Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

Kaip sukurti erdvę virtuvei, kai visai nėra vietos?

Ugnė į sostinę atvyko iš Panevėžio. Baigusi studijas, ji nutarė likti čia gyventi. Ir nors Ugnei dar tik 24 metai, ji jau gyvena nuosavame bute, kurį įsigijo tolėliau nuo Vilniaus centro, kur daug gamtos ir erdvės pasivaikščiojimams su augintiniu Baku.
Ugnė ir jos butas prieš ir po (dešinėje)
Ugnė ir jos butas prieš ir po (dešinėje) / TV3 nuotr.

„Man namai yra ten, kur yra ramu, kur viskas savo. Jeigu norisi su draugais pasibūti, tai mes keliaujame į gamtą ar miestą, o čia daugiau yra mūsų ramybės oazė, kur mes sugrįžtam atsipalaiduoti po dienos darbų, pailsėti ir šiaip su Baku užsiimti savo vakarine veikla, žaidimais ir panašiai“, – pasakojo laidos herojė Ugnė.

Penktadienio TV3 laida „Namų idėja su IKEA“ keliavo į nedidelį į Ugnės butuką, kuriame buvo reikalingi pokyčiai virtuvėje. Kaip sukurti virtuvę kai visai nėra vietos, sprendimų ieškojo profesionalai.

TV3 nuotr./Ugnės butas prieš pokyčius
TV3 nuotr./Ugnės butas prieš pokyčius

Didžiausių pokyčių reikėjo virtuvei. Ugnė atskleidė, kad mėgsta gaminti, o dabartinė virtuvė apriboja jos galimybes, nes trūksta vietos maisto ruošimui, indams ir įrankiams laikyti, taip pat nėra vietos patogiai pavalgyti. Negana to, greta įrengtos darbo ir poilsio zonos. Taigi, visai šiai erdvei trūksta patogumo, funkcionalumo ir estetikos.

Tokiems pokyčiams reikalinga profesionali pagalba, tad į nedidelį Ugnės butuką atvyko profesionali interjero dizainerė Kotryna. Ji iškart pastebėjo, ką būtų galima patobulinti. Pertvarkydama Ugnės virtuvę, interjero dizainerė ne tik sugebėjo sukurti daugiau vietos maisto gamybai ir pritaikyti patogų valgomojo stalą, bet ir atsižvelgė į laidos herojės meilę gamtai.

TV3 nuotr./Ugnės butas prieš pokyčius
TV3 nuotr./Ugnės butas prieš pokyčius

Interjero dizainerė Kotryna mažoje virtuvėje pritaikė net kelis gamtą tausojančius sprendimus: kėdes, pagamintas iš perdirbto plastiko, kilimą – iš perdirbtų plastiko buteliukų ir vandenį taupantį maišytuvą. Jo čiaupe įtaisytas aeratorius padeda taupyti vandenį, nemažindamas srovės stiprumo. Ji taip pat įrengė indaplovę, nes taip sunaudojama mažiau vandens nei plaunant indus rankomis.

Kaip interjero dizainerei pavyko funkcionaliai išplanuoti mažą virtuvę ir pritaikyti viską prie herojės Ugnės poreikių? Kokius tvarius sprendimus galite panaudoti ir savo namams? Žiūrėkite penktadienį 17.55 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas