Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip ilgai šaldytuve galima laikyti virtus kiaušinius?

Dietologai dažnai kiaušinius vadina vienu iš daugiausiai energijos suteikiančių maisto produktų, nes juose yra visos devynios nepakeičiamosios aminorūgštys. Nieko keisto, kad kietai virtus kiaušinius norisi turėti po ranka užkandžiams, greitiems sumuštiniams ir salotoms gardinti!
Kiaušiniai
Kiaušiniai / 123RF.com nuotr.

Tačiau kiek ilgai „galioja“ kietai virti kiaušiniai? Išvirti visą dėžutę taip pat lengva, kaip ir išvirti porą kiaušinių, todėl šis klausimas tampa aktualus norintiems sutaupyti laiko, rašoma Taste of Homes.

Kaip ilgai šaldytuve galima laikyti kietai virtus kiaušinius?

Kietai virtų kiaušinių galiojimo laikas yra stebėtinai ilgas, todėl juos lengva ruošti didesnėmis porcijomis, nesibaiminant, kad jie suges, kol juos suvalgysite.

„Kietai virti kiaušiniai šaldytuve išsilaikys apie tris-keturias dienas, – sako Kulinarinio švietimo instituto direktorius Herve'as Malivertas. – Po keturių ar penkių dienų juos išmesčiau.“ JAV maisto ir vaistų administracijos gairėse numatyta daugiau laisvės: kietai virtus kiaušinius reikėtų suvartoti per savaitę nuo jų paruošimo.

Reikia nepamiršti, kad kiaušiniai turi būti švieži prieš juos verdant, nes pasitelkiant senesnius kiaušinius jų galiojimo laikas sutrumpėja.

Nulupti ar nelupti – tai kitas klausimas. Kulinarijos mokymo instituto vyriausiasis kulinarijos instruktorius Cyrilas Kabaoglu sako, kad kietai virtus kiaušinius reikėtų laikyti nuluptus, nes laikui bėgant juos nulupti bus tik sunkiau.

Tačiau jei ketinate laikyti kiaušinius šaldytuve ilgiau nei porą dienų, H.Malivertas sako juos laikyti su lukštais, kad apsaugotumėte nuo išdžiūvimo.

Kaip sužinoti, ar kietai virti kiaušiniai sugedo

Nustatydami, ar kietai virti kiaušiniai jau nebetinkami vartoti, visada pradėkite nuo kvapo testo. „Išmeskite juos, kai nosis liepia“, – ragina C.Kabaoglu. Jei vis dar dvejojate, pažvelkite į jų išvaizdą. „Pastebėsite gleivėtą, lipnią tekstūrą ir jie bus šiek tiek pilkos spalvos“, – sako H.Malivertas.

Kaip laikyti kietai virtus kiaušinius

Kaip ir laikant nevirtus kiaušinius, taip ir virtus kiaušinius reikia laikyti šaldytuve. Nulupę juos sudėkite į indą su sandariu dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Įdėjus drėgną rankšluostį, kiaušiniai ilgiau išliks švieži. Nerekomenduojama šaldyti kietai virtų kiaušinių. Jie taps kieti, it guminiai ir neskanūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas