Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Efektyvūs mikrobangų krosnelės valymo triukai: šveisti nereikės

Yra gudrybių, kaip išvalyti mikrobangų krosnelę visiškai paprastai. Tikrai nereikės šveisti jos kempine iki pažaliavimo!
Mikrobangų krosnelė
Mikrobangų krosnelė / Shutterstock nuotr.

Tiesiog pasitikrinkite, ar namuose turite tam reikiamų priemonių bei ingredientų ir pasiraitokite rankoves, rašoma realsimple.com.

Populiarusis citrinų metodas

Becky Rapinchuk iš tinklaraščio „Clean Mama homekeeping“ laikosi šio išbandyto ir patikimo būdo: į stiklinį dubenį ar matavimo indą įpilkite 3-4 puodelius karšto vandens iš čiaupo, tada supjaustykite citriną gabaliukais ir sudėkite į vandenį. Įdėkite dubenį su vandeniu ir citrina į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite, kol vanduo užvirs, maždaug 3-5 minutes.

„Leiskite garams atlikti savo darbą – neatidarykite durelių bent penkias minutes“, – sako tinklaraštininkė. Jei po to laiko mikrobangų krosnelėje nėra garų, dar minutę pašildykite vandenį ir palikite jį stovėti. Tada drėgna mikropluošto šluoste nuvalykite mikrobangų krosnelę.

Beje, vietoj citrinos galite naudoti du ar tris valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Tiesiog įpilkite sulčių į vandenį ir vadovaukitės pirmiau pateiktais nurodymais.

Actas

Išpurkškite mikrobangų krosnelės vidų actu, sako B.Rapinchuk. Palikite 15 minučių, tada mikropluošto šluoste nuvalykite mikrobangų krosnelę. Šluostę perskalaukite vandeniu ir dar kartą gerai viską išvalykite bei nusausinkite, kad mikrobangų krosnelėje neliktų acto likučių.

Jei po ranka neturite įprasto acto, galite naudoti obuolių actą (arba bet kokios kitos rūšies actą). Tiesiog vadovaukitės tais pačiais nurodymais, kaip ir pirmiau.

Geriamoji soda

„Maggie's Oven Services“ virtuvės valymo ekspertė Shirley Langridge sako, kad norėdami susidoroti su rimtomis dėmėmis nenaudodami aštrių cheminių medžiagų, paimkite nedidelį dubenėlį ir iš geriamosios sodos ir vandens padarykite pastą. Užtepkite ją ant ant purviniausių mikrobangų krosnelės vietų ir palikite penkioms minutėms, tada nuvalykite drėgna kempine. „Nereikės šveisti“, – sako Shirley Langridge.

Kitas būdas – siūloma į mikrobangų krosnelei skirtą dubenį su vandeniu įberti šiek tiek valgomosios sodos ir penkioms minutėms pašauti į mikrobangų krosnelę. Leiskite šiek tiek pastovėti ir nuvalykite.

Kempinėlės

Norėdami greitai nuvalyti išsiliejusius skysčius, purslus ir įsisenėjusius nešvarumus, naudokite drėgną melamino kempinę. Vėlgi, ši priemonė tikrai turėtų padėti išvengti šveitimo. Beje, pats paprasčiausias mikrobangų krosnelės valymo būdas – neleisti, kad joje prisikauptų prisvilusių maisto gabalėlių.

Kai laikysitės pirmiau pateiktų patarimų ir grąžinsite mikrobangų krosnelę į nepriekaištingą būklę, štai keletas patarimų, kaip išlaikyti prietaisą nuolat švarų:

  • Visada uždenkite viską, ką šildote, net jei tai trunka tik 10 sekundžių.
  • Mikrobangų krosnelės vidų nuvalykite kaskart, kai valote virtuvės stalviršius.
  • Venkite mikrobangų krosnelėje kaitinti daiktus, kurie palieka riebalų ir (arba) kvapų, pavyzdžiui, šoninę ar kukurūzų spragėsius. Jei tokios galimybės nėra, po maisto gaminimo prietaisą išvalykite jau minėtu metodu: nedidelį dubenėlį įpilkite vandens ir citrinos sulčių, keletą minučių palaikykite mikrobangų krosnelėje, palikite pastovėti penkias minutes ir nušluostykite vidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus