Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 06

Kaip drabužius išsilyginti keliaujant, kad susitikimo nesugadintų viena švarko raukšlė

Kai skubi ar daug keliauji, mažiausiai norisi gaišti laiką drabužių lyginimui. Gal todėl taip mėgstame liną, kuriam susiglamžymas „tinka“. Tačiau ką daryti su audiniais, gana greitai prarandančiais prekinę išvaizdą? Naujos technologijos žada padėti visiems, kurie nori atrodyti tvarkingai, tačiau ne valandų stovėjimo prie lyginimo lentos kaina. Toks viliojantis pažadas skamba ir drabužių garintuvo „Tefal Access Steam Care“ aprašyme, tad šį prietaisą nusprendėme patikrinti praktiškai.
 „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas
„Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas / Gamintojo nuotr.

Naujas kompanijos „Tefal“ sprendimas – „Access Steam Care“ drabužių garintuvas skirtas skubantiems, keliaujantiems žmonėms, pasitarnaus kaip papildomas įrenginys, jei drabužių atnaujinimo, dezinfekavimo ir lyginimo apimtys nėra labai didelės, ypač, – jei šia prievole pagal savo sugebėjimus ir poreikius pasidalina visi šeimos nariai. Be abejo, prietaisą reikia saugoti nuo mažų vaikų. Jeigu „Tefal“ garintuvas jiems labai patiks, saugaus antrininko galima paieškoti mažųjų žaislų skyriuose.

Bandymo prologas

Ar iš tiesų garintuvas išpildo jo kūrėjų sumanymą ir atliepia naudotojo lūkesčius be didelio vargo visuomet atrodyti puikiai – galima įsitinkinti tik prietaisą išbandžius. Tai ir padarome: dėžė su „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvu namuose ant stalo, o spintoje – apstu didesnio ar mažesnio padailinimo reikalingų rūbų, tad ir pradedame bandymą.

Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas
Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas

Apie pirkinio dėžę daug kalbėti neverta – prietaisas supakuotas smūgiams atsparioje pakuotėje ir parduodamas surinktas, išskyrus lyginimo lentą. Tiktų pavadinti ją ir stendu, nes yra pakabinama ir naudojama tik vertikalioje padėtyje.

Kartu su prietaisu pateikiama instrukcija, kurią prieš pradedant naudoti derėtų atidžiai perskaityti. Be saugumo reikalavimų ypatingų įžvalgų instrukcijoje nerasite. Garintuvo naudojimas nesudėtingas. Nieko nenutiks, jei su juo susipažinsite „klaidų ir bandymų metodu“, nors geriau iš karto daryti tiksliai ir gerai, o ne eksperimentuoti.

Surinkimas ir įjungimas – greitas ir sklandus

Lyginimo lentos – stendo rėmas lengvai suneriamas iš trijų dalių, išardytas jis išties labai kompaktiškas.

Uždedamas medžiaginis lyginimo pagrindas ir užveržiamas audeklą įtempiančiu raiščiu su fiksatoriumi. Atlenkiamas drabužių pakabinimo mechanizmas ir lyginimo lenta – paruošta naudoti. Kartu su ja pateikiama pakabinimo ant durų kabliukas. Jis tinka, ko gero, visoms standartinėms durims, tačiau bute buvo ir senų, nestandartinių, storesnių durų, kurioms užkabinimo kabliukas buvo per siauras. Jei visos durys būtų tokios, tektų ieškoti papildomo sprendimo, kaip lyginimo lentą užkabinti.

Lyginimo garintuvo bakelis išimamas paspaudus fiksatorių, užpildomas vandeniu iš krano, užspaudžiamas bakelio dangtelis, įstatomas atgal į garintuvą.

Prietaiso prijungimo prie elektros srovės laido ilgis – 3 metrai. Nors nerekomenduojama su prietaisu naudoti prailgintuvų, tačiau ne visuose butuose elektros lizdai yra šalia durų, ant kurių kabinama lyginimo lenta. Jei be prailgintuvo neišsiversite, svarbu, kad jis būtų kokybiškas ir saugus.

Garintuvas įjungiamas mygtuku ant rankenos, pradeda mirksėti viršuje esantis indikatorius ir po keliasdešimt sekundžių, indikatoriui degant tolygiai – prietaisas paruoštas naudoti.

Išlygino įsisenėjusią švarko raukšlę

Garintuvas turi tris garų padavimo lygius, iš pradžių nustatome mažiausią. Lyginimo lentą „aprengiame“ medvilniniais marškiniais, šiek tiek susiraukšlėjusiais ties pečiais ir krūtine.

Lengvai braukiant su garų srautu iš viršaus į apačią, drabužio raukšlės išsilygina iš pirmo karto. Pabandžius padidint garų srautą, marškiniai pernelyg šlapo, teko juos padžiovinti nenaudojant garų funkcijos. Drabužis išdžiūvo ir išsilygino, tačiau akivaizdu, kad audiniams garų padavimo intensyvumą reikia parinkti individualiai, pagal jų storį ir susiglamžymą.

Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas
Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas

Antram bandymui – užduotis rimtesnė. Naujam švarkui ties rankove buvo susiformavusi raukšlė. Matyt, įsisenėjo netvarkingai pakabinus ant pakabos parduotuvėje. Maniau, kad apsirengus audinys tiesiog išsitems, o panešiojus raukšlė savaime išsilygins, bet taip neįvyko, švarkas reikalavo „remonto“. Nustačiau intensyviausią garų srautą ir – nuostabu – garintuvas bematant raukšlę išlygino. Kad ji vėl nesiformuotų, pakartojau lyginimo procedūrą keletą kartų.

Įveiktas ir moteriškos drabužių spintos iššūkis

Pabandžiau palyginti kelnes. Iš tiesų numatytas patogus jų užkabinimas kabėmis lentos viršuje. Nuo nešiojimo susidariusias kelnių raukšles garintuvas lengvai ir greitai išlygino. Tačiau naudoto prietaiso komplekte nebuvo klosčių priedo, tad su garintuvu „užrėžti“ nepriekaištingą kelnių kantą nepavyko. Šiek tiek pataisyti kanto išsinešiojimą, tiesa, įmanoma, iš pradžių naudojant garo funkciją, o po to palyginant kaip įprastu lygintuvu nenaudojant garų.

Išbandžius vyrišką aprangą, lyginti savo garderobą – palaidines, marškinėlius ir sukneles – ėmėsi draugė.

Tarp drabužių nebuvo tokių, kuriems reikėtų formuoti klostes, tad visus audinius ir nežymius jų susiglamžymus garintuvas puikiai ištiesino. Šilkinei palaidinei, kaip rekomenduojama instrukcijoje, panaudojome garų gaubtą.

Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas
Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas

Audinių šepetį taip pat verta išbandyti. Jis tikrai praverčia lyginant storesnius, veltus audinius, kitais atvejais galima garintuvą naudoti ir be priedų, kadangi garų galvutė, kurios pagrindas – keraminė plokštė, puikiai džiovina audinius ir iš dalies atlieka tradicinio lygintuvo funkciją.

Tiesa, garintuvo šepetys ne tik sušiaušia audeklą, bet ir surenka didesnes dulkes, tad, jei norite atnaujinti gerokai padėvėtą rūbą, šepetį naudoti pravartu.

Lygina viską, tačiau stipriai suglamžytiems drabužiams reikėtų kitų sprendimų

Išbandėme garintuvą ir pevėluotai iš skalbyklės ištrauktiems stipriai susiglamžiusiems baltiniams. Garintuvas juos išlygino, tačiau tai užėmė daugiau laiko.

Iš pradžių šiek tiek neįprasta lyginimo lentą naudoti vertikalioje padėtyje, tad, įpratusiems prie tradicinių lyginimo lentų, tenka įgyti naujų įgūdžių.

Naudinga garintuve „Tefal Access Steam Care“ įdiegta automatinė išsijungimo funkcija ir kai prietaisas nenaudojamas, ji suveikia po keleto minučių. Automatiškai išsijungus garintuvui mirksi „išjungimo/įjungimo“ indikatoriaus lemputė, tad nėra pavojaus, kad prietaisą ilgam pamiršime įjungtą į elektros tinklą.

Kam naudingiausias?

„Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas per keliasdešimt sekundžių paruošiamas naudoti, todėl jis išties patogus skubantiems žmonėms, kurie drabužių lyginimui negali ar nenori skirti daug laiko.

Taip pat ši lyginimo sistema – greitoji pagalba prireikus atšviežinti drabužį, tuo pačiu netgi jį dezinfekuojant. Instrukcijoje teigiama, kad sunaikinama 99 proc. bakterijų, tad garintuvo panaudojimas kiekvienai dienai suteikia ir naujai apsirengiamo drabužio pojūtį.

Prietaisas bei su juo naudojama lyginimo lenta – kompaktiški, vietos lagamine jiems visada atsiras, todėl „Tefal Access Steam Care“ išties patogus daug automobiliais, autobusais ir traukiniais keliaujantiems žmonėms, kai išvykose reikia nepriekaištingai atrodyti ir tenka pasirūpinti savo rūbais.

Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas
Gamintojo nuotr./ „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – lygintuvas

Kelionės lėktuvais vien su rankiniu bagažu – atskiras klausimas. Vietos garintuvas visgi užima, nors nedaug, – bet sveria, tad pigių skrydžių bendrovių taikomi svorio bei gabaritų apribojimai su nepriekaištingu atrodymu kelionės metu sunkiau suderinami.

Tiesa, į skrydį galima išsiruošti apsirengus trimis baltiniais ir dviem kostiumais, o sutaupytą bagažo svorį ir gabaritus panaudoti garintuvo erdvei krepšyje, – toks būtų visiškai kūrybiškas sprendimas. Kad ir ką pasirinktumėte, po kelionės garintuvu apdoroję drabužius nepriekaištingai atrodysite ir atitinkamai jausitės.

Universali ir efektyvi rūbų padailinimo priemonė

„Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvo universalumas gerokai praplečia žmonių grupes, kurioms jis pasitarnautų keliaujant ar kasdienę buitį paverčiant maloniu užsiėmimu.

Jauniems žmonėms, studentams, kurie neturi įgūdžių ir kantrybės užsiimti tradicine garderobo priežiūra, kaip mokė kruopštūs seneliai ar tėvai, „Tefal Access Steam Care“ drabužių garintuvas – idealus sprendimas. Taip pat ir biurų tarnautojams, kuriems tenka taupyti savo laiką, tačiau svarbu nepriekaištingai atrodyti darbe. Šeimoje, kur drabužių, patalynės ir kitų lygintinų dalykų daugiau, garintuvas išties naudingas kaip papildomas prietaisas, prireikus skubiai pataisyti pasiglamžiusią jau išlyginto drabužio detalę ar minimaliai palyginti staltiesę prieš dengiant šventinį stalą.

Asmeninė patirtis – nustebino gerąja prasme! Vien ko vertas švarko išlyginimas be vargo! Nuolat subjurdavo nuotaika atsidarius spintą ir pamačius rūbą, kurio negaliu dėvėti dėl raukšlių. Tai, kad problema buvo išspręsta per pusantros minutės – neabejotinas garintuvo nuopelnas. Kaip ir greitas bei efektyvus švelnių, itin delikačių, o ypač – gofruotų audinių lyginimas garais.

Vizitų į valyklą pamažės. Drabužiai pagražės. Laiko padaugės. Kelioniniam garintuvui „Tefal Access Steam Care“ drąsiai skiriu 10 iš 10 balų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas