Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kai svarbiausia – praktiškumas: dažai, kurių savybės jus nustebins

Visi puikiai žinome, kad namų įsirengimo darbai pakeičia įprastą gyvenimą ir dažniausiai užsitęsia kur kas ilgiau nei planuota.
Sienų dažymas.
Sienų dažymas. / Shutterstock nuotr.

Suprantama, kad remonto darbai gali būti iššūkis. Siekiant susidėlioti kruopštų planą, svarbiausias tikslas yra išsirinkti kokybiškas medžiagas, užtikrinančias, jog darbai bus atlikti greitai, o rezultatas pranoks lūkesčius.

Suplanuokite darbus – nuo ko pradėti?

Dažai – vienas svarbiausių pirkinių, kadangi jų prireikia patiems įvairiausiems paviršiams. Kaip atrasti praktiškus, atsparius ir kokybiškus? Juk nėra nieko labiau erzinančio, jeigu jie pradeda luptis ir byrėti vos po kelių mėnesių atlikus remontą. O jeigu dar dažymo procesas itin sudėtingas ir nepraktiškas, dažai nubėga, paviršius padengiamas netolygiai...

Tačiau nenuleiskite rankų, kadangi išeitis yra. Specialistai sako, kad renkantis dažus turėtumėte išsiaiškinti kelis veiksnius, jog galėtumėte imtis darbo ir atrasti jums labiausiai tinkančias priemones. Svarbu atkreipti dėmesį ne tik į dažų spalvą, bet ir į jų kokybę bei savybes, kad rezultatas būtų ilgaamžis ir estetiškas.

Shutterstock nuotr./Sienų dažymas.
Shutterstock nuotr./Sienų dažymas.

Ką svarbu žinoti?

  • Kokiems paviršiams dažai tinka: skirtingi dažai gali būti tinkami vidaus ir/ar lauko darbams, medžiui, metalui ar gipso kartono plokštėms.
  • Kokiomis spalvomis dažysite skirtingas namų erdves: spalvų pasirinkimas gali paveikti nuotaiką ir erdvės suvokimą, todėl verta apsvarstyti kiekvienos patalpos funkciją.
  • Kokią spalvą pasirinksite – tam pagelbėti gali ir Visualizer programėlė: ši technologija leidžia pamatyti, kaip spalva atrodys jūsų namuose dar prieš pradedant dažyti.
  • Ar dažysite naujus paviršius ar perdažysite anksčiau dažytus: tai gali nulemti, kokių paruošiamųjų darbų reikės, ir kokius dažus geriausia pasirinkti.
  • Dažysite patys ar kreipsitės pagalbos į meistrus: tai gali turėti įtakos biudžetui ir darbų trukmei.
  • Kokius dažus rinksitės – matinius, blizgius, pusiau blizgius ir t.t.: skirtingos apdailos gali suteikti erdvei skirtingą charakterį ir pojūtį.
  • Koks spalvos gilumas ir sodrumas: šie aspektai gali pakeisti, kaip spalva atrodys skirtingose apšvietimo sąlygose.
  • Koks dažų patvarumas: patvarūs dažai bus atsparūs plovimui ir mechaniniam poveikiui, todėl ilgiau išlaikys savo išvaizdą.
  • Kaip reikės prižiūrėti dažytus paviršius: kai kurie dažai yra lengviau prižiūrimi ir valomi nei kiti.
  • Kokio kiekio dažų jums reikės: tai priklausys nuo dažomo paviršiaus ploto ir pačių dažų dengiamumo savybių.
  • Kokių priemonių be dažų prireiks dažymui: teptukai, voleliai, dažymo juostos ir kiti įrankiai gali būti būtini sėkmingam darbui.

Dažų pasirinkimas yra svarbus ir atsakingas procesas, kuris gali pakeisti jūsų namų interjerą ir erdvių nuotaiką. Tinkamai pasirinkę dažus ir jiems tinkamus įrankius, galėsite mėgautis naujai atgijusiomis erdvėmis, kurios atspindės jūsų asmenybę ir stilių.

Nepamirškite pasikonsultuoti su specialistais ir naudotis moderniomis technologijomis, kad galutinis rezultatas būtų tobulas ir ilgalaikis.

Shutterstock nuotr./Sienų dažymas.
Shutterstock nuotr./Sienų dažymas.

Praktiškumas ir kokybė vienoje vietoje – įmanoma

Išsiaiškinę ir atlikę namų darbus jau galite keliauti rinktis dažų, kurie labiausiai atitiks jūsų poreikius. Tad jeigu kaip tik esate etape, kai visas jūsų pasaulis sukasi apie dažus ir dažymą, jūsų siekiamybė turėtų būti lengvai dažomi, gerai dengiantys ir greitai džiūstantys dažai.

Šiuos lūkesčius gali išpildyti Sadolin „Bindo“ linijos dažai, kurių sudėtyje nėra organinių tirpiklių, jie beveik bekvapiai. Juos galima tonuoti pasteliniais atspalviais, be to, jie tinka naujiems ir anksčiau dažytiems tinkuotiems, betoniniams, lengvojo betono ir plytų paviršiams, gipsinėms, medienos plaušų, medienos drožlių plokštėms ir stiklo pluošto tapetams dažyti.

Galima rinktis iš daugybės spalvų ir taip savo namuose sukurti išskirtines ir jaukias erdves, labiausiai atitinkančias jūsų skonį. Be to, matiniai dažai ne tik atrodo stilingai ir moderniai, bet ir padeda paslėpti trūkumus, tinka bet kokio stiliaus patalpoms.

Atstovų nuotr./Sienų dažymas.
Atstovų nuotr./Sienų dažymas.

Kas dar išduoda dažų praktiškumą ir kokybę?

Dengiamumas ir pačių dažų konsistencija. Vienas iš skiriamųjų geros kokybės dažų požymių yra kreminė konsistencija. Gerai dengiančius dažus vertėtų rinktis dažant didelį paviršiaus plotą, be to, reikės mažiau dažų norint išgauti pageidaujamą spalvų sotį, o tai ilgalaikėje perspektyvoje leis sutaupyti laiko ir pinigų. Kokybiški dažai gerai dengia paviršių net ir plonu sluoksniu, todėl jų nereikia tepti daug kartų.

Jeigu dažai nubėga, dengiasi nelygiai ir netolygiai – tai blogas ženklas. Tai, kaip dažai padengia paviršius, išduoda, ar išsirinkote gerą ir kokybišką produktą.

Sudėtis. „Nordic Swan“ sertifikatas Sadolin „Bindo“ dažams užtikrina, kad vidaus Sadolin „Bindo“ dažai turi labai mažą LOJ kiekį. LOJ yra cheminės medžiagos, kurios išgaruoja į orą ir gali sukelti oro taršą, taip pat yra pavojingiausia ozoną ardanti medžiaga.

Nepaisant labai mažo LOJ lygio, Sadolin „Bindo“ sienų dažai užtikrina ilgalaikę apdailos kokybę, kuri atlaiko laiko išbandymą.

Atsparumas išoriniams veiksniams: kokybiški dažai yra dažniausiai atsparūs mechaniniam poveikiui, valymui, ilgiau išlaiko spalvą ir nesutrūkinėja. Kiekvienas produktas turi savo savybes, kurios atitinka skirtingus keliamus paviršiams reikalavimus.

Atstovų nuotr./Sienų dažymas.
Atstovų nuotr./Sienų dažymas.

Džiūvimo laikas ir kvapas: greitai džiūstantys dažai leidžia greičiau užbaigti darbus, o mažiau intensyvus kvapas padaro darbą malonesnį.

Specialios savybės: antibakterinis poveikis, atsparumas dėmėms ir kitos savybės padidina dažų praktiškumą ir ilgalaikį naudojimą.

Valymas. Jeigu dažais padengti paviršiai itin teplūs ir sunkiai valomi, gali nusvirti rankos. Būtinai ieškokite tokių, kurių valymas netaptų jūsų kasdienybe, o jūs galėtumėte džiaugtis švariomis ir dailiai atrodančiomis sienomis.

„Sadolin“ Bindo linijos dažai yra patvarūs ir idealiai tinka aktyviai naudojamoms erdvėms. Aukštos kokybės dažus lengva valyti ir prižiūrėti, jie atlaiko dažną valymą be pažeidimų ir ilgą laiką išlaiko estetinę išvaizdą. Pvz. „Sadolin“ Bindo 20 dažai yra 1 atsparumo drėgnam trynimui klasės, todėl yra atsparūs plovimui, o rezultatas išlieka ilgai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus