Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 09 17

Ištikimas šuo jau šešerius metus nesitraukia nuo šeimininko kapo

Vienas ištikimas vokiečių aviganis net mirčiai neleidžia išskirti jo su šeimininku – šuo jau šešerius metus gyvena prie mirusio šeimininko kapo, rašo „Dog Heirs“.
Vokiečių aviganis Capitánas
Vokiečių aviganis Capitánas / Kadras iš „YouTube“

Capitánas pabėgo iš namų, kai 2006 metais mirė jo šeimininkas ir geriausias draugas Manuelis Guzmanas. Argentinos mieste Kordoboje gyvenanti šeima po savaitės šunį rado gedintį kapinėse.

„Mes niekada jo nesivedėme į kapines, todėl išlieka paslaptis, kaip jis sugebėjo surasti vietą“, – „The Sun“ sakė M.Guzmano našlė Veronica.

Kiekvieną sekmadienį pastaruosius šešerius metus Guzmanų šeima vyksta į kapines aplankyti ne tik mirusio šeimos nario kapo, bet ir šuns. Nors Capitánas dažnai palieka kapines ir trumpam grįžta į šeimos namus, jis kasdien prieš sutemstant grįžta prie šeimininko amžino poilsio vietos.

„Nemanau, kad jis nori palikti Manuelį vieną nakčiai“, – britų laikraščiui kalbėjo našlė.

Kapinių direktorius Hectoras Baccega teigė, kad darbuotojai šunį šeria ir prižiūri. „Dienos metu jis kartais pasivaikšto po kapines, tačiau visada skuba prie kapo. Ir kasdien, tiksliai 6 valandą vakaro, jis atsigula ant kapo ir guli ten visą naktį“, – Argentinos laikraščiui „La Voz“ pasakojo H.Baccega.

Nors Guzmanų šeima nori, kad Capitánas gyventų kartu su jais, jie sako suprantantys begalinį šuns lojalumą savo geriausiam draugui.

VIDEO: Capitán y su historia de gran fidelidad

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas