Sportas gyvai

Kaip nuvalyti grilio groteles akimirksniu? Vienas būdas – pats efektyviausias

Šveisti grilio groteles nėra pats lengviausias ir maloniausias darbas, ar ne? Pasidalinsime keliais patarimais, kurie padės džiaugtis tobulu rezultatu ir neužtrukti valandų valandas šluostantis prakaitą.
Grilis
Grilis / 123RF.com nuotr.

Pirmas patarimas labai paprastas ir pats efektyviausias – jeigu kaskart po naudojimosi grilio groteles nušluostysite ir nugramdysite šepečiu kepsnių likučius, ilgai neužtruksite. Tačiau jeigu mąstote, jog šį darbą galėsite atlikti bet kada, tuomet apsiginkluokite rimtesne amunicija ir imkitės darbo.

Svarbu!

Prieš valydami išsiaiškinkite, iš kokios medžiagos pagamintos jūsų grotelės, nes kiekvienai medžiagai reikia specifinės priežiūros. Kai kurias reikia valyti šepečiu švelniais šereliais, kad nepažeistumėte medžiagos, o ketaus ir nerūdijančiojo plieno grotelės yra tvirtesnės medžiagos, todėl gali atlaikyti rimtesnį valymą, rašoma thespruce.com.

Karšta ir šalta

Prieš valydami grilio groteles, šepetėliu su šeriais pašalinkite visus matomus nešvarumus. Norint išvalyti grilio groteles, reikia pasitelkti karštą ir šaltą temperatūrą. Taigi pirma leiskite kepsninei įkaisti bent 10 minučių, palikite ją atvėsti ir tik tada paimkite grilio šepetį ir nušveiskite nešvarumus.

Pamirkykite pernakt

Jei likučių nepavyksta pašalinti, per naktį pamirkykite groteles valymo tirpale. Paimkite dubenį arba puodelį ir sumaišykite 2 puodelius acto su 1 puodeliu sodos. Įdėkite grilio groteles į švarų šiukšlių maišą, tada užpilkite mišinį ant grotelių ir galą užriškite gumytėmis. Leiskite grotelėms mirkti 8 valandas arba per naktį, kad mišinys galėtų apdoroti groteles ir nešvarumus. Beliks tik nušveisti ir gerai nusausinti.

Tirpalas, kuris veikia

Koks dar būdas efektyvus? Išimkite atvėsusias groteles iš kepsninės. Pripildykite kriauklę arba kibirą šilto vandens ir maždaug 1/2 puodelio valgomosios sodos. Dubenyje sumaišykite indų ploviklio ir sodos pastą. Užtepkite pastą ant grotelių, įsitikinkite, kad ji pateko į visus kampelius, ir palikite groteles mirkti bent 30 minučių. Tada nušveiskite, nuplaukite ir nusausinkite.

Pirktinės priemonės

Galite naudoti pirktines priemones ir valiklius, kurie labai gerai pašalina riebalus ir suteikia spindinčią išvaizdą jūsų kepimo grotelėms. Jeigu nežinote, kuris tiktų būtent jūsų grotelėms, tuomet pasitarkite su konsultantu.

Aliejaus burtai

Kad darbo būtų mažiau! Labai svarbu groteles ištepti aliejumi, kad maistas nepriliptų kito naudojimo metu. Kai grotelės bus sausos, paimkite popierinį rankšluostį ir suvilgykite jį kepimo aliejumi. Tuomet juo kruopščiai ištepkite groteles.

Štai ir viskas – vos keli žingsniai užtikrins, kad grotelėmis naudositės ilgai, o valyti jas bus paprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius