Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 06

Geriausios elektrinės vejapjovės ekologiškai kiemo priežiūrai

Kiekvienas gamtos mėgėjas savo kieme ar sode nori įkurti tikrą rojų. Tai yra neįsivaizduojama be gražios vejos, kuri, be abejo, reikalauja nemažai priežiūros. Tai palengvina vejapjovės. Vis dažniau gyventojai pasirenka tvaresnes, tačiau nemažus plotus galinčias nupjauti elektrines vejapjoves. Kokiomis savybėmis ji pasižymi ir kurie modeliai patenka į geriausių TOP 3?
Geriausios elektrinės vejapjovės ekologiškai kiemo priežiūrai
Geriausios elektrinės vejapjovės ekologiškai kiemo priežiūrai / „Senukai.lt“ nuotr.

Kokiomis savybėmis pasižymi elektrinė vejapjovė?

Ekologiška. Elektrinė vejapjovė yra draugiška gamtai – pjaudama žolę ji visiškai neteršia kiemo aplinkos.

„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė
„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė

Nesudėtingai eksploatuojama. Elektrinė vejapjovė yra nereikli, todėl jos eksploatacija – paprastenė. Pavyzdžiui, benzininė vejapjovė ir jos variklis reikalaus reguliarios priežiūros, tepalų bei filtrų keitimo, o bako pripildymas kuru – papildomų sąnaudų.

Tyliai veikianti. Su ja veją galima pjauti gyvenamųjų namų rajonuose tiek ankstyvais rytais, tiek vėlyvais vakarais – tylus jos veikimas netrikdys šeimos narių ir kaimynų poilsio.

„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė
„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė

Mobili. Įprastai elektrinė vejapjovė veikia prijungus laidą prie energijos šaltinio. Šienavimui ten, kur nėra elektros lizdo, gali būti naudojama akumuliatorinė vejapjovė. Įkrovus jos akumuliatorių, galėsite ir tausoti gamtą, ir laisvai darbuotis, nepriklausomai nuo energijos šaltinio.

Savaeigė arba stumiama. Elektrinės savaeigės vejapjovės nuo stumiamų skiriasi tuo, kad turi važiuojančius ratukus. Tai reiškia, kad jos juda savarankiškai ir nereikia jų stumti. Norintiems nušienauti didesnius kiemus arba turintiems nugaros, sveikatos problemų, savaeigė vejapjovė bus puiki išeitis.

„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė
„Senukai.lt“ nuotr./Vejapjovė

Efektyvi. Dažniausiai elektrinė vejapjovė gali nupjauti apie 500 m² ploto – to pakaks daugeliui nuosavų kiemų ir sodų šeimininkų. Nors ji veikia efektyviai, vis tik ji nėra tinkama stambesnių augalų pjovimui – tokiems darbams prireiks krūmapjovės.

Rinkdamiesi jūsų kiemui tinkančią vejapjovę, įvertinkite jos galią, nupjaunamą vejos plotą, pjovimo plotį ir, be abejo, prekinį ženklą. Dalijamės pasaulyje gerai žinomų, vienų geriausių gamintojų elektrinių vejapjovių modeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas