Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 25

Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

Matyt pastebėjote, kad rudenį ir pavasarį namų savininkai dažniausia linkę rūpintis savo valdų aptvėrimu. Tvorų ir vartų specialistai pasakoja apie sprendimus, kurie naudingi planuojantiems statytis tvoras ir vartus bei saulės elektrines. Taip pat pataria, į ką atkreipti dėmesį planuojant kiemo aptvėrimą, bei suteikia informacijos apie šios srities naujienas.
PAGRINDINE_foto_Metalurga.lt
Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai / Įmonės atstovų nuotr.

Jevgenij Moskvičiov, 15 m. aptvėrimo sprendimus siūlančios bendrovės Tvora.eu vadovas, atkreipia dėmesį, kad nuosavų namų savininkai vis dar dažnai aptvėrimo ir saulės elektrinių ar automobilių pavėsinių statybos klausimus sprendžia atskirai, naudoja skirtingas konstrukcijas ir taip praranda krūvas pinigų.

Tvora – ir saulės elektrinės dalis

„Sutikite, kad neracionalu ir gerokai brangiau montuoti dvi atskiras konstrukcijas: ir tvoros, ir saulės modulių atramas. Šiandien siūlome sprendimą, kuris sujungia šiuos poreikius bei suteikia finansiškai ir estetiškai optimalų sprendimą“, – atskleidžia naujausias tendencijas tvorų specialistas.

Tvora.eu vadovas tveriantiems sklypą ir planuojantiems įsirengti saulės elektrinę siūlo rinktis integruotus stulpus su paruošimu saulės elektrinių moduliams montuoti. Pasirinkus tokį sprendimą reikia mažiau tvoros stulpų, mažėja montavimo kaštai, o taip pat išsaugomas teritorijos naudingas plotas po moduliais.

„Kitas privalumas – bendra kiemo aptvėrimo išvaizda. Specialūs 100x100 mm stulpai dažomi analogiška tvoros spalva pagal kliento pasirinktą RAL kodą ir taip išlaikoma bendra koncepcija bei tvoros dizainas“, – apie racionalų sprendimą pasakoja Tvora.eu vadovas.

Stulpai moduliams paruošti betonuoti arba tvirtinti ant paruošto pagrindo ankeruojant su plokštėmis. Ši konstrukcija tinka tvirtinti daugeliui rinkoje siūlomiems saulės moduliams su apatiniu arba viršutiniu montavimu.

Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai
Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

Saulės modulių montavimo stulpai cinkuoti ir dažyti milteliniu būdu pagal RAL kodą. Šias konstrukcijas paprasta surinkti, jos komplektuojamos su gamykloje integruotomis srieginėmis įvorėmis ir nerūdijančio plieno varžtais. Kadangi konstrukcija tiekiama išrinkta, jos transportavimo kaštai maži.

Stoginė automobiliui – tvoros dalis

J.Moskvičiov pasakoja, kad iš panašių atramų su analogišku padengimu gaminamos ir stoginės bei pavėsinės automobiliams. Jos taip pat gali būti sujungtos su tvoros linija, o jų atramos panaudotos kaip tvoros stulpai. Tarpai tarp atramų gali būti uždengti to pačio tvorų gamintojo tvoros panelėmis.

Šios konstrukcijos stogas gali būti dengiamas skardos ar polikarbonato lakštais, o taip pat skirtas saulės moduliams montuoti. Tuomet turėsite ne tik pavėsinę automobiliams, bet ir saulės elektrinę. Konstrukciniai elementai leidžia pritaikyti skersinių sistemą prie įvairių matmenų saulės modulių. Stoginės gamintojas yra numatęs, kad ji gali būti praplėsta papildomu 3 m pločio bloku antram automobiliui. Konstrukcija vienam automobiliui pritaikyta 9-ių saulės modulių montavimui.

Stoginė automobiliui gali būti cinkuota ir dažyta milteliniu būdu pagal RAL spalvų paletę arba su Magnelis® apsauginiu padengimu. Plienas su Magnelis® padengimu (cinkas su 3,5 proc. aliuminio ir 3 proc. magnio) tarnauja iki 3 kartų ilgiau nei įprasti cinkuoti profiliai. Magnelis® padengimas garantuoja aukštą antikorozinę apsaugą.

Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai
Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

Tokioje stoginėje yra galimybė įrengti konsolę elektrinio automobilio įkrovimo stotelei. Konstrukcijoje jau yra paruošimas saugiam laidų pravedimui.

„Visi siūlomi gaminiai gaminami laikantis specialaus technologinio proceso, kuris atitinka ISO 9001 standartą. Dažymo procesas atitinka ISO 12944 standartą, kuris užtikrina ilgalaikį modernios stoginės ir metalinės tvoros atsparumą“, – teigia Tvora.eu vadovas.

Atminkite: kokybiška tvora tarnauja dešimtmečius

Jonas Kreivėnas daugiau kaip dešimtmetį kiemo vartų ir tvorų gamyboje besispecializuojančios bendrovės Metalurga.lt vadovas, dalinasi pastaruoju metu vyraujančiomis tvorų ir kiemo vartų tendencijomis. O taip pat besirenkantiems tvoras ir vartus pataria, į ką atkreipti dėmesį, jei nori turėti ilgaamžį ir patikimą sklypo aptvėrimą.

Anot jo, kokybiškai pagaminta ir įrengta tvora bei kiemo vartai tarnauja dešimtmečius. Todėl renkantis, iš ko pirkti, būtina išsiaiškinti, ar poros metų garantiniu laikotarpiu, o taip pat ir po dešimtmečio, jūsų tvoros pardavėjas galės pagelbėti, jei, pavyzdžiui, tvora bus pažeista ir ją reikės paremontuoti ar sureguliuoti vartus.

„Patikimas tvoros gamintojas ir montuotojas pirkėjui suteikia raštiškas garantijas ir dėl gaminių kokybės, ir dėl darbų, kuriuos atliko įrengdamas tvorą. O taip pat prisiima atsakomybę, jei reikės pagelbėti pogarantiniu laikotarpiu. Nuolat sulaukiame besikreipiančių gyventojų, kuriems tvoras įrengę „vienadieniai“ verslininkai prapuolė kaip į vandenį – neliko nei garantijų, nei kas padės sutrikus vartų mechanizmui, – patirtimi dalinasi Metalurga.lt vadovas. – Aišku, pagelbėjame ir tokiu atveju, bet dažnai neatsakingų meistrelių brokui taisyti savininkai priversti išleisti solidžias sumas.“

Įmonės atstovų nuotr./Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai
Įmonės atstovų nuotr./Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

Rombo tvora – pasirinkimų galimybė

Pastaruoju metu lyderis tarp kiemų aptvėrimo yra rombo tipo tvoros. Anot Metalurga.lt specialisto, tai lemia keletas šių tvorų savybių.

„Jas paprasta susimontuoti pačiam savininkui, nes pristatome pilnai sukomplektuotas, net su montavimui paruoštomis skylutėmis. Mūsų tinklapyje Metalurga.lt rasite vaizdo instrukciją, kurią peržiūrėjus sumontuoti rombo tipo tvora bus visai paprasta. Paperka ir jų ilgaamžiškumas bei tvirtumas – tvora nesideformuos, jei vaikai žaisdami pataikys kamuoliu ar žmogus į ją atsirems, kaip nutinka su nekokybiškomis plonomis tvoralentėmis. Net jei rombo tvoros elementas bus pažeistas, labai paprasta nukentėjusią tvoros lentą pakeisti kita, ko negalima padaryti, kai tvora yra suvirinta. Taip pat yra galimybė ją montuoti su norimu tarpu tarp lankstinių: retai, vidutiniu tankumu, aklinai ar ultra aklinai“, – rombo tvorų privalumus vardina J. Kreivėnas.

Kodėl stumdomi kiemo vartai?

Anot jo, iš kiemo aptvėrimą planuojančių gyventojų Metalurga.lt specialistai dažnai sulaukia klausimų ne tik apie tvoras, bet ir kokius vartus pasirinkti.

„Rekomenduojame rinktis stumdomus vartus, nes varstomi prašosi daugiau erdvės ir nėra tokie praktiški. Be to, stumdomi vartai reikalauja ne tik gerokai mažiau vietos, bet ir priežiūros. Pasitaiko, kad varstomų vartų stulpai nuo svorio pakrypsta, ypač po žiemos šalčių, ir vartus kasmet tenka reguliuoti arba net perbetonuoti stulpus. Be to, varstomi vartai turi dvi pavaras, o stumdomi – tik vieną. Stumdomi vartai ypač rekomenduojami tuomet, kai jų norima kuo aklinesnių, nes esant stipriam vėjui aklini varstomi vartai gali iškrypti, o stumdomiems kiemo vartams vėjas nebaisus“, – atkreipia dėmesį Metalurga.lt specialistas.\

Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai
Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

Anot jo, manymas, kad stumdomiems vartams žiemą reikia daugiau priežiūros, ne visiškai teisingas, nes sniegą privaloma nukasti ir varstomiems vartams, kad jie nestrigtų sniege.

Laikas atpigusiai kokybiškai tvorai su garantija

Metalurga.lt vadovas, galvojantiems įsirengti savo sklypo aptvėrimą, turi gerų žinių.

„Per pora metų tvoros gerokai atpigo. Jas dabar, palyginti su 2020–2021 m., galima susikomplektuoti apie 10–20 proc. pigiau“, – skaičiuoja tvorų ir vartų specialistas.

Tačiau jis čia pat perspėja, kad ieškantys patikimos ir ilgaamžės tvoros gamintojų bei montuotojų neturėtų susižavėti ypač pigiais pasiūlymais, nes akivaizdu, kad „radęs gaminį, kuris gerokai pigesnis už kitus siūlomus rinkoje, turi susitaikyti su atitinkama kokybe ir garantijos praradimu, jau nekalbant apie pogarantinį aptarnavimą“.

Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai
Įmonės atstovų nuotr./ Kaip apsitverti kiemą, kad tvora ir vartai tarnautų patikimai

„Tvorų meistrai ne kartą dalinosi su mumis patirtimi, kai paprašyti sumontuoti pigiai įsigytas tvorų dalis atranda, kad žmogui buvo parduoti ne žadėtos kokybės tvorų elementai ir dydžio stulpai, nesukomplektuotos būtinos detalės tvorai patikimai surinkti ir t. t. Apmaudu, kad vienadieniai tvorų pardavėjai vis dar sugeba apgaudinėti patiklius ir tik pigumą, o ne kokybę vertinančius pirkėjus, – patirtimi dalinasi „Metalurga.lt vadovas. – Patikimi, ilgą patirtį sukaupę tvorų gamintojai ir pardavėjai siūlo visas aptvėrimo projektui reikalingas medžiagas ir atsako už tvoros bei vartų sumontavimą, suteikia ne tik garantiją, bet ir pogarantinį aptarnavimą dešimtmečiams.“

Įmonės atstovų nuotr./foto4_Metalurga.lt
Įmonės atstovų nuotr./foto4_Metalurga.lt

Abiejų bendrovių tvorų specialistai visiems besirenkantiems aptvėrimo sprendimus pataria išsiaiškinti, kokią patirtį turi tvorų ir vartų pardavėjas, kokia jo istorija, kokie atsiliepimai apie jo įgyvendintus projektus, kokią teikia garantiją ir prisiima pogarantinius įsipareigojimus. Pasirinkus patikimus specialistus su ilgamete patirtimi galima būti tikriems, kad, kilus bet kokiems klausimams dėl tvoros ar vartų, į juos bus atsakyta, o esant reikalui – suteikta tinkama pagalba ne tik garantiniu laikotarpiu, bet ir jam pasibaigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas