Šokoladinis biskvitas su burokėliais ir plakta grietinėle
Produktai:
• 200 g burokėlių (1 didelis arba 2 vidutiniai),
• 160 g šokolado,
• 160 g cukraus,
• 110 g miltų,
• 50 ml stiprios kavos,
• 3 valg. š. kakavos miltelių,
• 1 valg. š. kepimo miltelių,
• 4 kiaušiniai,
• 160 g sviesto.
Kaip gaminti:
1. Burokėlius su lupena įvyniokite į foliją ir apie 50–60 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Iškepusius atvėsikite, o vėliau sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišykite ir palikite, kol pasiruošite šokoladą.
3. Šokoladą dėkite į dubenį, kurį paskui įstatykite jį į puodą verdančiu vandeniu. Kaitinkite, kol šokoladas pradės tirpti. Kai 2/3 bus ištirpę, pilkite kavą, sumaišykite ir nukelkite nuo verdančio puodo.
4. Į šokolado masę dėkite gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Atsargiai maišykite, palaukite, kol sviestas beveik ištirps. Masė turi būti šilta, bet ne karšta.
5. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į šokolado masę įmaišykite trynius.
6. Baltymus išplakite su cukrumi, įmaišykite juos į pagrindinę masę ir prieš pabaigą sudėkite sausus ingredientus. Stenkitės per daug nemaišyti, gali likti šiek tiek gumuliukų.
7. Masę supilkite į sviestu išteptą ir kakavos milteliais pabarstytą kepimo formą.
8. Formą kiškite į įkaitusią orkaitę, sumažinkite temperatūrą nuo 180 °C iki 165 °C ir kepkite apie 40 minučių.
9. Patiekite su kaimiška grietine arba plakta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.
Eksperimentuokite!