Turgaus direktorė Jolita Krickė pasakojo, kad šia švente siekia galiausiai paneigti mitą, jog Vilniuje nėra geros žuvies. „Netiesa, kad Vilniuje nėra kokybiškos produkcijos ir pasirinkimo. Čia pat Vilniuje turime rūkyklą, iš kurios traukiame laukinius ungurius, lašišą, tuną skumbrę ir pan., taip pat augintojai turi savo tvenkinius, iš kurių žuvį tiekia čia“, – kalbėjo ji.
Nors Benedikto turguje šviežios žuvies galima rasti visada, šį ketvirtadienį ir penktadienį, nuo 15 iki 19 valandos vyks ir įvairios degustacijos ir pristatymai. Be to, bus proga paragauti ne tik keptos ar rūkytos žuvies, bet ir patiekalų su ja, tokių kaip žuvienė ar paelija, o taip pat už specialią kainą įsigyti austrių iš parduotuvės „Assorti“.
Lankytojų lauks tokie patiekalai, kaip bananų lapuose keptas šamas, kurį ruoš „Žuvies paštas“, žuvų augintojų „Fiš Kintai“ ir „Mr. Fox“ ruoštos žuvienės, ką tik iš „Plekšnė migloje“ rūkyklos ištrauktos žuvies ir t.t.. „Visiems kas neturi progos nuvykti į jūros šventę Klaipėdoje, surengsime ją čia. Turėsime ir muilo burbulų, spragėsių bei cukraus vatos. Juk jei rengiame šventę, tebūnie tai tikra šventė“, – džiaugėsi Benedikto turgaus direktorė Jolita Krickė.
Akimirkos iš vasaros sezono atidarymo Benedikto turguje: