Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Karolis 40 dienų vienas praleido miške: visą laiką badavo, prausėsi tik dukart

Miškas, jokio maisto, basos kojos, prausimasis durpyne ir nė vieno žmogaus aplink – taip atrodė 40 Karolio Paradniko dienų. Turbūt retas ryžtųsi tokiam išbandymui, tačiau vyras ramiai susidėjo daiktus ir atsiskyrė nuo pasaulio. Per šį laiką Karolio galvoje prasisuko daugybė minčių, jis susidraugavo su uodais bei erkėmis, kuriems mielai leido siurbti kraują, tačiau iššūkio pabaiga nebuvo tokia laiminga – paskutinės dienos miške prilygo kovai dėl išgyvenimo.
Karolis Paradnikas
Karolis Paradnikas / Asmeninio albumo nuotr.

Badavimas padeda suformuoti naujus įpročius

Filmavimais užsiimantis šokėjas Karolis anksčiau du kartus badavo po 21 dieną. Ši patirtis jam suteikė pasitikėjimo savimi, tačiau kartu panaikino iliuzijas, kurių vyras turėjo anksčiau. Pavyzdžiui, Karolis tikėjosi, kad po nevalgymo jis iš karto padarys špagatą, nušvis, pasikeis jo gyvenimas. Visgi nieko panašaus neįvyko, o tai įkvėpė jį naujam iššūkiui – 40-iai dienų miške.

„Po badavimų suvokiau, kad galiu pereiti į aukštesnį lygį ir nevalgyti 40 dienų. Būnant tarp žmonių, tą daryti labai sudėtinga, nes reikia bendrauti, dalinti savo energiją, užsiimti įprastais darbais. Sunku sustabdyti visą veiklą, jeigu lieki namie, kadangi seni įpročiai nori nenori velkasi iš paskos.

Atsiskyrus ir išėjus į gamtą, kur paprastai nebūni, itin lengva pereiti į naujus įpročius“, – aiškina K.Paradnikas, pridurdamas, kad dar prieš pusmetį nusprendė badauti Lopaičių miške.

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Paradnikas
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Paradnikas

Gamta Karoliui artima dar nuo vaikystės – sode jis basomis kojomis pjaudavo žolę, o miške, kol mama grybaudavo, pats vaikštinėdavo netoliese. Tokie prisiminimai jam sukėlė sentimentų, todėl norėjo sugrįžti į ankstesnį laiką ir atkartoti tai, ką yra patyręs.

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Paradnikas
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Paradnikas

„Labai malonu save perkrauti iš naujo. Gyveni su įpročiais, kurie ne visada yra įkvepiantys, nori įgyvendinti idėjas, bet nerandi tam valios, energijos užbaigti darbus iki galo. Kai taip nutinka, patiri nusivylimą savimi. Norėdamas viską nunulinti ir pradėti iš naujo, gali išeiti į mišką – pradedi badauti, nukrenta svoris, atsipalaiduoja nervų sistema, nebėra įtampos.

Nebepriklausydamas nuo senų įpročių, gali pradėti formuoti save iš naujo, – apie badavimo tikslus kalba K.Paradnikas. – Be to, buvau priaugęs pakankamai daug svorio. Esu linkęs daug sportuoti, bet kartu maitinuosi įvairiai, nestebiu savo kūno masės, neturiu ryškių raumenų. Atsirado lašinukas ir norėjosi jį numesti.“

Per 40 dienų susidūrė su įvairiausiomis mintimis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas