėti galvoti, iš kur gauti pinigų. O jų reiks labai daug. Tokie automobiliai rinkoje gali kainuoti net 85 000 eurų. Žinoma, nemažą dalį šioje kainoje sudaro ir papildomi priedai, kurių, tikėtina, kad jūs labai norėsit.

Tačiau kol kas mes galim daryti du dalykus: svajoti ir saugoti save bei kitus. O kai viskas baigsis – lėksim su vėju.

Geros savaitės, bičiuliai, ir jaukių ateinančių švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant