Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 03

Dvejų metų mergaitė dovanų gavo senelio Jurgio rankomis pastatytą namuką

Tris mėnesius intensyviai dirbęs Kauno rajone gyvenantis Jurgis Senda pastatė mažą gyvenamąjį namelį anūkei. Visus statybos darbus Jurgis atliko vienas – profesinių žinių šioje sferoje neturintis vyras sukūrė tokį kūrinį, kad dabar sulaukia daug dėmesio ir klausimų, ar priima klientų užsakymus.
Senelio Jurgio sukurtas namelis
Senelio Jurgio sukurtas namelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip pasakoja Jurgio dukra Dovilė, idėja statyti atskirą namelį, skirtą mergaitei, kilo šeimai iš buto persikrausčius gyventi į nuosavą namą.

Likus pakankamai laisvo sklypo, senelis sugalvojo, jog dvejų metų anūkė taip pat gali turėti savo privačią erdvę. Sulaukus vienerių, Dovilės dukrai buvo pastatyta palapinė, kad mergaitė turėtų tarsi atskirą namelį. Po metų buvo iškelti aukštesni tikslai, ir anūkei buvo įrengtas visas namas.

„Medienos darbais rūpinosi tėtis, o estetikos darbai teko man. Pati esu baigusi grafikos dizainą, todėl rūpinausi namelio spalvomis, baldais. Daugumą jų pirkome, tačiau kai kurie, pavyzdžiui, lentynėlė, buvo sukonstruoti tėčio“, – pasakoja dukra Dovilė.

Anot Dovilės, mintis apie namelio statybas kilo jau žiemą, tačiau darbai buvo pradėti kovo mėnesį, atšilus orui.

Konstruojant pastatą nesitikėta, jog šis pavyks toks, koks yra dabar: statant kaskart kildavo naujų idėjų, kurias buvo stengiamasi įgyvendinti, todėl galiausiai mergaitė gavo ne tik namelį, bet ir sūpynes. Kitąmet planuojama įrengti terasą bei kopinėjimo kalniuką.

O kaip į gautą nuosavą namą reagavo Jurgio anūkė?

„Ji stebėjo visą statybų procesą, – nusijuokia Dovilė, – labai laukė, kol antrame aukšte bus padėtas čiužinys ir galės ten miegoti. Atidarymo dieną namelyje buvo daug vaikų, o visą kitą dieną taip pat praleido ten, džiaugėsi nuosava erdve.“

Asmeninio archyvo nuotr./Senelio sukurtas namelis
Asmeninio archyvo nuotr./Senelio sukurtas namelis

Pačiam Jurgiui toks darbas – ne pirmas. Jau anksčiau vyrui yra tekę konstruoti židinius, statė sodo namelį, naujagimei dukrai Dovilei sukalė lovelę. Tuomet, atsiradus žmonių susidomėjimui, priėmė kelis užsakymus, tačiau dabar, paklausus apie galimus klientų užsakymų priėmimus, dvejoja.

Daug laisvo laiko neturintis Jurgis šiuo metu statosi gyvenamąjį namą sau, todėl ryžtųsi priimti nebent nedidelius užsakymus.

Tėvai ir seneliai, jei meistraujate, esate sukūrę kažką gražaus savo vaikams ir anūkams, pasigirkite, parašykite mums el.paštu: gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas