Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 23

Ką norintiems sutaupyti pataria RaskAkcija.lt portalo atstovai?

Artėjantis šventinis periodas – tai ne tik proga atsipūsti nuo darbų, pailsėti ir pabūti su šeima, bet ir išbandymas mūsų piniginėms. Juk reikia pasirūpinti dovanomis, meniu šventiniam stalui, o kur dar mažos dovanėlės kolegoms ar kaimynams? Tiems, kurie šiemet gyvena atsakingai planuodami savo išlaidas ir taupydami, siūlome susipažinti su trimis laiko patikrintais patarimais, kurie net ir per šventes leidžia neviršyti savo biudžeto.
Ką norintiems sutaupyti pataria RaskAkcija.lt portalo atstovai?
Ką norintiems sutaupyti pataria RaskAkcija.lt portalo atstovai? / RaskAkcija.lt nuotr.

Planuokite šventinį biudžetą

Vieniems planavimas yra antra prigimtis, o kitiems – niekaip neįgyvendinama misija. Jei jūs priklausote būtent pastariesiems, šiemet suplanuokite savo kalėdinį biudžetą iš anksto ir būkite tikri, kad sausio 1-ąją neteks skolintis iš kaimyno.

Gera mintis visą gruodžio biudžetą paskirstyti į realius (jei labiau mėgstate leisti grynuosius) ar virtualius vokus. Priklausomai nuo jūsų šeimos sudėties ir poreikių, vokai gali būti „Kasdieniam maistui“, „Dovanoms“, „Šventiniam stalui“, „Augintinių prekėms“, „Transportui / degalams“ ir pan. Taip visą laiką žinosite, kiek pinigų dar liko konkrečios srities voke ir kiek galite išleisti. Dovanų voką galima skirstyti ir dar detaliau – pavyzdžiui, visą dovanoms skirtą sumą padalyti iš dovanų skaičiaus, kad žinotumėte, kiek šiemet galite skirti kiekvieno žmogaus dovanai.

Dažniausia klaida, kurią daro biudžetą planuojantys žmonės, tai papildomų ar netikėtų išlaidų nenumatymas. Tokių išlaidų, ypač šventiniu laikotarpiu, tikrai atsiras – gal užmiršite dovaną kolegai, o gal vaikas į mokyklą turės nusinešti užkandžių kalėdiniam vakarėliui? Tiesiog planuodami numatykite bent 5–10 proc. visos mėnesio sumos skirti nenumatytoms išlaidoms. Geriau sumažinti dovanoms skiriamas sumas, bet būti tikriems, kad prireikus papildomų pinigų, jų bus sąskaitoje. Na, o jei netyčia papildomų išlaidų neatsiras, jūs pasitiksite Naujus metus su šiek tiek santaupų, gal tai bus puiki proga pradėti reguliariai taupyti?

RaskAkcija.lt nuotr./Ką norintiems sutaupyti pataria RaskAkcija.lt portalo atstovai?
RaskAkcija.lt nuotr./Ką norintiems sutaupyti pataria RaskAkcija.lt portalo atstovai?

Nebijokite pasinaudoti akcijų pasiūlymais

Portalo RaskAkcija.lt atstovų teigimu, būtent prieš didžiąsias metų šventes išauga portalo lankomumas. Ir ne veltui – šiuo metu ne tik prekybos centrai siūlo įvairias geras akcijas, bet ir daugelis žmonių siekia sutaupyti įsigydami kasdienius pirkinius. Juk gruodžio mėnesio biudžetą sudaro ne tik šventinės prekės, bet ir kasdieniai produktai. Taigi verta juos įsigyti pigiau, kad būtų lengviau tilpti į mėnesio biudžetą.

Gera idėja prieš einant apsipirkti pavartyti prekybos centrų leidinius internete. „Maxima“ akcijos, „Lidl“ akcijos ar kitų prekybos centrų nuolaidos gali padėti apsipirkti pigiau. Jei gyvenate mieste, tikriausiai jums nėra didelio skirtumo, į kurį prekybos centrą vykti, o iš anksto įvertinę dabar taikomas akcijas, galite vykti ten, kur gausite norimų produktų geriausia kaina. Gyvenantiems šiaurės Lietuvoje taip pat siūlome pasidomėti ką šventėms siūlo didieji prekybos tinklai Latvijoje. Ten taip pat galite rasti puikias „Lidl”, „Rimi” ar „Maxima” akcijas bei kitų prekybinių tinklų pasiūlymus.

Raskite papildomų pajamų šaltinių

Nors prekybos centrų akcijų leidiniai gali padėti sutaupyti apsiperkant kasdienių maisto produktų ir kitų buities prekių, tačiau jei šiemet neviršyti savo gruodžio pajamų yra sunku, visada galima pasidomėti papildomais pajamų šaltiniais.

Gruodis – puikus metas imtis pavienių darbų. Būtent šiuo metu išauga darbuotojų paklausa paslaugų, aptarnavimo sektoriuose. Įsidarbinti galima ir vos kelioms šventinėms dienoms, o uždirbta suma gali žymiai prisidėti prie šeimos biudžeto. Žinoma, ne visi ryžtasi imtis pavienių darbų, o mieliau leidžia laiką su šeima – ir tai puikiai suprantama. Tačiau jei finansinė situacija šiemet nelepina, nepamirškite, kad pasitikti Naujus metus be skolų galima ne tik mažiau išleidžiant, bet ir daugiau uždirbant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas