Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 30

Džiovintos citrinų žievelės kitaip: išmėginkite

Citrinos – tikras gėris, o jų žievelės taip pat neatsilieka. Ne tik šaltuoju sezonu citrina tampa namų karaliene – jos galios neabejotinai naudingos visus metus. O ir formų, kaip tomis galiomis pasinaudoti, yra ne viena.
Citrinos
Citrinos / 123RF.com nuotr.

Štai tinklaraštyje „One good thing by Jillee“ pateikiama džiovintų ir trintų citrinos žievelių versija.

„Citrinos yra tiesiog kerintis vaisius, nes jūs galite jas panaudoti daugybėje siričių“, – rašo tinklaraščio autorė. Ir išties tai tiesa – citrinos pasitelkiamos tiek kulinariniuose eksperimentuose, tiek namų valyme, tiek eksperimentuojant interjere. Pridėkime dar ir grožio bei kūno procedūras ir taps aišku, kad citrinoms atsispirti sunku.

Siūlome ir jums išmėginti citrinų stebuklą, kuris puikiai tiks gardinant patiekalus, valant namus bei jūsų grožiui. Taip paruoštas citrinų žieveles drąsiai galėsite saugoti visus metus šaldytuve. Nuo ko pradėti?

Jums reikės: ekologiškų citrinų, specialaus peilio žievelėms lupti (tiks ir paprastas peilis), vaisių ir daržovių džiovyklės (jeigu neturite, džiovinkite orkaitėje).

Kaip paruošti?

  • Nulupkite ekologiškų citrinų žievę – stenkitės, kad ant žievelių būtų kuo mažiau baltos šerdies, mat tokiu atveju išdžiuvusios jos bus kartesnės. Žievelės turi būti vidutinio stambumo – apie 1 cm pločio.
  • Galite džiovinti kelias valandas aukštoje temperatūroje arba žemesnėje temperatūroje ilgesnį laiką (pavyzdžiui, autorė rašo, kad žemesnėje temperatūroje džiovino apie 10 valandų). Tinkamai išdžiovintos citrinų žievelės perlenktos trakšteli.
  • Jau tokias žieveles galite naudoti kvapiesiems maišeliams, kurie maloniai dvelks citrinomis. Tinka laikyti tarp rankšluosčių, patalynės, drabužių spintoje, vonios kambaryje ir pan.

Citrinų milteliai

  • Vienas puikiausių džiovintų citrinos žievelių atradimas – tai citrinų milteliai. Juos paruošite labai paprastai: paimkite ir sudėkite džiovintas citrinų žieveles į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki miltelių konsistencijos. Štai ir viskas – beliks perpilti į dailų indą ir naudoti kulinarijos šedevrams: salotoms, padažams, troškiniams, pudingams, pyragams, sausainiams, daržovėms.
  • Citrinų milteliai tiks ir naminiam šveitikliui. Jums reikia šaukštelį džiovintų citrinų žievelių miltelių sumaišyti su sauja druskos arba cukraus, šlakeliu alyvuogių aliejaus. Gautas kvapnus ir natūralus šveitiklis kuo puikiausiai tiks kūno odai puoselėti.
  • Citrinų miltelius galite berti į namines valymo priemones – jos suteiks ne tik malonų aromatą, bet ir padės pašalinti nešvarumus.
  • Trumpai tariant, bet kokiame grožio, kulinarijos ar namų priežiūros recepte esantį ingredientą „citrinų žievelės“ jūs be vargo galėsite pakeisti džiovintų citrinų milteliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų