Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 29

Grįžusi iš Vokietijos Loreta su vyru patys kuriasi namus: atnaujinta vonia sulaukė daug komplimentų

Loreta Paulauskienė pasakoja, kad daug metų gyveno Vokietijoje, tačiau, sutikusi savo antrąją pusę Nikolajų, nusprendė grįžti į Lietuvą ir dabar kuriasi Naujosios Akmenės rajone.
Naujosios Akmenės rajone pora atnaujina namus
Naujosios Akmenės rajone pora atnaujina namus / Asmeninio archyvo nuotr.

„Nusipirkome paprastą, senovinį nedidelį namuką, statytą iš silikatinių plytų ir dabar remontą darome savo rankomis, taip – kaip išeina. Juk gyventi mums reikės, tai norisi, kad mums ir gražu būtų“, – pasakoja moteris.

Feisbuko grupėje „Prieš ir po“ pasidalinusi savo vonios remontu ir sulaukusi daugybės komplimentų Loreta sako, kad nesitikėjo tokio dėmesio.

„Nesame nei dizaineriai, nei mūsų specialybės yra susijusios su menu. Su vyru juokėmės, kad pavažinėję atostogų ir aplankę Italiją ir Ispaniją, pamatę apleistus namukus vis pagaudavome save besvarstančius, kokį remontą mes galėtume atlikti. Nuo to viskas ir prasidėjo“, – sako Loreta.

Vietoj senos virtuvės – nauja vonia

Moteris pasakoja, kad kai ją pradėjo graužti tėvynės ilgesys, norėjosi ramybės, nusprendusi grįžti į gimtąjį kraštą. Šeima pradėjo ieškoti namų. Norėjosi, kad arčiau būtų oro uostas, jūra, tad patraukė Naujosios Akmenės rajonas.

„Remonto nameliui reikėjo ir nemažo. Vonios kambarys yra projektas, kuris visiškai baigtas, nes kitose erdvėse vis dar reikia kažką lipdyti ir daryti. Ten, kur buvo virtuvė, dabar turime vonią. Virtuvėje buvo senovinė krosnis, taip pat radiatoriai – tad teko viską pašalinti. Viską remontavome vienudu ir dabar žiūrim ir netikim, kad viską patys padarėm“, – kalba Loreta.

Visame remonto procese moteris negaili meilės ir komplimentų savo vyrui. Sako, kad tai žmogus, kuris jai kaip tikra dovana. „Mano vyras visada sako, – reikia daryti ne per jėgą, bet su galva. Jis visada sugalvoja būdą, kaip lengviau atlikti darbus. Pavyzdžiui, mūsų dabartinėje vonioje buvo didžiulė krosnis, kuri galėjo sverti apie 250 kg. O mes tik vienudu ją išnešėme į kiemą, kad išvežtume į metalo laužą“, – juokiasi Loreta.

Moteris pati atnaujina ir įvairius daiktus bei baldus – tai ją labai įkvepia. „Viskas prasidėjo nuo spintelės – ją gavome dovanų. Kadangi ji buvo pavargusi, apie kelis mėnesius aš ją bandžiau atnaujinti – nušveičiau, atnaujinau ir nusprendėme, kad ji bus vonioje. Tada prie tos spintelės radome veidrodį. Mes su vyru į visus remontus ir darbus žiūrime su šypsena. Esame labai paprasti žmonės ir manome, kad kiekviena diena – šventė. Tuo ir vadovaujamės – su tokia mintimi ir gimė vonia“, – kalba Loreta.

Asmeninio archyvo nuotr./Naujosios Akmenės rajone pora atnaujina namus: vonia po remonto
Asmeninio archyvo nuotr./Naujosios Akmenės rajone pora atnaujina namus: vonia po remonto

Ji prideda, kad su vyru nesijaučia kažkuo išskirtiniais dėl savo darbų, kadangi jų akimis, visame miestelyje žmonės kuria tikrą grožį, todėl jų akis traukia nuostabiai sutvarkytos sodybos.

Remonto įkarštyje – kova su onkologine liga

„Nesame tobuli, darome taip, kaip išeina. Nors mano vyrui, atrodo, viskas pavyksta iš pirmo karto. Kai jo klausiu, iš kur jis viską moka, jis atsako, kad tik bando daryti. Svarbiausia nepabijoti daryti ir negalvoti, ką žmonės pasakys. Turime trumpą gyvenimą, darykite viską dėl savęs, tai, kas jums patinka“, – juokiasi Loreta ir prideda, kad jai labai patinka spalvos, boho interjero stilius.

Socialiniuose tinkluose pasidalinusi vonios atnaujinimo istorija Loreta užsiminė ir apie kovą su onkologine liga: „Nuėjau pas gydytojus kamuojama nuovargio ir sužinojau, kad man trečios stadijos vėžys. Mane labiausiai supykdė tai, kad aš dėl gydymo ir chemoterapijos negalėjau sugrįžti į Lietuvą. Džiaugiuosi, kad nepalūžau. Aš netikėjau, kad galiu nepasveikti – juk turiu tiek reikalų! Ir remontai laukia, ir mano maliavonės! Esame su vyru optimistai, viską įveikėme kartu“, – pasakoja Loreta besidžiaugianti tuo, kad šiandien yra sveika. Laimės šiandien šeimai suteikia ir šuniukas iš prieglaudos vardu Izia, praskaidrinęs poros gyvenimą.

Asmeninio archyvo nuotr./Porai džiaugsmo suteikia iš prieglaudos paimtas šunelis
Asmeninio archyvo nuotr./Porai džiaugsmo suteikia iš prieglaudos paimtas šunelis

Ji priduria, kad pirmas dienas sužinojus diagnozę buvo sunku, tačiau moteris sako, kad neklausė savęs, kodėl taip nutiko būtent jai. „Serga labai daug žmonių, o aš nesu kažkuo išskirtinė, kad turėčiau savęs gailėti. Pradėjau daryti viską, kas mane įkvėptų. Ir tai mane gelbėjo“, – sako pašnekovė.

Moteris sako, kad tolimesni jos ir vyro Nikolajaus planai yra užbaigti namų remontą, be to, už pagalbą darbuose esantys dėkingi ir savo nuostabiems kaimynams Laimai ir Gintui – be jų nebūtų išsivertę.

„Aš pati ir virtuvės baldus atnaujinau ir tuo labai džiaugiuosi – naujų nepirkome. Man patinka užsiimti visokiais darbeliais, rankdarbiais, baldų atnaujinimu. Beje, mano vyras irgi prie meno – jis pasiuvo visiems namams pagalvėles, užuolaidas! Mes vienas kitą palaikome net pačiose kvailiausiose idėjose, o jeigu kas nesigauna, tiesiog abudu nusijuokiame ir einame toliau“, – pasakoja Loreta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas