Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 29

Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?

Artėjant didžiosioms metų šventėms daugelis susimąstome, kaip šiemet puošime savo namus. Juk, kai akys raibsta nuo prekybos centruose išdėliotų dekoracijų, sunku atsispirti pagundai įsigyti viską, kas tik siūloma asortimente. O kur dar kasmetinės eglutės paieškos ir apsisprendimas, kokią ją visgi šiemet įsigyti!
Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?
Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet? / Partnerio nuotr.

Apie namų dekoro tendencijas, puošmenų pasirinkimą bei lietuvių prisirišimą prie tikrųjų kalėdinių eglučių kalbamės su Ogmios mieste įsikūrusio sodo centro, kuriame pirkėjai ras platų sodo ir daržo prekių asortimentą, „Žaliasis centras“ produkto vadove Jurgita Blužaite.

Kalėdinės eglutės neapleidžia savo pozicijų

Pasak specialistės, metams bėgant eglutės tikrai nepraranda savo populiarumo. Jas renkasi didžioji dalis gyventojų, besiruošiančių didžiosioms metų šventėms. Tačiau, kaip pažymi J.Blužaitė, lietuviai jau nebebijo įsigyti ir dirbtinių eglučių. „Nors tradicijos stipriai nesikeičia ir pagrindiniu Kalėdų simboliu išlieka eglutė, pirkėjai renkasi ją ne tik augintą vazone ar kirstą, bet ir dirbtinę. Dabar jų gamybai naudojami aukščiausios kokybės PVC spygliai ir šiuolaikinės technologijos, todėl eglutės yra itin tankios ir atrodo natūraliai. Taip pat pastaraisiais metais vis daugiau pirkėjų domisi vainikais, o nemaža dalis netgi patys juos gaminasi iš įvairių šakų, puošia žaisliukais ar uogomis“, – pasakoja pašnekovė.

Partnerio nuotr./Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?
Partnerio nuotr./Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?

Ji pažymi, jog, jei jau nuspręsta įsigyti gyvą, nukirstą arba vazonėlyje esančią eglutę, derėtų žinoti kelis esminius aspektus, padėsiančius ją išlaikyti ilgiau. „Būtina eglutę kambaryje laikyti kuo toliau nuo radiatorių, kiekvieną rytą ir vakarą apipurkšti vandeniu bei nuolat laistyti. Jei eglutė yra vazone, žemė turi būti drėgna, o jei kirsta – stove turi būti nuolat pildomas vanduo“, – tikina specialistė ir priduria, jog siekiant ilgiausią laiko tarpsnį akis džiuginsiančio Kalėdų medžio, derėtų rinktis sodinuką vazone. Atėjus pavasarius jį galėsite tiesiog pasodinti kieme ir matyti ilgus metus.

Eglutė – ne vienintelė Kalėdų dekoracija namuose

Pasak J.Blužaitės, svarstant apie Kalėdinę namų puošybą, pirmiausia derėtų išsirinkti, kokį dekoro stilių norėsite palaikyti. „Jį derėtų derinti prie namų interjero. Jei namuose vyrauja klasikinis stilius, tuomet ir papuošimus reikėtų rinktis vienspalvius, saikingus, o tiems, kurių gyvenamojoje erdvėje yra modernu, pravers ir ryškesnės, akį traukiančios spalvos, jų žaismas“, – teigia pašnekovė. Ji pabrėžia, jog didžiųjų metų švenčių laikotarpiu galima išskirti du klientų tipus: tuos, kurie siekia kasmet atnaujinti namų dekoracijas ir tuos, kurie naujų žaislų pirkti nėra linkę bei pasitenkina vienu ar keliais šio sezono dekoro elementais. „Vis dažniau šalia eglutės ar papuoštos šakos galima išvysti žibintą ar žvakidę su šviečiančia žvake, įvairias keramines ar net pliušines figūrėles, žaislus (elnius, Kalėdų senelius, meškas), kurie ypač džiugina vaikus. Taip pat, reikėtų nepamiršti elektrinėmis girliandomis papuošti ne tik eglutę, bet ir langus“, – primena specialistė.

Partnerio nuotr./Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?
Partnerio nuotr./Kalėdos jau čia pat: kaip dekoruosime savo namus šiemet?

Svarbu atminti ir tai, jog namų puošyba neapsiriboja tik interjeru ir vis dažniau keliasi į kiemą. „Namo išorę tradiciškai visuomet galima dekoruoti lemputėmis, kurios yra pritaikytos laukui. Ant pakuotės visada galima rasti šią informaciją. Tačiau svečius pasitikti kalėdine nuotaika galima ne tik lemputėmis. Būkite orginalūs! Šiuo metu parduotuvėse rasite itin gausų LED papuošimų pasirinkimą: šviečiančių medžių, elnių ar net meškų“, – teigia J.Blužaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas