Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 26

Jolitos laiškas mamai. „Ačiū, kad nepykai už visas mano vaikiškas kvailystes“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“ ir išreikšti savo jausmus žmogui, kuris jus augino ir tebeaugina, vis suteikdamas naujų gyvenimo pamokų, nesvarbu, kiek jums metų bebūtų.
Mama su dukra
Mama su dukra / 123RF.com nuotr.

Kviečiame skaityti skaitytojos Jolitos parašytą laišką, atsiųstą su vaikystės nuotrauka.

Dažnai mes nerandam žodžių ir nemokam pasakyti Mamai, kaip ją labai mylim. Nesugebam gražiai padėkoti už visą jos meilę, rūpestį ir pasiaukojimą. O juk, Mama yra brangiausias žmogus mūsų gyvenime. Tad šiuo laišku, miela Mama, noriu pasakyti, kaip Tave myliu, ir padėkoti už viską, ką man padovanojai, ką su Tavim patyriau.

Sutinku gimti iš naujo, matyti pasaulį kitomis akimis, jei šalia būsi Tu. Gyvenu šia diena, gyvenu Tavimi. Ačiū, kad man padėjai pažinti šį sudėtingą pasaulį, kad parodei, koks jis iš tiesų yra didelis ir kaip jame surasti savo vietą.

Ačiū, kad parodei man pirmąjį drugelį, pirmąją vaivorykštę mano gyvenime. Tu esi žmogus, kuris padėjo man žengti pirmuosius žingsnius, Tu vienintelė moki mane pralinksminti ir Tu esi vienintelė, kuri išgirdai mano pirmąjį ištartą žodį. Dėkoju Tau už nuostabius veido bruožus: dideles akis, nosį, švelnius lyg šilkas plaukus, šiltą šypseną..

Ačiū, Mamyte, už tavo šiltus ir švelnius bučinius, apkabinimus, už Tavo gerumą. Ačiū, kad nepykai už visas mano vaikiškas kvailystes, ačiū, kad su manim žaidei, mane supai, dainavai lopšines.

Noriu padėkoti už tai, kad trauki mane iš visokių bėdų, visada randi tinkamą žodį, o kai prireikia, moki ir patylėti. Prisimeni, Mama, kaip sakei, kad viską gyvenime galėsiu pasiekt, jeigu tikėsiu savo jėgom taip, kaip Tu tiki manim? Ir žinai, Mama, Tu buvai teisi! Tik Tavo dėka pajutau savo vertę, išmokau žvelgti į priekį, priimti sunkius sprendimus. Tavo dėka išmokau į gyvenimą žvelgti su šypsena.

Noriu padėkoti už tai, kad trauki mane iš visokių bėdų, visada randi tinkamą žodį, o kai prireikia, moki ir patylėti.

Noriu, Mama, ne tik Tau dėkoti, bet ir atsiprašyti. Už tai, kad dažnai liūdinu Tave, kad priverčiu baimintis ir nerimauti, atleisk už visas tas bemieges naktis, kai Tu manęs laukei, o aš buvau su draugais. Atsiprašau už viską, ką padariau. Tu turbūt geriau žinai mano klaidas, tai prašau už jas atleisti. Dieve, kaip man gėda, kai pagalvoju, kaip aš kartais elgiuosi...

Mama, už viską labiausiai norėčiau padėkoti už Tavo didžiulę kantrybę. Ačiū, kad atidavei man šešiolika savo gyvenimo metų ir ačiū už visus tuos metus, kurie dar laukia mūsų.

Tu žinai, kad esi geriausia dovana pasaulyje? Kad Tau neprilygsta niekas? Tu žinai, kad esi pati geriausia Mama pasaulyje? Nežinau, tikrai nežinau, ką daryčiau be Tavęs, ką daryčiau be Tavo žalių akių, šiltos šypsenos ir švelnių rankų.

Mama, myliu Tave! Nes Tu – aštuntas pasaulio stebuklas!

Neužtektų viso gyvenimo Tau atsidėkoti už viską. Tik Tavo dėka esu tokia, kokia esu, Tu atvėrei man meilės ir stebuklų kupiną pasaulį. Mama, myliu Tave! Nes Tu – aštuntas pasaulio stebuklas. Ačiū Tau, Mama. Ačiū už viską.

Neužtenka žodžių padėkoti, atsiprašyti ir pasakyti, kaip Tave myliu. Lenkiuosi prieš Tave žemai, bučiuoju Tavo rankas, nes Tu vienintelė to verta. Tu esi mano gyvenimo pamatas.

Sunku apsakyti, Mama, kaip gera žinoti, kad Tu visada šalia, ir padėsi išpildyti mano svajones. Žinai, Mamyte, jeigu manęs paklaustų, kas man svarbiau – Tu ar gyvenimas, aš atsakyčiau, kad gyvenimas. Žinai, kodėl? Nes Tu ir esi mano gyvenimas!

Asmeninio archyvo nuotr./Jolita su mama
Asmeninio archyvo nuotr./Jolita su mama

Šitą nuotrauką skiriu Tau, brangiausia Mamyte. Joje labai daug laimės, meilės, nuoširdumo ir džiaugsmo. Tu tik pažiūrėk ir atsimink tuos laikus, kai aš buvau maža. Visada prisiminsiu Tavo žodžius, kai sakei: „Man tu liksi visada mano mažytė!“

Myliu Tave ir stipriai apkabinu!

Tavo dukra Jolita


Dalyvaukite konkurse „Laiškas mamai“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“ ir išreikšti savo jausmus žmogui, kuris jus augino ir tebeaugina, vis suteikdamas naujų gyvenimo pamokų, nesvarbu, kiek jums metų bebūtų.

Rašykite apie mamos įsimintiniausią pamoką, tobulai su mama praleistą dieną. Ar gerai pažįstate savo mamą ir suprantate, kokius sprendimus jai teko priimti ir kodėl?

Kokia jūsų mama? Ką prisimenate iš vaikystės?

Atrinktus laiškus publikuosime 15min GYVENIMAS skiltyje. Laiškų lauksime adresu gyvenimas@15min.lt iki gegužės 6 dienos. Nurodykite savo vardą ir pavardę (portale skelbsime tik vardą).

Ypač lauksime laiškų, kurie būtų iliustruoti jūsų mamos ar jūsų visos šeimos nuotrauka. Padirbėkite nuoširdžiai, atsiųskite ilgą laišką (ne 3–5 eilutes), nes dovana – gana solidi.

Jautriausio ir nuoširdžiausio laiško autoriui padovanosime automatinį kraujospūdžio matuoklį „Microlife BPA6PC“.

Prizo steigėjų nuotr./Automatinis kraujospūdžio matuoklis „Microlife BPA6PC“
Prizo steigėjų nuotr./Automatinis kraujospūdžio matuoklis „Microlife BPA6PC“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai