Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 11

Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Jau seniai nėra abejonių – indaplovė turi būti kiekvienuose šiuolaikiniuose namuose. Tai ne tik šeimos biudžetą ir laiką taupantis indų plovimo būdas, bet ir aplinkai bei gamtai palankus technologinis sprendimas. Vis dėlto indaplovės, kaip ir visos šiuolaikinės technologijos, tobulėja, tad kaip, planuojant palengvinti savo kasdienybę, išsirinkti indaplovę 2022-aisiais? Savo nuomonę apie svarbiausias technologijų naujoves pateikia viena garsiausių pasaulyje ir didžiausių Europoje buitinės technikos gamintojų – bendrovė Beko.
Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais? / Gamintojo nuotr.

Klasikiniai kriterijai, naujos technologijos

Renkantis indaplovę, reikėtų atsižvelgti į keletą kriterijų – indaplovės talpa, vandens suvartojimas, energijos vartojimo efektyvumo klasė ir plovimo programų įvairovė. Svarbią reikšmę turi ir namų plotas, estetiniai reikalavimai ir kasdieniai šeimos įpročiai. Indaplovių technologijų tobulinimas pagrįstas būtent šiais trimis kriterijais. Gamintojams taikantis prie kintančių vartotojų poreikių, šiuolaikiniai įrenginiai tampa dar funkcionalesni, patogesni naudoti ir taupesni kalbant apie tokius išteklius kaip elektros energija, vanduo, laikas ir plovikliai.

Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Dėmesio! Naujas energijos efektyvumo ženklinimas

Nors Europos Sąjungos nustatytas naujasis energijos vartojimo efektyvumo ženklinimas elektroniniams prietaisams galioja jau nuo 2021 m. pradžios, jei nuo to laiko nepirkote naujos buitinės technikos, iš pradžių ženklai gali klaidinti. Naujasis ženklinimas yra visai paprastas – energijos vartojimo efektyvumas nurodomas pagal skalę nuo A iki G. Jo tikslas – įvertinti įrangą pagal šiuolaikinę technologijų raidą. Ženklinant pagal naująją sistemą taikomi griežtesni energijos vartojimo efektyvumo standartai, atitinkantys artimiausios ateities naujoves, o gamintojai skatinami kurti prietaisus, vartojančius dar mažiau elektros energijos, arba tobulinti esamus. Todėl jei įrenginys iki šiol priklausė aukščiausiai A+++ klasei, pagal naująją skalę jis galėtų atitikti B–D klasę, priklausomai nuo technikos rūšies. A klasė kol kas suteikiama vos keletui elektros prietaisų ir nurodo ypač didelį energijos vartojimo efektyvumą.

Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Pirmasis sprendimas – įmontuojamoji ar laisvai pastatoma?

Skanus maistas yra geros savijautos ir sveikatos garantija, todėl virtuvė yra tikroji namų siela. Ji turi būti patogi, maloni ir funkcionali. Vienas iš pirmųjų klausimų, į kurį turėtumėte atsakyti rinkdamiesi indaplovę – ar rinktis įmontuojamąjį, ar laisvai pastatomą įrenginį? Įmontuojamosios indaplovės privalumas – neribotos galimybės pasislėpti virtuvės interjere. Beko indaplovės pasižymi lengvai permontuojamais priekiniais paviršiais, specialūs vyriai leidžia indaplovę derinti su bet kokiais virtuvės baldais, o siauriausi 45 cm pločio įrangos modeliai suteikia galimybę indaplovę sutalpinti net siauroje virtuvės spintelės erdvėje. Savo ruožtu laisvai pastatomos indaplovės tiks mėgstantiems reguliarius interjero pokyčius arba tiems, kurie būstą nuomojasi ir neplanuoja į jį investuoti papildomų lėšų.

Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Dydis nebėra kliūtis

Vienas iš kriterijų, apie kuriuos būtina pagalvoti renkantis indaplovę, yra jos talpa. Paprastai talpa nusakoma komplektų skaičiumi – vieną komplektą sudaro viena sekli ir viena gili lėkštė, puodelis su lėkštute, viena stiklinė ir keturi stalo įrankiai (pavyzdžiui, peilis, šakutė, valgomasis šaukštas ir arbatinis šaukštelis). Keturių asmenų šeimos poreikiams paprastai pakanka indaplovės, talpinančios 12 komplektų. Vis dėlto ir šioje srityje gali būti dinamikos. Jei dažnai valgote ne namuose, reikėtų apsvarstyti galimybę įsigyti kompaktiškesnę indaplovę. O jei namuose dažnai rengiami didesni vakarėliai arba jei kas nors šeimoje aistringai gamina maistą ir todėl padidėja naudojamų indų įvairovė, gali prireikti „elastingesnės“ indaplovės talpos. Atsižvelgdama į tai, Beko savo indaplovėse įdiegė AcrobatSystem. Ši funkcija leidžia reguliuoti viršutinį indaplovės krepšį net ir tada, kai jis pilnas. Taip galima maksimaliai išnaudoti indaplovės erdvę, vos tik prireikia. Kai kurių modelių indaplovėse yra trečias daugiafunkcis krepšelis, kuriame patogiai telpa stalo įrankiai, nedideli espreso puodeliai ar kiti smulkesni daiktai. Mėgstantieji priimti svečius ypač įvertins technologiją GlassShield – tereikia vieną kartą nustatyti vandens kietumo laipsnį ir taurės namuose visada bus tobulai švarios. Šis saugus stiklinių indų plovimo režimas pratęsia indų tarnavimo laiką net 20 kartų.

Indaplovę naudoti kasdien – vis paprasčiau

Sklando mitas, kad šiuolaikinių technologijų naudojimas darosi vis sunkesnis, tad kone prireikia specialių mokymų. Tiesa, pradedant naudoti bet kokį naują įrenginį kurį laiką pravartu po ranka turėti naudojimo instrukciją, tačiau dėl visiškai priešingos priežasties. Technologijų raida lemia vis paprastesnį naudojimą. Šiuolaikinė įranga pasižymi daugybe nervus, laiką, pinigus ir kitus išteklius taupančių sprendimų – tiek specialių programų, tiek technologinių naujovių. Pavyzdžiui, Beko sukūrė ir ištobulino sistemą AutoDose, kuri leidžia ploviklio indaplovėje papildyti vos kartą per mėnesį. Priklausomai nuo pasirinktos plovimo programos, indaplovė pati pasirenka reikiamą ploviklio kiekį. O kai artėja būtinybė ploviklio papildyti, indaplovė apie tai praneša. Pasikliaukite indaplove ir sutaupykite!

Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Vis daugiau laiko artimiesiems

Didelis dėmesys tobulinant Beko indaploves skiriamas laiko taupymui – kiekviena Beko indaplovė turi programą Quick & Shine. Pasirinkus šią programą indai išplaunami ir išdžiovinami vos per 58 minutes, todėl ji tobulai tinka kasdienai. Nelabai nešvariems indams ir stikliniams reikmenims galima rinktis programą Mini 30, kuri indus 35 °C temperatūroje išplauna per pusvalandį. Daug laiko sutaupysite sutrumpinę indų džiūvimo laiką – tokiu atveju po plovimo ciklo indus galima naudoti iš karto arba sudėti į lentynas. Beko indaplovių serijoje Beyond dishwashers įdiegta technologija MaxiDry – pasitelkiant papildomą oro srautą ir indaplovės ventiliatorių, karštas oras tolygiai išsklaidomas, taigi džiovinimo procesas yra net tris kartus spartesnis. Ant indų nelieka įbrėžimų ir vandens lašų, be to, šią funkciją galima derinti su didžiąja dalimi indų plovimo programų. Serijos Beyond dishwashers indaplovėse yra ir ypač greito plovimo programa – BeQuick, greičiausia viso ciklo programa A energijos džiovinimo sistemų klasėje, trunkanti vos 45 minutes!

Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?
Gamintojo nuotr./Kaip išsirinkti indaplovę 2022 metais?

Ypatinga švara

Šiais laikais neužtenka, kad indai būtų tiesiog švarūs – jie turi būti tobulai švarūs! Viena šviežiausių technologinių naujovių susijusi su efektyvesniu visos indaplovės erdvės išnaudojimu. Beko konstruktoriai įdiegė naujovę: sprendimas CornerIntense užtikrina, kad visa indaplovės erdvė būtų tolygiai apipurškiama vandens srove. Vizualiai itin įspūdingas purškimo ventiliatorius veikia su hidrauline sistema, todėl nesuvartoja nė vieno papildomo kilovato, o jo forma padeda vandeniui ir plovikliui pasiekti indus indaplovės kampuose.

Indų plovimo reikalavimai ypač svarbūs šeimoms, kuriose yra mažylių – jiems reikalingi higieniškai švarūs indai be mikrobų. Šiam poreikiui Beko siūlo ypatingą režimą HygieneIntense. Indaplovei veikiant šiuo režimu intensyvus plovimas derinamas su karštu skalavimu. Įrodyta, kad indų plovimas 60 °C temperatūroje ir apdorojimas 70 °C garais sunaikina iki 99,999 % bakterijų – tai išbandė ir patikrino Reino-Valio taikomųjų mokslų universiteto mokslininkai. Ir tai dar ne viskas! Serijos Beyond dishwashers indaplovėse įdiegta technologija DeepWash: yra speciali vieta net iki 30 cm gylio indams. Ši technologija padeda išplauti indus siauromis angomis – butelius ir stiklainius. Funkcija taip pat naudinga tuomet, kai reikia plauti ypač nešvarius ir riebaluotus indus, kuriuos sunku išplauti rankomis.

Taip, švara yra vienas svarbiausių indaplovės privalumų. Visgi, kaip matome, šiuolaikinės technologijos siūlo daug kitų pliusų! Indaplovė neabejotinai yra puiki investicija, jau užėmusi stabilią vietą bet kurio šiuolaikinio namų ūkio virtuvėje ir palengvinanti kasdienybę pagal Jūsų gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas