Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 19

Išmetate bananų žievę? Be reikalo – jas galima valgyti!

Lapkričio mėnesį britų kulinarinių knygų autorė ir kulinarijos pasaulyje žinoma asmenybė Nigella Lawson sukrėtė visą šalį, savo to paties pavadinimo BBC televizijos laidoje pademonstravusi vieną receptą iš savo naujausios kulinarinės knygos „Cook, Eat, Repeat“.
Bananų žievės
Bananų žievės / „The New York Times“/Linda Xiao nuotr.

Tai nebuvo karališkosios šeimos lygio skandalas. Vis dėlto, pažvelgę į visuomenės reakciją, pamanytumėte, kad recepto autorė sukėlė tikrą audrą.

Ir viskas tik todėl, kad ji paruošė kvapnų patiekalą iš žiedinių kopūstų ir... bananų žievelių.

„Aš tikrai nesitikėjau laikraščių antraščių apie tai! – rašė ji mums elektroniniame laiške. – Sunku įveikti kultūrines nuostatas apie tai, kas yra ir kas nėra valgoma, be to, pradėti valgyti tai, ką paprastai laikome atliekomis.“

Keliais mėnesiais anksčiau kita britų kulinarinių televizijos laidų žvaigždė ir kulinarinių knygų autorė Nadiya Hussain pasirodė laidoje „Good Morning, Britain“ apie maisto gaminimą karantino metu.

„Visi kepa bananų duoną, – paaiškino ji anuomet ir pasidalijo išradingais patarimais, kaip panaudoti likučius, kad būtų išvengta maisto švaistymo. – Neišmeskite žievelės. Gerai ją išvirkite su trupučiu česnakų, svogūnų paskaninkite barbekiu padažu, įdėkite į mėsainį ir atrodys, kad valgote, pavyzdžiui, plėšytą kiaulieną ar vištieną.“

Po to, kai pasirodė N.Lawson laida, vėl buvo prisiminta ankstesnis N.Hussain receptas, o bananų žievelės tapo kulinarinių diskusijų dėmesio centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas