Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29 /2021 04 30

Gėlėta palangiškės iniciatyva Motinos dienai užkrėtė ir didmiesčius: „Juk jos mūsų visų mamos“

Po gėlę kiekvienai globos namuose gyvenančiai senolei – tokia idėja dega palangiškė Diana Galdikaitė. Sumaniusi gerumo iniciatyvą „Padovanok gėlę mamai iš senelių namų“, dabar palangiškė ja užkrėtė ir didmiesčius.
Diana Galdikaitė tarp žiedų, skirtų senolėms.
Diana Galdikaitė tarp žiedų, skirtų senolėms. / Asmeninio arch. nuotr.

Gerumo iniciatyvos – viena po kitos

D.Galdikaitei, kuriai teko savanoriauti socialinių paslaugų sektoriuje, idėja pasveikinti senoles kilo netikėtai, bekepant blynus... Jauna moteris prisiminė per Užgavėnes užmaišiusi tešlą ir kepusi gardžius mielinius blynus, jų buvę tiek daug, kad norėjosi pradžiuginti ir kitus. Palangiškei gimė mintis nuvežti skanėstus i Palangos miesto senelių globos namus ir pasidalinti su seneliais.

„Važiuodama namo taip džiaugiausi šiuo geru darbu, dėkojau sau, kad pasidalinau su seneliais. Širdyje kilo noras nuveikti, dar ką nors ypatingo.

Taip Tarptautinės moters dienos proga realizavosi idėja „Padovanok gėlę Palangos miesto senelių globos namų visoms moterims“. Dar ir dabar esu be galo dėkinga visiems, prisidėjusiems prie šios akcijos. Gavusi nuotraukas iš Palangos miesto senelių globos namų mačiau šypsenas moterų akyse, dėkingumą, šilumą ir visu tuo pasidalinau su palangiškiais“, – pasakoja moteris.

Dabar palangiškė turi troškimą išplėsti gerumo akciją, kad šventę per Motinos dieną pajustų visų Lietuvos senelių globos namų gyventojos.

„Realizuojasi ir tai! Gerumo iniciatyva „Padovanok gėlę MAMAI iš senelių namų“ jau paskelbta penkiuose Lietuvos miestuose. Į šį gerumo iniciatyvos sąrašą patenka Palanga, Vilniaus, Kaunas, Klaipėda ir Panevėžys“, – džiaugiasi moteris, dėkodama suradusi bendraminčių, kurios sutiko šią akciją įgyvendinti savo miestuose, o jų skaičius vis auga. Dabar tokių miestų jau 9. Informaciją norintys prisidėti gali rasti socialiniuose tinkluose.

Kaune gėlės žiedus atstovėms galima perduoti sekmadienį, 11 val. buvusios elektronikos kieme (Mituvos g. 6.). Panevėžyje – sekmadienį, 10-12 val. šalia skulptūros „Žemė-motina-taika“. Klaipėdoje tokiu pačiu laiku, 10-12 val. prie „Neringos“ skulptūros, visai netoli Senojo turgaus.

Mūsų visų mamos

Anot D.Galdikaitės, globos namuose dienas leidžiančios senolės – tai mūsų mamų mamos, kurios augino, davė pradžią mums, mokė visa ko taip, kaip suprato esant teisinga ir reikalinga.

„Begalinis dėkingumas kiekvienai senolei, ar ji gyvena savo namuose, ar senelių globos namuose, svarbi ir mylima yra kiekviena iš jų. Labai svarbu rodyti dėmesį, pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Nesvarbu, kad jie pabamba ar erzina jus, be jų nebūtų mūsų. Tai kol esam gyvi, sveiki, dalinkimės savo gerumu su visais, ypač su tais, kuriems be galo sunku pasirūpinti savimi“, – šypteli palangiškė.

Moteris viliasi, jog ši gerumo iniciatyva „Padovanok gėlę MAMAI iš senelių namų“ taps Lietuvos tradicija, ir kasmet žmonių, kurie prisijungs prie nuostabios akcijos bus vis daugiau, o galiausiai visos Lietuvos senelių globos namų močiutės bus apdovanotos gėlėmis, gražiu žodžiu, pagarba, šiluma ir meile.

Palangos miesto senelių globos namuose gyvena 40 senolių. Jei gėlių pavyks surinkti daugiau, jas ketinama padovanoti Palangos miesto ligoninėse gulinčioms senolėms.

„Todėl labai svarbus yra visuomenės dalyvavimas šioje gerumo iniciatyvoje. Kuo mūsų daugiau bus, tuo didesnį senolių skaičių galėsime pasveikinti, pradžiuginti, padaryti dar labiau ypatinga Mamos dieną.

Aš asmeniškai lauksiu visų norinčių prisidėti prie šios iniciatyvos, tačiau neturinčių galimybių ten nuvažiuoti gegužės 2 dieną, nuo 10 iki 12 centrinėje miesto aikštėje. Tinka viskas, ar tai gėlės žiedas, ar puokštelė, ar savo rankomis padaryta atvirutė, ar saldainių, sausainių dėžutė, vaisiai“, – pasakoja moteris.

Sekmadienį, gegužės 2 dieną, Palangoje prie senelių globos namų (Klaipėdos pl. 74) bus išnešti ir pastatyti vazonai, kur žmonės galės atnešti ir įmerkti žiedus.

Kovą gerumo iniciatyvoje „Padovanok gėlę Palangos miesto senelių globos namų visoms moterims“ pasveikinta 70 moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas