2013 05 02

Gaminame su Liutauru: sveika ir greita žiedinių kopūstų sriuba

Vegetariška, o gal ir dietinė žiedinių kopūstų sriuba vos iš kelių produktų savo skoniu priblokš net didžiausią sriubų mėgėją. Svarbiausia tiksliai apskaičiuoti ingredientų proporcijas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras

Produktai:

• 400 g žiedinių kopūstų,

• 50 g svogūnų,

• 50 g porų,

• 30 g alyvuogių aliejaus,

• 1 l vandens,

• druska ir malti juodieji pipirai.

Kaip gaminti:

1. Žiedinį kopūstą smulkiai supjaustykite, nupjaudami jo žiedus nuo koto. Svogūną ir porą taip pat susmulkinkite.

2. Puode įkaitinkite aliejų ir ant mažos ugnies kepkite svogūną ir porą, kol taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite žiedinį kopūstą, užpilkite 200 ml vandens ir, uždengę dangčiu, apie 10 min. patroškinkite.Tada supilkite likusį vandenį, dar apie 15–20 min. virkite.

3. Baigdami viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu šviežiai maltų pipirų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis