Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kad pasiruošimas šventėms netaptų finansiniu galvosūkiu: kaip pigiai susikurti bet kokią šventę?

Šventės yra tos akimirkos, kuomet trumpam pamirštame pareigas ir atsakomybes, paneriame į šventinę nuotaiką ir leidžiame sau atsipalaiduoti bei pasimėgauti. Na, o jeigu to dar neišmokote, visada galite pradėti nuo mažų dalykų – kartais šventinei dvasiai įpūsti tereikia kelių smulkmenų, iš kurių ir susikuria visas stebuklas. Kaip paprastai ir neišlaidaujant nepraleisti nė vienos šventės? Juk gyvenimas per trumpas nesidžiaugti ir nekurti gražių prisiminimų!
Helovinas
Helovinas / Shutterstock nuotr.

Švenčių esti pačių įvairiausių – nuo didžiųjų metų švenčių, tokių kaip Kalėdos, Velykos iki kitų progų – Valentino dienos, Motinos dienos, Helovino...

Nors kartais pritrūkstame noro ar galimybių paminėti vieną ar kitą progą, vis dėlto, ne veltui sakoma, kad šventes reikia švęsti, gražias akimirkas susikurti patiems ir įtemptoje kasdienybėje rasti bent kažkiek laiko tiesiog pasidžiaugti.

Kai susikurti šventę – itin paprasta

Kartais gali atrodyti, kad susikurti šventę reikalauja itin didelių pastangų ir išlaidų, tačiau kaip visada – galima rasti ir kitą medalio pusę, jeigu tik jos ieškosite. Kartais šventinę nuotaiką gali sukurti visai maža nekasdienė smulkmena, namų dekoracija, papuošalas ar pan.

Žemų kainų tinklo „Pepco“ operacinės veiklos vadovė Baltijos šalims Erika Maželienė pasakoja, kad „Pepco“ švenčia šventes kartu su savo pirkėjais, todėl dedamos didelės pastangos, kad parduotuvių asortimentas atitiktų įvairias kalendorines šventes ir ypatingas progas.

„Mūsų parduotuvėse galima rasti sezoninių prekių, skirtų tiek pagrindinėms šventėms, tokioms kaip Kalėdos, Velykos, Valentino diena, Mamos diena, tiek ir kitiems ypatingiems momentams. Kiekvienam artėjančiam sezonui ruošiame naujas kolekcijas, kurios padeda mūsų klientams lengviau pasiruošti šventiniam laikotarpiui.

Pastebime, kad pirkėjų įpročiai ruoštis šventėms kinta – žmonės linkę pradėti pasiruošimą gerokai iš anksto. Atsižvelgdami į tai, stengiamės kuo anksčiau pasiūlyti sezonines kolekcijas, kad klientai galėtų ramiai planuoti šventes bei joms pasiruošti. Todėl, priklausomai nuo sezono, šventinės atributikos mūsų parduotuvėse atsiranda bent mėnuo iki konkrečios progos“, – pasakoja E.Maželienė.

Atstovų nuotr./„Pepco“ operacinės veiklos vadovė Baltijos šalims Erika Maželienė.
Atstovų nuotr./„Pepco“ operacinės veiklos vadovė Baltijos šalims Erika Maželienė.

Šventę kuria ir savo namuose

Pastaruoju metu vis labiau ryškėja tendencija, kai žmonės, laukdami vienos ar kitos šventės, skiria daug dėmesio ir savo namų dekorui, šventinės nuotaikos sukūrimui, detalėms.

Nieko jau nebenustebinsite „Velykiniu servizu“ ar pledukais, kurie laukiant gruodžio švenčių traukiami iš spintų. Mažos detalės išties stebuklingai sukuria šventės laukimą ir prailgina jaukias akimirkas.

„Pastebime, kad lietuviai vis labiau priima šventes į savo namus ir kasmet joms ruošiasi su didesniu entuziazmu. Džiugu matyti, kad žmonės ne tik švenčia išėję į miestą ar į renginius, bet taip pat kuria šventinę atmosferą namuose. Mes labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie šventinių akimirkų kūrimo, siūlydami platų atributikos asortimentą, kuris padeda pirkėjams įnešti šventės dvasią į savo erdves“, – džiaugiasi „Pepco“ atstovė.

Atstovų nuotr./„Pepco“
Atstovų nuotr./„Pepco“

„Pepco“ parduotuvės nuo pat pradžių buvo vertinamos kaip vieta, kurioje galima rasti platų sezoninių ir šventinių prekių asortimentą.

„Pirkėjai ypač vertina tai, kad skiriame didelį dėmesį ne tik aprangai ar aksesuarams, bet ir namų dekoracijoms. Pastebime, kad žmonės neriboja savęs – jie puošia ne tik savo namus ir save, bet ir savo augintinius, kas parodo, kad šventės tapo dar labiau integruotos į kasdienį gyvenimą“, – priduria E.Maželienė.

Atstovų nuotr./„Pepco“
Atstovų nuotr./„Pepco“

Šventės gali būti prieinamos kiekvienam

Neretai tenka girdėti, kad didžiausia žmones kankinanti baimė laukiant švenčių ar iškart po jų – didelės papildomos išlaidos. Švęsti norisi, tačiau toli gražu ne kiekvienas turi tokias finansines galimybes, kurios atlieptų ne tik būtinuosius poreikius, bet ir tai, kas sąlyginai yra tarsi ir nebūtina.

E.Maželienė pasakoja, kad „Pepco“ stengiasi užtikrinti tokias kainas ir asortimentą, kad šventės netaptų galvos skausmu – juk tai metas, kada kaip tik reikia džiaugtis.

„Mūsų tikslas – užtikrinti, kad šventės būtų prieinamos visiems, todėl stengiamės, kad šventinė atributika ir kiti sezoniniai gaminiai džiugintų ne tik savo kokybe, bet ir prieinamomis kainomis. Suprantame, kad šventės yra ypatingas laikas, kai norisi sukurti gražią atmosferą namuose ir pasirūpinti įsimintinomis akimirkomis, todėl dedame daug pastangų, kad pirkėjai galėtų įsigyti ne tik būtiniausias prekes, bet ir tai, kas teikia džiaugsmą – ir už kainą, kuri netaps našta.

Norime, kad švenčių nereikėtų praleisti galvojant apie dideles išlaidas, todėl siūlome įvairių prekių, kurios leidžia kurti įsimintinas šventes neaukojant biudžeto“, – komentuoja pašnekovė.

Artimiausia proga pasidžiaugti – Helovinas

Artimiausia proga susikurti šventę – spalio 31-ąją, kuomet baisiausią metų naktį švęsime Heloviną. Šios šventės metu yra įprasta persirengti šiurpiais kostiumais, ruoši dekorecijas iš moliūgų ir kurti visokius kitus šiurpulingus aksesuarus bei žaidimus.

Anot „Pepco“ atstovės, Lietuvoje šios šventės populiarumas kasmet auga: tai patvirtina ir didėjantis Helovino tematikos parkų bei renginių skaičius, o tai rodo, kad ši šventė tampa svarbia mūsų šalies švenčių kalendoriaus dalimi.

Atstovų nuotr./„Pepco“
Atstovų nuotr./„Pepco“

„Artėjant Helovinui, „Pepco“ pasirūpino, kad pirkėjai rastų platų asortimentą, skirtą šiai nuotaikingai šventei. Mūsų parduotuvėse šiuo metu galite rasti itin įvairų Helovino tematikos prekių pasirinkimą – nuo kostiumų ir aksesuarų vaikams iki drabužių su Helovino akcentais visai šeimai. Be to, pirkėjai galės rinktis iš gausybės namų dekoracijų bei stalo serviravimo indų ir priedų, kurie padės sukurti ypatingą atmosferą ir papuoš namus šventiniam vakarui“, – pasakoja E.Maželienė.

Nepamiršti ir gyvūnų mylėtojai – jų keturkojams siūlomi smagūs kostiumai ir žaislai, kurie suteiks dar daugiau džiaugsmo šventiniam laikotarpiui.

„Kalbant apie kainas, mūsų tikslas – kad Helovinas būtų ne tik smagus, bet ir prieinamas visiems. Kaip ir visada, parduotuvėse „Pepco“ kainos džiugina, o Helovino tematikos prekės pasižymi ypatingais pasiūlymais, todėl pasiruošimas šventei taps dar malonesnis“, – reziumuoja E.Maželienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento