Produktai:
• 400 g žiedinių kopūstų,
• 50 g svogūnų,
• 50 g porų,
• 30 g alyvuogių aliejaus,
• 1 l vandens,
• druska ir malti juodieji pipirai.
Kaip gaminti:
1. Žiedinį kopūstą smulkiai supjaustykite, nupjaudami jo žiedus nuo koto. Svogūną ir porą taip pat susmulkinkite.
2. Puode įkaitinkite aliejų ir ant mažos ugnies kepkite svogūną ir porą, kol taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite žiedinį kopūstą, užpilkite 200 ml vandens ir, uždengę dangčiu, apie 10 min. patroškinkite.Tada supilkite likusį vandenį, dar apie 15–20 min. virkite.
3. Baigdami viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu šviežiai maltų pipirų.