Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 20

Dėl didelio susidomėjimo, pratęsiamas estafetės „Red Bull 211“ registracijos laikas

„Red Bull 211“ – tai rugpjūčio 14 d. pirmąkart Lietuvoje vyksiantis unikalus sporto renginys, kuris apjungs irklavimą, važiavimą dviračiu bekele ir bėgimą. O svarbiausia, visa tai vyks ne bet kur, o gražiausiame Lietuvos kampelyje – Kuršių nerijoje. Tad nenuostabu, jog ši estafetė sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo, o į tai reaguodami organizatoriai praneša, jog komandų registracijos laikas yra pratęsiamas.
„Red Bull“ lenktynės
„Red Bull“ lenktynės / „Red Bull“ nuotr.

„Tai analogų Lietuvoje neuturintis didžiulis renginys, kuris atneš tik pačius geriausius įspūdžius“, - renginį trumpai apibūdino Andrius Jaraminas, „Triatlono taurės“ organizatorius .

Kaip jau minėta, varžybos vyks estafetės principu ir jose bus trys atskiri startai. Keturių žmonių komandoms reikės pasiskirstyti, kas bėgs, kas mins dviratį, o kas irkluos baidares. Pirmiausia startuos dvejetai baidarėse, kurie turės įveikti apie 9 kilometrus palei paplūdimį jūroje. Esant didelėms bangoms, jų trasa bus perkelta į Kuršių marias, kur jie plauks nuo Nidos iki Preilos.

Tuomet estafetė bus perduota dviratininkams – šių itin vaizdinga trasa tęsis apie 30 kilometrų. Startavę paplūdimyje, dviratininkai persikels už kopų ir nemažą kelio gabalą važiuos išilgai jų bekele, tuomet suks į vietinius miškus, mins Kuršių marių pakrante, užsuks į Pervalką, Preilą, užkils į Vecekrugo kopą ir kelionę baigs netoli jos.

„Red Bull“ nuotr./„Red Bull“ lenktynės
„Red Bull“ nuotr./„Red Bull“ lenktynės

„Netrumpą atstumą teikės važiuoti bekele, todėl reiks nemažai ištvermės, bet važiuoti šia trasa yra toks vienas didelis „vau“. Ten pamatysi visas gražiausias Neringos vietas, todėl dalyvavimas yra tiesiog privalomas“, – apie dviratininkų maršrutą pasakojo Audrius Jaraminas.

Estafetę užbaigs bėgikai. Dešimties kilometrų ilgio trasoje jų laukia 153 metrų pakilimas, Nida ir jos apylinkės bei finišas netoli Parnidžio kopos. Visi trys maršrutai – tokie, prieš kuriuos reikia pasitreniruoti, tačiau tuo pačiu ir tokie, kuriuos gali įveikti ir mėgėjai.

Tad pirmyn treniruotis bei registruotis į gražiausias triatlono ir estafetės įkvėptas varžybas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas