Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 09

Kalendrų sriuba ar trintas Šrekas? Nutrūktgalviškas receptas jūsų stalui

Čia turėjo būti kalendrų sriuba. Nežinau, ar ją dar vis galiu taip vadinti. Kalendrų nata tikrai labai stipri, bet ne mažiau jaučiasi tiek žalieji žirneliai, tiek svogūnų laiškai.
Evelina Stundžienė ir kalendrų sriuba
Evelina Stundžienė ir kalendrų sriuba / 15min nuotr.

Tinka valgyti ir šiltą, ir šaltą. Man šiaip labiausiai patiko šiltas variantas su ant viršaus užbarstyta šviežia kalendra, baltu karvės pieno sūriu ir juodaisiais pipirais. Valgyti iš plastikinio indelio tiesiai iš šaldytuvo irgi buvo gėris. Kitą kartą dėsiu dar daugiau kalendros ir mažiau žirnelių. Beje, po sriubos gamybos lieka labai geras žalumynų subproduktas, puikiai tinkantis pesto gamybai.

Kalendros heiteriai, neverkite – tiesiog naudokite petražoles vietoj kalendros.

Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: kalendros sriuba
Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: kalendros sriuba

Ingredientai:

  • 4 pakeliai kalendros (aišku, būtų protingiau pirkti kalendros šluotą turguje iš bobutės, bet buvo pirmadienis);
  • 1 didelis pakelis svogūnų laiškų (na, tas standartinis ir yra didelis);
  • 1 pankolis;
  • kelios saujos šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • priklausomai nuo jūsų mėgstamo skystumo: 1–1,5 l vištienos sultinio (natūralus, be abejo, visada geriausia, bet neturėjau ir nesukau dėl to galvos – naudojau miltelius);
  • trupučio sviesto;
  • 200 ml pieno;
  • 200 ml balto sauso vyno.

Gaminimas:

  1. Stambiai supjaustome kalendras ir svogūnų laiškus. Apverdame abu apie minutę.
  2. Žoles su nedideliu kiekiu vandens sutriname trintuve kuo smulkiau.
  3. Perkošiame žoles. Pasiliekame žalią eliksyrą, kurio mums ir reikės sriubos gamybai. Likusias smulkintas žoles atidedame į šoną – vėliau iš jų pasidarysime pestą.
  4. Keptuvėje ant sviesto apie 10 minučių kepiname smulkintą pankolį. Sudedame šaldytus žirnelius. Patroškiname dar kelias minutes.
  5. Keptuvės turinį irgi sutriname trintuvu.
  6. Viename puode apjungiame žalią eliksyrą, vištienos sultinį, baltą vyną, pieną. Gerai išmaišome, užverdame ir išjungiame.
  7. Patiekiame be nieko arba su mėgstamu sūriu, juodaisiais pipirais, mėgstamais pabarstukais (traškūs kepti svogūnai, t. y. tie, kuriuos deda ant dešrainių, turėtų tikti puikiai).
Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: kalendros sriuba
Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: kalendros sriuba

Pesto gaminimas:

Yra milijonas būdų gamintis pestą, tad pasigūglinkite. Darykite kaip aš arba naudokite tai, ką randate namuose. Į savo pestą išspaudžiau dvi skilteles česnako, įdėjau druskos, įpyliau alyvuogių aliejaus, įdėjau šaukštelį riešutų sviesto. TO-BU-LA.

Tinka pusryčių patiekiamas, makaronams ar, pavyzdžiui, sukišti į jūsų kepamas karantinines duonas. Aš šaukštelį šio pesto kitą dieną panaudojau su plaktais kiaušiniais, kuriuos patiekiau su smidrais. Vasariška dvasia, nepaisant atjungto šildymo ir pledo ant mano kojų bei galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų