Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 28

Idėjos, kaip įrengti miegamojo zoną vieno kambario bute

Gyvenate moderniame vieno kambario bute, kuriame virtuvė ir svetainė – vienoje erdvėje? Veikiausiai jau pabodo kas vakarą skleisti sofą-lovą miegui, be to, trečdalį gyvenimo praleidžiant lovoje, natūralu, jog norisi kokybiškai išsimiegoti, o ne galvoti – „kažkada tai jau turėsiu normalią lovą“. Pasidalinsime idėjomis, kaip vienoje erdvėje įsirengti miegamojo zoną.
Miegamojo zona
Miegamojo zona / 123RF.com nuotr.

Pirmiausia sutikime, kad geriausia miegoti lovoje su geru čiužiniu. Taigi šiam baldui erdvėje skirsime vietos. Kokios galimybės įsirengti patogią erdvę poilsiui? Į ką atkreipti dėmesį, įrengiant studijos tipo butą?

Galimi keli variantai, kaip įkomponuosite lovą.

Lova – kambario akcentas. Nieko baisaus, jei svetainėje neturėsite įprastų atributų – sekcijos, minkšto kampo ar sofos su foteliais. Bendroje namų erdvėje, ypač, jei ji nedidelė, šie baldai visai nebūtini.

Tada lieka trys zonos – virtuvė, darbo stalas ir lova. Tokiu atveju ji galėtų tapti kambario akcentu ir harmoningai derėti interjere. Beje, ant tokios lovos galite susėsti ir bendraudami su draugais, prisistatydami kėdę, pufą ar banketę.

Atskirta miegamojo zona. Bene populiariausias sprendimas – ieškoti miegamojo lovai geros vietos – nišos, atokesnio namų kampo, na, kad jaustųsi, kad pereinate iš svetainės į miegamąjį.

Tokiu atveju logiškiausia, jei miegamojo zona būtų atskirta, tarsi įrėminta. Tai gali būti lentyna, širma, virvių sienelė, augalų stovas, užuolaida, komoda. Galite netgi miegoti stiklo kube ar medžio „urve“ – tarsi spintoje, kai lovą paslepiate stumdomomis durimis.

Čia jau pageidautini ryškūs akcentai – spalvota siena lovos zonoje, ryškių spalvų užuolaida. Taip pabrėšite, jog tai visai kita jūsų namų erdvė. Žinoma, tai priklauso nuo kambario dydžio ir stilistikos.

Viengulė lova – daugiau erdvės. Jei jūsų butas nedidelis, gyvenate vienas, tai ir namų erdvę planuokite pagal esamą situaciją. Viengulei lovai rasti sprendimą vieno kambario bute žymiai paprasčiau, be to, yra puikių lovos variantų – su metaliniais/ mediniais rėmais iš trijų pusių. Primėtę pagalvėlių turėsite „dieninį“ variantą, o „vakarinis“ bus tiesiog nuimti viską ir įsliuogti į lovą saldžiam miegui.

Kitas galimas variantas – kušetė. Galite sukurti erdvę iš trumputės dvivietės sofos ir kušetės. Joje miegoti irgi gana patogu.

Miegamojo lovai – pakyla. Toks variantas visai patogus dar ir dėl to, kad ne tik atskirsite zonas, bet ir pakyloje galėsite įsirengti spintelių ir stalčių daiktams laikyti. Sutikite – kai erdvė nėra didelė, toks sprendimas yra visai gera išeitis.

Kas bene svarbiausia studijos tipo erdvėje? Apšvietimas. Numatykite, kur bus valgomojo zona, virtuvė, miegamasis. Ir venkite nereikalingų daiktų, kurie gali sukurti užgriozdintos erdvės įspūdį.

Daugiau idėjų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas