Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2013 04 10

Gaminame su Liutauru Čepracku: gardus ryžių pudingas

Ryžiai gali būti valgomi ne tik kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas. Iš jų galima pasigaminti nuostabaus skonio desertų.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras

BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas siūlo paskanauti puikaus ryžių pudingo.

► Ryžių pudingas su karamelizuotomis braškėmis

Sudedamosios dalys:

• 200 g ryžių,

• 800 ml pieno,

• cinamono lazdelė,

• 60 g cukruotų susmulkintų vaisių (apelsino žievelių, ananasų ar melionų),

• 40 ml romo.

Angliškam kremui reikės:

• 60 g cukraus,

• 2 kiaušinių trynių,

• 240 ml pieno.

Braškėms reikės:

• 50 g cukraus,

• 30 ml vandens,

• 200 g braškių.  

Kaip gaminti:

1. Ryžius, pieną ir cinamono lazdelę sudėkite į puodą, maišykite ir apie 30 min. virkite ant silpnos ugnies. Šią masę galite supilti į įkaitintą, karščiui atsparų indą, pašauti į 180 °C orkaitę ir apie 30 min. kepti joje.

2. Cukruotus vaisius susmulkinkite ir užpilkite romu.

3. Paruoškite anglišką kremą. Užvirkite pieną, išsukite kiaušinių trynius su cukrumi. Užvirtą pieną supilkite į cukraus ir trynių masę, gerai sumaišykite, supilkite atgal į puodą ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol pasieksite 82 °C temperatūrą. Jei neturite termometro, kaitinkite, kol sutirštės iki grietinėlės konsistencijos.

4. Išvirusius ryžius sumaišykite su anglišku kremu ir cukruotais vaisiais, kurie prieš tai buvo mirkomi rome. Sudėkite į tiekti ant stalo skirtus indus ir atšaldykite.

5. Pasiruoškite braškes. Keptuvėje ištirpinkite cukrų, įpilkite vandens ir sudėkite braškes, viską sumaišykite ir apie 20 sek. kaitinkite. Tuomet keptuvės turinį dėkite į indą, kuriame braškės turi atvėsti. Galiausiai karamelizuotas braškes dėkite ant ryžių masės ir galite tiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos